Помалку познати видови на животни

• Креатор на темата Креатор на темата Natan 3.0
  • Време на започнување Време на започнување
Albino i lutino se mutacii, ne se posebni vidovi.
Ist vid se, samo se ili bez pigment, ili so svetol pigment.

Точно така, не сакав да испаднам мрчатор. Такви варијации/мутации има и меѓу горилата/тигрите/лавовите. Како што има и примероци со понагласен меланин и меѓу пантерите/јагуарите, таков беше и нашиот Живко во скопската зоолошка.

COVECKATA RIPKA
download (1).jpg

Albino i lutino se mutacii, ne se posebni vidovi.
Ist vid se, samo se ili bez pigment, ili so svetol pigment.
Аааааа мислу дека знам aма сакам да се осигурам.Пантер исто не е врста на мачку, него болест на длаку,тоес нема боју у влакно.Пантер е болест на леопарди и јагуари.
Нели, или?
Извињаам се за офтопик

Онтопик
Ај ај. Најголем сфетски ноќни примат.Само на Мадагаскар,суеверие вика дека носи смрт и несреќу.Има едн чудан и поголем прст сс кој удара у гранке и прави ехо сс чију помош ги наваѓа инсекти у дрво.
1363628726.jpg

Аааа овој мајмунче е чудно,иам га у National Geographic списание,за њега на кратко пишуе дека живи у Бразил и латинско име му е lagothrix cana
IMG_20200318_181353.jpg

Аааааа мислу дека знам aма сакам да се осигурам.Пантер исто не е врста на мачку, него болест на длаку,тоес нема боју у влакно.Пантер е болест на леопарди и јагуари.
Нели, или?
Извињаам се за офтопик

10 Incredible Melanistic (All Black) Animals

Ствар на вишок/мањак меланин е тоа кај нив.

Ова од Мадагаскар е "прсташ" лемур, ај-ај.

Нели, или?
Извињаам се за офтопик
da, tocno, crn panter e leopard ili jaguar so crno krzno.

pa moze sega a koga bese atrakcija na postoinska jama cela evropa ja gledase

Вакви водоземци, слични на Човечката рипка која ја споменавте, има и во Македонија, јас имам видено кај манастирот Сливница во Преспа.

Екваторијален или шумски слон, колку што имам гледано најмал е меѓу слоновите, а кљовите му се насочени надолу.

Forest elephant

elephant.jpg

Гривест волк, со особено елонгирани нозе.

Maned wolf

manedwolf-005.jpg

Quokka (за неа сефте чув пред некое време)

OWKTAOY.jpg

Clouded leopard

Clouded_Leopard.jpg

Fennec fox

fennec_fox_0.jpg

Proboscis monkey (мајмун "носле", затоа што домородците ги потсеќал на Холанѓаните кои им дошле на гости)

2VQFHMHI2NHHLBAX6L6QOJKJAI.jpg

Dugong (за овие сум читала дека женките ги положуваат младенчињата на дојките и така ги дојат, пливајќи грбно и пловејќи на(д) површината на водата, наводно оттаму и потекнале митовите за сирените)

dugongmermaid.jpg

Последно уредено:
Што велите на водоземец...и автохтон ... Ви представувам огнен саламндер

salamnder.jpg
Ова е иначе на пелистер.
Иначе како тип нa животно скоро се заборавени дека постојат од страна на медиумите...

Последно уредено:
Гибон од островот Хаинан, Кина

Од овој редок мајмун има останато само 25 единки во светот. Ова е и најредок цицач во светот. Бројот им е намален бидејќи ги ловат за да ги јадат, за медицински истражувања и за да ги продаваат за домашни миленици на црниот пазар.
black-crested-gibbon-istock-674373906-resize_37.jpg

Пилешко конгломеративно компир од Нов Зеланд, јабучар.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kiwi

kiwi.gif

kiwi1.jpg

kiwi2.jpg

kiwi3.jpg

kiwi4.jpg

kiwi5.jpg

kiwi6.jpg

kiwi7.jpg

kiwi8.jpg

Kajgana Shop

Back