GIRDER 4

• Креатор на темата Креатор на темата gramat
  • Време на започнување Време на започнување

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Користе ли некој гирдер и со кои проблеми се соочува ? (мора да има проблеми)
Plugin - Igor56

gramat напиша:
Користе ли некој гирдер и со кои проблеми се соочува ? (мора да има проблеми)
Plugin - Igor56
Јас користам Гирдер,ама зошто МОРАЛО да има проблеми? Еве трета година си терам со даљинецот нема ниту една маана досега

И јас користам веќе неколку месеци. Проблеми точно е дека има. Незнам зошто али кога како ќе му текне со проблемите.:toe: Многу е ретардиранно. Некогаш фаќа, некогаш не. Некогаш сами од себе ќе се избришат командите од тој фајлот што е и морам на ново да ги правам.:tapp:

P.S. Јас имам Girder 3.3

The Blob напиша:
Јас користам Гирдер,ама зошто МОРАЛО да има проблеми? Еве трета година си терам со даљинецот нема ниту една маана досега
Мене само три копчиња од далинецот ми работат и никак да ги оправам
сите.:toe:
Дај прати ми некоја готова конфигурација или слично.

Има разлика од 3.3 со 4 и новата бета 5 .

Користам 3.2.9 и досега ми нема направено никаков проблем. Користам некаде 10 дугмиња од далечинското, а командите ги прима и од сите останати дугмиња ако му наместам. Да не ти е до приемникот? Каков користиш? Мене ми е самоделски од шемата што доаѓа со програмата (мислам во 3.2.9 ја нема, во постарите верзии ја има - ама не ме држи за збор)
А другар ми (тој што ми го правеше приемникот) има на универзално далечинско (со 5 модови различни) наместено сите,ама СИТЕ опции од компјутерот (маус,тастатура,гледање слики,филмови,мп3.....да не набројувам-СЕ)

The Blob напиша:
А другар ми (тој што ми го правеше приемникот) има на универзално далечинско (со 5 модови различни) наместено сите,ама СИТЕ опции од компјутерот (маус,тастатура,гледање слики,филмови,мп3.....да не набројувам-СЕ)

Ти имаш по принцип направи сам,јас го купих комплет со SkyStar2 ке ти пратам слика да видаш как изгледа оти незнам стручно как се вика(ir).
Преку ГИРДЕР 4 го препознава далинското, ама повеке од 3 копчиња неможе да се сетират, ги познава какко исти, е тва ми е проблемо.

Attachments

• SkyStar-2-TV-PCI--Remote-co.jpg
    SkyStar-2-TV-PCI--Remote-co.jpg
    26 KB · Прегледи: 17
Ахаа те разбирам. Истите проблеми ги имаше еден (друг) другар. IR приемникот му беше од TV тунер и исто нешто заебаваше. Тоа е сигурно до приемникот, ги меша нешто сигналите. Најди шема и сам направи си (мислам дека е едноставно) и нема никакви проблеми да ти прави.
Е сега ако ти треба постоечкиот приемник за друга работа на компјутерот, не знам што да те советувам

The Blob напиша:
Ахаа те разбирам. Истите проблеми ги имаше еден (друг) другар. IR приемникот му беше од TV тунер и исто нешто заебаваше. Тоа е сигурно до приемникот, ги меша нешто сигналите. Најди шема и сам направи си (мислам дека е едноставно) и нема никакви проблеми да ти прави.
Е сега ако ти треба постоечкиот приемник за друга работа на компјутерот, не знам што да те советувам
Ке пробам :)
Фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom