Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ма ги минам косово и албанија без никакви паузи. за колку време се минат со константно возење? и дали е воопшто безбедно ноќно време да се вози низ косово и албанија, или по паметно ми е преку ден?
Косово е во Србија па така да мораш низ Србија да поминеш.
Апсолутно е безбедно, јас тргнав од Скопје во 03:00 АМ, правевме една пауза на автопатот во Албанија, не се сеќавам како се викаше местото, големо беше со ресторан, бензинска итн. Граничните премини се хаос (ама кај не се?).
За ориентација користев Offline maps што ги симнав преку Google maps, со тоа што има еден мал проблем, во Косово немаш LIVE поддршка (она turn by turn навигација) али ги следевме патоказите и немавме никаков проблем во ниедна ситуација. Ако имаш буден сувозач може да го држи телефонот и да ти кажува дали си на точниот пат бидејќи апликацијата ти ја покажува локацијата али не ти дава она што викам turn by turn навигација.
Во Албанија, Црна Гора и Хрватска го нема овој проблем.
Црна Гора - Хрватска зависи од гужва, али може да чекаш од 1-5ч за да ја поминеш границата.