Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Nadobra kniga sto ja imam denovive procitano od Den Braun ANGELI I DEMONI. Definitivno knigava me fascinira. Cool e. opisan e skoro cel Vatikan i ima trista dalaveri. Epten e dobra. Vsusnost svativ deka cel katolizam se bazira na na eden kamen . A toa e vsusnost grobot na Sv Petar. A sega ke ja procitam od Agata Kristi SE NAJAVUVA UBISTVO pa ke pisam posle i za nea

ne citam mnogu knigi ama koga citam,citam,edno vreme aktvno citav
knigi edna po edna:lud:
se zbudalev ali vredese
najubavata kniga so voopsto
nekad sum ja procitala e "Ljubovta na mojot zivot":icon_lol:
dodeka ja ctav,placev zasto bese mn tazna ali dobra bese:wink: :)

majstorot i margarita - bulgakov....odlicna e....koj ne ja cital odma da ja zeme v race :icon_lol:

Allita напиша:
majstorot i margarita - bulgakov....odlicna e....koj ne ja cital odma da ja zeme v race :icon_lol:

jas sum do 100-ta strana(posle smrtta na Berlioz) i da ti kazham dosadna malku mi stana poslednive 20 strani...se mislev dali da ja batalam???...pointeresna e posle???

Allita напиша:
сум ја читал одамна... во моментов читам “паранези и максими“ на Шопенхауер, филозофско гледање на она што го следи животот, на пр. среќата,тага,радост,друштво... и т.н.
Е, најтопло ви ја препорачувам “Богот на малите нешта“ од Арундати Рој, индиска архитектка - извонредна книга!!!

Lea напиша:
jas sum do 100-ta strana(posle smrtta na Berlioz) i da ti kazham dosadna malku mi stana poslednive 20 strani...se mislev dali da ja batalam???...pointeresna e posle???

ke vidish....jas ne se nadevav taka da zavrshi knigava :) do kraj neznaesh sho ke se sluci....mene ne mi beshe dosadna ja docitav vcera samo 3 dena mi trebaaa...oci mi istekoa i na forumov i na knigata :icon_lol:

phoenix напиша:
Е, најтопло ви ја препорачувам “Богот на малите нешта“ од Арундати Рој, индиска архитектка - извонредна книга!!!

e ovaaa ke da e sledna...tnx..ne mi e citana:)

Откако ја завршив Светот на Софија од Гордер,ја прочитав Кога доцни принцот од Велко Неделковски а сега ја читам Деца на апокалипата од монах Јован и монах Андреј.Многу ми се допаднаа претходните две а мислам дека последнава е закон,само да ја прочитам пред Нова Година зошто потоа ќе ми замине концентрацијата.

Halfling's Gem od R.A.Salvatore sega ke pocnam da ja citam anaredna na spisok e Petmina koi gi srekavas vo rajot...taka mislam sevikase (?)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom