Постдипломски студии

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Одговорот ми е малку нелогичен.
Заборавив да спомнам дека сум по стара програма значи 4+1 .

Јас сум на УГД запишан, и баш пред некој ден им го читав правилникот за втор циклус студии. Условот им е минимум 7.00 просек.

Инаку мене ми е уште рано за ова, бруцош сум :) .. Амааа сакам да се надоградувам колку што можам повеќе и би требало да запишам и постдипломски. Прочитав неколку постови во кои дискутиравте за тоа ''што ако си м-р и шо ти пружи тоа''. Мојот став е дека секое знаење плус, никому не му шкоди, а и ќе си имаш титула плус која при барање работа може да испадне и пресудна. За квалитетот кај нашиве знам дека е излишно да се прави муабет .. Ама тоа е, ќе туркаме пајтонот. :)

Не е одамна постирано на темава ама сепак ќе прашам :)
Во втор циклус на студии на ukim има два рока на запишување во траење од по 2 семестри. Едниот е од 23-24 октомври а другиот на 26-27 јануар. Е сеа што не ми е јасно.. Како тоа едните се на есен а другите на зима? И во двата рока се слушаат двата семестри? Или како? :confused:

Не е одамна постирано на темава ама сепак ќе прашам :)
Во втор циклус на студии на ukim има два рока на запишување во траење од по 2 семестри. Едниот е од 23-24 октомври а другиот на 26-27 јануар. Е сеа што не ми е јасно.. Како тоа едните се на есен а другите на зима? И во двата рока се слушаат двата семестри? Или како? :confused:
Тие што не можеле да се запишат во октомври, запишуваат мастер во јануари, а предметите од зимскиот семестар што ги пропуштиле ги полагаат во казнена сесија.

Тие што не можеле да се запишат во октомври, запишуваат мастер во јануари, а предметите од зимскиот семестар што ги пропуштиле ги полагаат во казнена сесија.
А може ли јас да се пријавам сеа иако неам уште брането дипломска бидејќи пријавувањето е до 17 октомври? За да не плаќам во казнена.. Плус кај нас на факултет( ФЗНХ) гледам мастерот се едногодишни по 2 семестри од кој во првиот семестар полагаш 6 предмети а вториот е изработка на магистарски труд.

А може ли јас да се пријавам сеа иако неам уште брането дипломска бидејќи пријавувањето е до 17 октомври? За да не плаќам во казнена.. Плус кај нас на факултет( ФЗНХ) гледам мастерот се едногодишни по 2 семестри од кој во првиот семестар полагаш 6 предмети а вториот е изработка на магистарски труд.
За да се пријавиш на мастер мора да приложиш документи, а еден од тие документи е уверението што го добиваш кога ќе дипломираш, заверено на нотар. Така да, ќе се пријавиш во вториот рок.

За да се пријавиш на мастер мора да приложиш документи, а еден од тие документи е уверението што го добиваш кога ќе дипломираш, заверено на нотар. Така да, ќе се пријавиш во вториот рок.
Да, сега видов :) Ништо тогаш останува јануар..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom