Заедничко излегување-со кое друштво?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
На почеток на врска сте. Сеуште не сте толку добро запознаени со пријателите на партнерот, а ни тој со вашите.
Ситуацијата е следна: сакате да излезете со друштво наместо сами, но на вашиот партнер/ка му е незгодно да седи со вашето друштво. Можеби е срамежлив/а, си го нема сеуште муабетот и слично.

Одлуката е ваша-ќе излезете со неговото/нејзиното друштво (иако можеби и на вас ви е малку незгодно) или ќе пробате да го убедите да излезе со „вашите“?
Ќе се чувствувате навредени заради тоа? Што ако се повторува подолго време и ве „тера“ да излегувате само со неговото друштво?

На почеток не би напињала за да дојде со мене и моето друштво.Прво да се запознае со дел од нив барем,али онака...спонтано,како на пример да налетаме на нив или тие на нас и нормално запознавање и "Како си?Што правиш?Ова е тој и тој.Мило ми е.И мене.Ај се гледаме,чао!"Зашто така барем колку толку нема да му биде непријатно и само да мисли на тоа како треба да поминува низ толпа мои другари и да пружа рака,плашејќи се да не си го утне името:pos:

За се има прв пат, и кад тат ќе биде и со нејзиното друштво и со моето. Нема везе тоа, секогаш ми било сеедно, само несакам да ги запоставам и моите другари за да не испадне „Педер си фати женска и нас кој не....„ важно е јас и девојката да сме заедно, а со кој друг па и не е до толку важно

па не ми претставува некој голем проблем да го сменам друштвото поради љубената, брзо се приспособувам. Е во мојот случај нејзиното друштво тешко се приспособуваше кон мене... затоа и поголемиот дел од времето поминувавме сами :(

se taa, e so koi ke izlezete, vazno e da vi e ubavo... jas, ne mislam na toa... mislam koga ke izlezam, vecerta da mi bide nezaboravna...

Оооо се сеќавам дека почетокот си испаѓавме сами ама потоа почнавме со неговите другари но излегував и со мојата најдобра другарка и нејзиниот дечко што значи никој не сме занемарувале но повеќе со негово друштво :pipi:

Бидејќи кај мене се е рамноправно, би сакала да излегуваме и со моето и со неговото друштво..а како некоја случајност сум на почеток на врска, па тоа и се случува. Бидејќи преферирам да биде фер и за двајцата :smir:

Јас кога сакам да си се видам убаво со друштвото си одам сама со нив на кафе. И он кога сака да се види со другарите - одат на пиво без мене... А кога искачаме во некоја гунгула како клуб или дискотека - па и не ми е битно со кое друштво сме, и двете да се спојат нема да смени ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom