Го користи ли некој AV-Sophos?

• Креатор на темата Креатор на темата zlaki
  • Време на започнување Време на започнување
Z

zlaki

Гостин
go goristi li nekoj ovoj AV-program.sakam nekoj da kaze dali e dobar ako go koristi ili koristel

go goristi li nekoj ovoj AV-program.sakam nekoj da kaze dali e dobar ako go koristi ili koristel
Добар е, ама не е одличен.
Стави си Symantec или Kaspersky.

Има друга тема околу тоа кој анти-вирус е најдобар, така да - нема да те убедувам тука. Sophos имам користено на Vista-та со, некои 2 недели. Ми се допаѓа тоа што е доста брз и не зима многу ресурси (за разлика од Kaspersky). За дефинициите, заштитата, скенерот и други битни информации можеш да најдеш на Гугл. Ама јас не би ризикувал со нешто друго покрај Kaspersky и Symantec.

Pred nekolku godini go koristev Sophos i odkoga ne detektirase nekolku virusi sto od internet sum gi "zakacil" prejdov na NOD 32 zaradi odlicnite preporaki od Virus Bulletin. NOD 32 go koristev isto nekolku godini (voopsto ne zema resursi) i otkoga na 2 pati ne mi detektirase Java trojan prejdov na Kaspersky koj uspea da gi detektira i iscisti. Za Kaspersky e mnogu bitno da kliknes na Typical install zosto ako ne, ti se eba systemot, ke ti gi zeme site resursi. Ova mene mi se sluci pa morav da go reinstaliram i sega e vo red :)

Ne znam dali se smenile rabotite vo posledno vreme ama jas vaka bi gi klasificiral po kvalitet.

Kaspersky, NOD 32, Norton, Sophos. Mozebi Norton e isto dobar kolku NOD 32 ama jas ednostavno ne go sakam a i nieden program od Norton ne koristam..

So srekja probuvanje :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom