Најубав јазик според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата ANDZI
  • Време на започнување Време на започнување

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Pa eve spored vas koj e najubav jazik?Specificen po nesto,najzvucen i sl..
Za mene definitivno Italijanskiot mi e omilen.Mnogu e ubav jazikot i e epten smekerski.Ne znam mnogu samo malku zborovi,ama se stremam da go izucam perfektno vo najbrzo vreme...

Португалски (Portuguesa), Фински (Suomeksi), Јапонски (Nihongo), наредени по убавина :)

Кога ја видов темава за момент си помислив на нешто друго :kesa:
Италијанскиот дефинитивно

Дефинитивно спаѓам во групата на франкофили, така да би кажала францускиот јазик. Кога не го разбирав ми делуваше толку симпатично, а сега кога го владеам до негде не изгледа баш толку поетски. :pos2:

хмм.. според мене италијанскиот

Италијански...мора и ќе го научам.
Шпанскиот исто многу ми се допаѓа и знам по нешто, но сепак италијанскиот е ЗАКОН.

Италијанскиот дефинитивно...како песна е.
Имав еден пријател од Италија и постојано го замарав да ми зборува нешто на италијански, иако скоро ништо не разбирав.

italijanski, francuski pa angliski:nesvest:

Италијански - заради звучноста, интонацијата... Певлив е, убав е... :)

Англиски - корисен е, каде и да одиш со англиски ќе се разбереш.

Српски - дури и кога се караат и зборуваат на повисок тон јазикот изгледа привлечен.

Македонски - наш си е, најубав си е :) Само што не внимаваме доволно на правилниот литературен јазик и полека дозволуваме да умре. :(

Без двоумење италијанскиот на прво место - обавезно ќе го научам. Гледам сите некако имаат желба да го знаат, па си реков ај да составиме една кајгана група и да одиме од септември на учење во некоја од школиве за странски јазици...како ви чини идеава?

1.Македонски
2.Англиски
3.Германски
4.Португалски
3 најубави јазици според мене,а 2 и 3тиот и најкорисни.

Португалски најкорисен?

Нешто тука не ми штима

Него се работи за вкус, инаку за најкористени Европски јазици се:
Англиски,
Германски,
Шпански и
Француски (го ставив на крај бидејќи не ми се допаѓа)

а инаку најкористени не-европски јазици се Арапски и Кинески.

Кој ги знае овие 6 јазика може да се разбере мислам дека со 80 % од населението во светов.

Инаку најмелодични се руски и италијански, а кога станува збор за најбогати со зборови тоа се Англиски и Германски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom