Аквариумски риби (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата рок-кејт
  • Време на започнување Време на започнување
Може ли да ми кажете како да ја тестирам ph вредноста на водата и како да ја исчистам водата ако има многу амонијак и други токсини
Имаш ph тестери во делфин, декспорт и немо. Или да си порачаш од али дигитален пх тестер. Чистење на водата е редовна промена 25-30% од водата, доколку се сомневаш дека е премногу загадена смени од 50 до 70 % стоена вода

Sent from my E2003 using Tapatalk

3pi0, а што мислиш за циклидиве што ги набројав горе, ќе можат ли во чешмовача? Да не биде да ги малтретирам и нив и мене.

3pi0, а што мислиш за циклидиве што ги набројав горе, ќе можат ли во чешмовача? Да не биде да ги малтретирам и нив и мене.
Незнам, немам искуство со циклиди

Фала 3pi0. А да не знаеш случајно колку се?

078/699-661 јави се, све ќе ти биде објаснето и што може ќе ти биде помогнато.

Sent from my Huawei P9

Ме интересира каде може да купам аквариум до 40 литри, да биде квалитетно изработен со капак а воедно да има приступачна цена?

Види по петшоповите
кај соборната црквата во центар,
амазон ти е карши грчка амбасада и кај млечен ресторан капиштец,

немо е малку посоленка со цените

Ме интересира каде може да купам аквариум до 40 литри, да биде квалитетно изработен со капак а воедно да има приступачна цена?
Делфин изработува многу квалитетни аквариуми, се наоѓаат позади Веро во Аеродром. Може да ти изработат според димензии, а имаат и фабрички комплети со осветлување и филтрација.

Менувам анцитрус мажјак чуван три години, за помали анцитруси, или за еден помал анцитрус и два чистачи за песок

Менувам анцитрус мажјак чуван три години, за помали анцитруси, или за еден помал анцитрус и два чистачи за песок
Одне си го во декспорт ке ти дадат мал анциструс

имам гупа женка :цицки:и има малечки во неа,има црно на долниот дел од телото.
Ја ставив во ведилка пред една недела, роди само едно малечко и толку.
think.gif

Дали уште да ја чувам во ведилка или да ја вратам назад во аквариумот.
може ли да има разлика во временскиот перид на раѓање на малечки

thankyouyellow.gif

имам гупа женка :цицки:и има малечки во неа,има црно на долниот дел од телото.
Ја ставив во ведилка пред една недела, роди само едно малечко и толку.
think.gif

Дали уште да ја чувам во ведилка или да ја вратам назад во аквариумот.
може ли да има разлика во временскиот перид на раѓање на малечки

thankyouyellow.gif
Кога го виде малото? Ако е денес остај ја може да роди уште. Најубаво да познаеш по стомакот ако е како издишан балон нема веќе, ако е уште како надувана ќе раѓа.

малото го роди уште во петокот или во сабота не сум сигурен, од тогаш е во ведилка стомакот и е надувам уште има црно над опашката

малото го роди уште во петокот или во сабота не сум сигурен, од тогаш е во ведилка стомакот и е надувам уште има црно над опашката
:/ незнам стварно... Обично за ден ги раѓаат сите, а знаат и прерано да ги родат мртви не оформени од стрес. И мене ми раѓале по мин 10 комада, ама 1 да роди не ми де случило.. Прости се од другите и пуштија женката, ако роди нека ги изедат. Како и да е за месец дена пак ќе имаш помладок

ќе ја почувам до понеделник, па за Св Никола свечено ќе ја пуштам назад ;)

белким :semolam:нема да рикне до понеделник :popce:

поздрав и пријатно попладне[DOUBLEPOST=1481814699][/DOUBLEPOST]планирам здравје да појдам у сабота или од понеделник до немо да побарам демерсус или некоја пловечка тревка

знаеш ли некој што има такви тревки за да купам од него , не знам да не се скапички во немо

;)(y)

дали има некој информации каде во скопје можам да купам треви што плутаат по површината на водата
демерсус....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom