Problem so oklucuvanje

• Креатор на темата Креатор на темата tigar24
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јануари 2016
Мислења
122
Поени од реакции
31
Zdravo neznam dali e za ovde temata posto ne se razbiram bas kompj. ne se oklucuva mi izleguva ova IMG_20200412_192628.jpgIMG_20200412_192643.jpgi nezz sto ponatamu ne saka da se okluci a kompjuterot e nad 10 god dokolku znae nekoj nesto ve molam za odgovor

Zdravo neznam dali e za ovde temata posto ne se razbiram bas kompj. ne se oklucuva mi izleguva ova Прегледај го приврзокот 244477Прегледај го приврзокот 244478i nezz sto ponatamu ne saka da se okluci a kompjuterot e nad 10 god dokolku znae nekoj nesto ve molam za odgovor
Збирај 300 евриќи и купуј нов, редно е.

Колку време го остави вака и не реагира? Колку рестарти проба?
Најверојатно хард дискот ти рикнал. Изгаси го, извади ги каблите, отвори го куќиштето и пробај да го исклучиш хард дискот и да видиш кога ќе го пуштиш што ти вика.
Исто така не е лошо и да ја извадиш батеријата која ќе ја најдеш некаде на матичната плоча, да почекаш 1 минута и да ја вратиш пак.
Батеријата изгледа вака
1586713582972.png

Проблемов ти е 99.9% до харверот и ќе може само сервисер да ти го реши ако не си ти во можност да смениш хард диск и да пробаш со друг дали ќе се пушта, така да не очекувај тука решение.

Дур си внатре у куќиштето не е лошо и да провериш дали има многу прашина и дали сите кабли се поврзани убаво.

Kako prvo ne laptop a pred 2 nedeli go nosev da go fornatirat i mamata mu ebaa a dosega 13 god nemase maka
Автоматски споено мислење:

Inaku pregi se okluci normalno i posle edno 3 casa otidov da go iskucam i stoese vaka a vo d imam vazni podatoci ako e mozno da mi se otideni

Kako prvo ne laptop a pred 2 nedeli go nosev da go fornatirat i mamata mu ebaa a dosega 13 god nemase maka

Inaku pregi se okluci normalno i posle edno 3 casa otidov da go iskucam i stoese vaka a vo d imam vazni podatoci ako e mozno da mi se otideni
Оди дома на таа грав што ти вари да и викаш „како прво“.
Ако треба нешто да биде „како прво“ тоа е твојата неписменост која требало да исчезне навремено.
Инкаминг рејџ
ШТО БЕ КАКО ПРВО, ШТО? КОЈ РЕЧЕ ДЕКА Е ЛАПТОП???
ШТО ЗНАЧИ ТОА „НЕ ЛАПТОП“?
НЕ Е ЛАПТОП? ШТО АКО НЕ Е ЛАПТОП?
ТАКВА БАТЕРИЈА ИМААТ И ДЕСКТОП КОМПЈУТЕРИТЕ
СЕ НАДЕВАМ НЕМА ДА ГО РЕШИШ ПРОБЛЕМОВ И ХАРД ДИСКОТ ТИ ЦРКНАЛ BEYOND REPAIR И НЕМА ДА ГИ ВРАТИШ ПОДАТОЦИТЕ ШТО ТИ БИЛЕ ВАЖНИ

Оклучен еден.

Оди дома на таа грав што ти вари да и викаш „како прво“.
Ако треба нешто да биде „како прво“ тоа е твојата неписменост која требало да исчезне навремено.
Инкаминг рејџ
ШТО БЕ КАКО ПРВО, ШТО? КОЈ РЕЧЕ ДЕКА Е ЛАПТОП???
ШТО ЗНАЧИ ТОА „НЕ ЛАПТОП“
НЕ Е ЛАПТОП? ШТО АКО НЕ Е ЛАПТОП?
ТАКВА БАТЕРИЈА ИМААТ И КОМПЈУТЕРИТЕ
СЕ НАДЕВАМ НЕМА ДА ГО РЕШИШ ПРОБЛЕМОВ И ХАРД ДИСКОТ ТИ ЦРКНАЛ BEYOND REPAIR И НЕМА ДА ГИ ВРАТИШ ПОДАТОЦИТЕ ШТО ТИ БИЛЕ ВАЖНИ
Izvini vo sekoj slucaj ne mi bese namerata da te navredam rabotava e sto nesum bas vo ovie raboti i ne mi se jasni izvini uste ednas

Izvini vo sekoj slucaj ne mi bese namerata da te navredam rabotava e sto nesum bas vo ovie raboti i ne mi se jasni izvini uste ednas
Како и да е, ти посочив повеќе работи што да направиш.
Не пишувај додека не ги пробаш сите тие работи.
На крај краева јави му се на тој што ти го правел.

Јас мислам дека е матичната е капут или сервисер нека поправи ако можат

Последно уредено:

Иди натепај го тој шо ти форматирал, нема да го реши проблемот, ама барем подобро ќе се осеќаш.

Лол, ако е точно дека е стар 13 години... и да го поправиш, колку уште ќе тера чудово? 3 дена? Повеќе пари ќе се изнафрлаш по сервиси.

има чистење на Лаптоп, нпр со Реинбов правосмукалка ,има едно тенко цевче за дување па во шкргите однадвор, а најдобро на тераса... или уште подобро било кога бил во сервис лаптопот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom