prekinuvanje so snabduvanje so voda

• Креатор на темата Креатор на темата Nuredinskopje
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 март 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Dali mislite deka dosegasnata praktika na javnite vodosnabditelni pretprijatija e ispravna. Za dolg za voda gi isklucuvaat graganite od vodovodnata mreza.
Za prekinuvanje na taa praktika na javnite vodovodni pretprijatija podnesena e inicijativa do Ustaven Sud na Republika Makedonija

koe e vaseto mislenje...

link https://www.youtube.com/watch?v=1nxmBr7UUug

А со струјата шу прајме? Кој ќе ја плаќа?

Dali mislite deka dosegasnata praktika na javnite vodosnabditelni pretprijatija e ispravna. Za dolg za voda gi isklucuvaat graganite od vodovodnata mreza.
Za prekinuvanje na taa praktika na javnite vodovodni pretprijatija podnesena e inicijativa do Ustaven Sud na Republika Makedonija

koe e vaseto mislenje...

link https://www.youtube.com/watch?v=1nxmBr7UUug

До уставен суд поднеле и очекуваат дека судиите ќе дозволат државната каса да остане празна :D :icon_lol:

Ако ти работиш (било администрација или приватно), ќе бараш да ти платат или .... како е исправно по тебе ?
Тука не се работи за сопствен бунар, туку систем од каде добиваш безбедна вода за користење, во секое време.
Треба и поскапа да е водата, но да нема толку паразити на платен список во Водовод и парите да се користат за модернизирање на системот.

Ај можеби ќе дочекаме и шќиптарите да си плаќаат сметките, па тогаш да видиме дали ќе ги интересира голема албанија или економија :icon_mrgr:

7a9135a07d196e6126a165312c4b4211

...а што со тие кои со црево во рака секојдневно низ двор цел ден тече вода?

romanLR.JPG

перат теписи, автомобили во двор или пред врата на улица? и тоа вода за пиење, дали тие плаќаат?

depositphotos_202191004-stock-video-woman-janitor-watering-and-washing.jpg

а секојдневно што ја вадат улицата пред куќата? :(
...еднаш прашав како не ја мрзи секој ден исто те исто со црево во рака, ми вели „ земи го и ти цревото во рака, да видиш колку смирува живци“ :Кезец:
...секој треба да си плати колку троши! а ваму ем нема егзистенција ем тече ли тече вода од црево цел ден без да се плати со години, кој е тука будала ? ние, плаќачите на вода! :yid:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom