Tуширање

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
еднаш месечно, без разлика дали има потреба или не

Епа нека се спои темава со веќе постоечката. Топлово ме удри у глава и не ни проверував дали има тема ваква:D
...е да де денес било топло кога врне :D
... инаку, туширањето не значи чистота толку, колку што значи освежување и релаксирање и едно чисти сапуница од гел, а друго чисти сапуница од сапун, а ако нема сапуница при користење на гел и сапун туку сам така се лизга по телото тогаш ништо не правиме од чистота туку само така да се рече! ;)

Последно уредено:
Лесна е физичката хигиена. Ама залудна е ако ментално смрдеме. Кожата чиста од бактерии и миризлива, а под неа душа смрдлива и гомниљава.

сега како што е мн. жешко два до три пати во денот, а зимно време секој ден :D мака немам од ладно, шпоретот на дрва топли ко за два. :D

Два пати неделно и во зима и во лето,а ако е ептен топло,3 пати неделно.

Ја ќе го причекам постот на бијонс со 18 фул-сајз слики и википедија-информации на „темава“, па после ќе размишљам.

Ја ќе го причекам постот на бијонс со 18 фул-сајз слики и википедија-информации на „темава“, па после ќе размишљам.
Абе она веќе коментираше нормално (ненормално за неа) Изгледа почна да добива осет и се воздржува :rolleyes:

а која е разликата меѓу туширање и капење?

а која е разликата меѓу туширање и капење?
Туширањето е со брзината на светлината, а капењето е поискулирано малце.
CriminalWhichEasteuropeanshepherd-size_restricted.gif

Абе она веќе коментираше нормално (ненормално за неа) Изгледа почна да добива осет и се воздржува :rolleyes:
Ќе почнам да верувам у граџанско форумска проактивност. После изедени вагони говна од наша страна, конечно решила да стане човек со малку усул што за оваа жабокречина е веќе едно напредно ниво.
Мада...
Не сум многу активен на форумов и не ја следам многу што праи по други теми, а своевремено поставуваше дијагнози за тешки болести и препишуваше терапии и хируршки третмани.

Не знам дали постои на форумов ваква тема но ми дојде да отворам тема откако се истуширав.
Туширањето е здравје. Со туширањето се исфрла потта, се чити кожата од бактерии.
Мене ме интересира колку често се туширате во лето а колку во зима ?

Јас во лето многу почесто на секој втор ден или секој трет а ако е доста потопло дури и секој ден. Преку зима тоа е еднаш до два пати неделно.

Секогаш практикувам да е со повеќе топла вода дури и во лето за да се изедначи температурата на телото со температурата која е надвор на сонце. Затоа и преку лето најубаво ми е туширање денски. Исто така јас ако не се истрлам (или како и да се вика тоа) и исплакнам два пати со шампоните некако се чувствувам како да не сум доволно чист но во последно време го избегнувам тоа затоа што пред се се троши многу вода, шампон, а сум читал и слушнал дека секое туширање премногу со шампони дека може да дојде до повеќе уништување на слојот од кожата.

Јако добра тема:P
Ма што има везе бре Марчело, дали пет пати во денот ќе се тушираш, дали ке се трљаш со луфа ракавица или ке се киснеш у када три саати?

Битно е да се стави антиперспирант....има луѓе што смрдат а само што излегле од под туш...затоа, деодоранси луѓе, прскајте се и не штедите на нив;)

А шо џабе да се мачеме коа секако до вечер па ке засмрдеме :D
Како шо кажав погоре. Лесно се чисти физиќката смрдеа. Ама менталната смрдеа мааалце потешко.[DOUBLEPOST=1561404753][/DOUBLEPOST]
Ќе почнам да верувам у граџанско форумска проактивност. После изедени вагони говна од наша страна, конечно решила да стане човек со малку усул што за оваа жабокречина е веќе едно напредно ниво.
Мада...
Не сум многу активен на форумов и не ја следам многу што праи по други теми, а своевремено поставуваше дијагнози за тешки болести и препишуваше терапии и хируршки третмани.
Абе чекај малце , изброј до 10. Не избрзувај со заклучоци. Не се освестуваат луѓето тука така оп, трт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom