Што јадете во моментов? (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата shutrak
  • Време на започнување Време на започнување
Еклер ммм

ekleri1.jpg
Дали си сигурен дека јадеш еклер? Истава фотографија ја најдов на интернет.
1624901855253.png
1624901884085.png

Не знам дали е веќепостоечки или нов концепт, во секој случај многу интересно.

Staro e ova, niz azija/aus/usa postoi veke 30-40 god, stone grill/black rock/lava mnogu iminja ali e uglavno isto... Ako imas prilika probaj vo japonski restorant, oni se specijalisti za ova, od meso do morska hrana i soscinja sto idat perfektvno so ovoj vid na gotvenje.

Eve od prilika kako izgleda toa...

1624906596589.png

1624906619757.png

Малку мутав концепт ми е да отидам во ресторан и сам да си го спремам. Барем јас одам со цел да искулирам и да јадам нешто што подготвил професионалец :D

I ova si ima ubavina... Ti ustvari samo si go vnimavas/peces mesoto kako sto tebe ti se dopaga a imas prilika da probas i pozivo i popeceno ako sakas. Ovde pred se svezinata na mesoto i soscinjata plus normalno atmosfera i druzba ti prodavaat. Za smena mene mi e ok, posebno ako imaat asalno meso i ako toa e dobro sredeno.

Od "spremi sam" konceptot za u zima obozavam HOT POT. Restorantot ti ja sprema "supata" si kazuvas kolku luto sakas itn, i ponata si poracuvas sto sakas da jades i go gotvis prakticno u kazanot koj na plinsko reso si krcka dur spremate i jadete....

1624907591722.png

1624907725703.png

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom