Иницијатива за укинување на забраната за превоз на велосипеди во воз

Ова го имам јас видено во Германија и воопшто никој не реагирал чудно на сето овој хаос на прв поглед. Секој си влегува нормално и јас имам то точак влезено и платив обична карта без никаква доплата. Само кај нас може и за точакот да бараат пари, а кондуктерот во џеб ќе си ги стави.

Ама тоа е заостанато општество друже, таму не доцнат возови, таму кој иде на работа со точак добива бонус, овде возови каснат, ги укинуваат и што ти не, а најголем проблем сме велосипедистите бидејќи заземаме мног место по вагоните.

Ова го имам јас видено во Германија и воопшто никој не реагирал чудно на сето овој хаос на прв поглед. Секој си влегува нормално и јас имам то точак влезено и платив обична карта без никаква доплата. Само кај нас може и за точакот да бараат пари, а кондуктерот во џеб ќе си ги стави.
Кај си влегол у Германија у воз со точак без да доплатиш и за него?
И возовите у Германија се адаптирани да има место за точаци без да се качиш на глава на некој патник.

Ама затоа не е проблем овци и кокошки да се пренесуваат меѓу селата..

Кај си влегол у Германија у воз со точак без да доплатиш и за него?
И возовите у Германија се адаптирани да има место за точаци без да се качиш на глава на некој патник.
Пред неколку месеци верувај ако сакаш :) Никој за велосипедот не ми побара ticket околу 40км го пренесов точакот и си возев таму каде што беше потребно. ;)

Пред неколку месеци верувај ако сакаш :) Никој за велосипедот не ми побара ticket околу 40км го пренесов точакот и си возев таму каде што беше потребно. ;)
У Минхен плаќам плус 3 евра карта за точак.

Ова е друга република можеби некои други правила важат не знам но не ми побараа.

Ако е Deutsche Bahn секако се плаќа, ти треба друга карта ако имаш велосипед. Уствари, немам сретнато некаде без посебна карта и бесплатно да е дозволено. Наредниот пат провери пред да внесеш велосипед, можда си имал само среќа во случајов и не побарале.

Да се надоврзам, за преклопните велосипеди, оние малите што се склопуваат ко мојот е најчесто бесплатно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom