Една личност за секого...Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Гледав еден филм и ми се виде интересен муабетот на тема...ДАЛИ ИМА ЕДНА ЛИЧНОСТ ЗА СЕКОГО?Дечкото само што се беше развел и беше толку разочаран и депресивен што го постави прашањето:Што ако секој добива една жена...и толку?Што ако само една личност ми е судена да сум со неа и тоа пропаднало?
Исто така многу ми се виде интересен и паметен одговорот кој го доби:Тоа е исто како да кажеш дека има само едед вид на сладолед за тебе.Епа грешиш.има многу вкусови!
Па што мислите вие?Дали се сложувате дека има една личност која ви е судена за бидете со неа?Една личност која треба да ја пронајдете(или веќе сте ја нашле) и таа да биде единствената "вистинска"...

Исто така,да се надоврзам за тоа што го рече оној "депресивниот" за болдираниот дел...Чим тоа пропаднало,нели тоа значи дека таа не била онаа која му била судена?

супер тема...многу пати имам размислувано на истата, за она непишано правило -only ONE love can be true love , али имам дојдено до заклучок дека не е така бидејќи има уште едно непишано правило- секогаш има подобро и од најдоброто,значи постојат повеќе видови на љубов,према некого ја осеќаш посилно,према некого послабо,према некого осеќаш страствена љубов,заштитничка и.т.н и со тек на време и искуство во животот ќе разбереш каква всушност особа ти треба покрај тебе,и највероватно ќе ја најдеш и ќе го поминеш остатокот од животот со неа :) а за тоа судена,не судена pure crap, сами си ја кроиме судбината, и ако ти одлучиш да мислиш дека тој еден или таа една ти била судена, тогаш и ќе ти биде,а ако одлучиш да продолжиш со животот и да бараш, ќе ја најдеш нешто подобро :smir:

Za edna licnost postoi samo edna vistinska polovina, i ne mora da znaci deka zivotot ke go provedi so nea....Odtuka se site razocaruvanja i bolni ljubovi...
A so drugite vkusovi ke prodolzi da zivee:back:

По мое не е така , пошто кога сакаш некого искрено со тек на време се прилагодуваш кон таа особа . И во различни фази на животот , зема љубовта различни демензии , така да ако пропаднало со една особа не значи дека си осуден на несреќна љубов цел живот.
А за секое тендзере има капаче :)

Ќе имаш многу љубовници и сите ќе ти речат не ме заборавај,но една ќе те однесе до портите на рајот и таму вашите души од љубов ќе останат вечни како првиот пат кога сте се сретнале:smir:

Е на оваа тема често имам размислувано и се уште го немам најдено вистинскиот одговор,но сега за сега сметам дека постои само една вистинска љубов.
Често многу врски пропаѓаат,но тоа не значи дека тоа била таа вистинска.Како викаат - мора да бакнеш многу жаби пред да го најдеш принцот.Којзнае можеби понатаму во животот ќе се промени ова мое мислење,но сега за сега ова е мојот став.

Не верувам дека заљубувањето се случува еднаш и тоа е крај. Таквата опција ми е нереална.Можеш повеќепати да се заљубиш во животот, и секако дека нема да најдеш-сродна душа.Тоа е утопија.Всушност се е минливо, па така и љубовта, така да нема што многу да не плаши и да не секира.

Ajde da kazeme dela postoi edna edinstvena ljubov? No od kade ke znaes deka bas taa e vistinskata? Eve si imas partner i si odis 10 god so nego i si mislis deka ama bas on e vistinskiot, i zapoznavas drug sto e vo se bolji od prviot, e sega koj e vistinskiot? i taka se. Nikogas nemozes da znaes koj e onoj vistinskiot za tebe.

Во животот секој има 3 аморови стрели..
1. детска љубов
2. тинејџерска..
3. онаа права љубов ..кога го продолжуваме животот заедно со нашата сакана

И јас сум размислувала многу пати на оваа тема..Меѓутоа сеуште не знам што да мислам..Понекогаш мислам дека само еднаш во животот може вистински да сакаш..Понекогаш не..Не знам, знам само дека секој во животот си наоѓа сродна душа, со која дели се, без која неможе да живее и која му значи се...

SCORPIO__20 напиша:
Во животот секој има 3 аморови стрели..
1. детска љубов
2. тинејџерска..
3. онаа права љубов ..кога го продолжуваме животот заедно со нашата сакана

Od kaj ke znaes deka bas ona e vistinskata?

Токму деновиве се соочувам со ова прашање
Што ако само една личност ми е судена да сум со неа и тоа пропаднало?
искрено мислам дека сме способени да сакаме некој/а, ако тоа ни биде возвратено соодветно, затоа што љубовта е она што не прави благородни, доколку сам не си дозволиш да сакаш некој/а нема ни да бидеш вистински сакан од некој/а. Вистина, сте биле повредувани, можеби и повторно ке бидете повредени, но болката ве прави посилни, а љубовта посреќни.И мислам дека само еднаш да сакаш во живот , звучи доста лицемерно...

За секого има по некој што му е компатибилен. Тоа не значи дека секој има само еден единствен човек што му одговара, ама барем еден секако дека некаде има. Вистински/вистинска... Ова ми се премногу „тешки“ зборови. Поентата е да си најдеш некој со кој ќе успеете да се усогласите, да ја урамнотежите хемијата, да најдете заеднички јазик. Да имате обострана љубов. Па колку време тоа ќе трае и дали ќе биде единствена.... Тоа е дури ирелевантно.

ako e taa vistinskata togas ne moze da propadne zosto TAA I E VISTINSKATA :uopliuyt ako i so nego/nejze ne odi togas koja e smislata da go barame toj covek??:enenenejeke

E pa aj da chekame sam da dojde/da se vrati!:pos2: :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom