Што повеќе вреди, да се ебе или да се мастурбира

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
Точно така, кој маж сега зима жена без пари или без работа, стан, ретко, сите сакаат да е ситуирана. И после феминизмот го плукаат по социјални мрежи, па феминизмот ви ги овозможува тие привилегии, драги мажиња.:smirce:

Еве ја нејќам. Нејќам ни пијачка некој да ми плати а не па друго. Нека си има и она шугава плата ко мојата и ќе се мачиме заедно.

Работа се наоѓа. Пристојна работа е тешко да се најде тука.

Член од
16 јули 2021
Мислења
318
Поени од реакции
665
Точно така, кој маж сега зима жена без пари или без работа, стан, ретко, сите сакаат да е ситуирана. И после феминизмот го плукаат по социјални мрежи, па феминизмот ви ги овозможува тие привилегии, драги мажиња.:smirce:
Е добро де, во новото време тоа е нормално, жена сака комплетен маж, да е амбициозен, да не е мрзлив, и да ги врши тие работи шо ги вршела жената едно време, као готвење, чистење и перење, и нормално е да сакаат мажите и обратно, и жената да носи и плата. Е за тоа вие можете да му се захвалите на феминизмот. Нормалните жени и те како лека полека почнуваат да се оградуваат од феминизмот, а тоа ќе стане уште посилно коа ќе им скурчи на мажите дека сакаат еднаквост па коа ќе бараат еднаквост и у рудник и на тешка физичка работа било тоа низ дома или професионално.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Само што многу значително е поголем бројот на жени што работат отколку на мжи што помагаат по дома.
И не е исто да скршиш едно јајце, да си го наместиш креветот и да се воздржиш од расфрлање на чорапите низ стан ко лото топчиња у бубањ и цепење дрва за што треба одредени предиспозиции и физичка сила или поправање инсталација што е занает што се учи.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500
Тоа е таа наметната општествена илузија. А, треба да е обратно
Реалноста е дека бракот како институција многу повеќе врши услуга на мажите одошто на жените. Особено во времево кога од нив се бара и да одат на работа и да робуваат по дома и да раѓаат деца и секогаш да се фит, а од мажите еден потпис, да не е психофизички насилен и да не вара.
Хахахха да, да, мажите имаат поволности сигурно. Зашто лесно е сами да чувате деца, да ги храните, да се грижите и плус да може да ја задржите работата. Посебно во средина како Македонија со овие плати, да не даде господ да си самохрана мајка. Тоа ебавање на страна ќе се заборави од немање време. Во САД во гетата така прават, напумпај ја и оди си, не ми изгледа дека жените им се во ќар.

Член од
22 август 2024
Мислења
60
Поени од реакции
80
Која и каква сум оставам на бујната ти машта.
Да, да, истата ко тие.
Cope
Автоматски споено мислење:

Абе ти знаеш да постираш нешто друго освен навреди, култура чорба расипана.
Е шо жените не смеат ли да пивнат по некоја, еве јас за ручек си пијам по една ракија понекогаш и по некое пивце, маж ми готви понекогаш од ќеиф и оди на работа, дека убави пици прави и скара и шо сега, абе уште ли со тие правила, жените за во кујна не се, умре тоа време.
Умре ако чергата до тебе тоа го дозволува, иначе има со јазик да полираш под.

Бтњ немам проблем со тоа да помагам, АМА само ако жената е спремна да го прави тоа без дискусија на таа тема, ако се понаша како тебе сама се ќе работи, или ќе се сели кај нејзините.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Cope

Умре ако чергата до тебе тоа го дозволува, иначе има со јазик да полираш под.

Бтњ немам проблем со тоа да помагам, АМА само ако жената е спремна да го прави тоа без дискусија на таа тема, ако се понаша како тебе сама се ќе работи, или ќе се сели кај нејзините.
Пијавицо, муво, комарецу, проливу, до кога???? До кога??? Ќе има ли крај твоево цитирање ме отече бе!!

Еве ја нејќам. Нејќам ни пијачка некој да ми плати а не па друго. Нека си има и она шугава плата ко мојата и ќе се мачиме заедно.

Работа се наоѓа. Пристојна работа е тешко да се најде тука.
Абе сеаа ако немаш некој избор ок. Али ако ти се пружи избор на богата девојка и сиромашна сигурно ќе избереш се знае шо :smirce:
Не мораш да си "лажно скромен" сите знаеме колку е саат

Хахахха да, да, мажите имаат поволности сигурно. Зашто лесно е сами да чувате деца, да ги храните, да се грижите и плус да може да ја задржите работата. Посебно во средина како Македонија со овие плати, да не даде господ да си самохрана мајка. Тоа ебавање на страна ќе се заборави од немање време. Во САД во гетата така прават, напумпај ја и оди си, не ми изгледа дека жените им се во ќар.
Да си самохрана мајка во Македонија е најлошото нешто шо може да ја снајде една жена, ко прво работодавец нема разбирање за обврски околу дете, посебно ако немаш помош, та се разболело, та порано дошло од школо, не дека во другите држави имаат, али барем со таа плата ќе си платиш бебиситерка за пар саати, со македонскава затепана плата можеш само да се сликаш.

Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Еден куп ги има сами што чуваат деца.
Озгора со притисоци, уцени, пусулчиња и математики од биолошките татковци бивши мужи доктори на науки на темата како да ескивирам алиментација.
Пак ќе речам, секоја чест на исклучоци.

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
Абе сеаа ако немаш некој избор ок. Али ако ти се пружи избор на богата девојка и сиромашна сигурно ќе избереш се знае шо :smirce:
Не мораш да си "лажно скромен" сите знаеме колку е саат
Поскромен нема да најдеш. Шо не е баш нешо за фалење. Не се работи за тоа дали имам избор или немам. Се работи за хипотетичка ситуација. Ал добро ако ти викаш дека е така - тогаш така нека биде, у право си.

Патем мање више генерација сме ја и ти. Срамота е некој на моја возраст да лаже. Не сум јас како многу од жените, едно да зборам а шесто да праам.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.345
Поени од реакции
38.511
Како успевате секоја ебена тема да ја завртите на глупави бош муабети?

Темата е за дупење и прскање ручно, да ве ебе у гз и феминизам и еднаквост и се. 5-6 ликови сте и секоја тема ја серете со глупави муабети поттикнати од ваши лични неуспеси и фрустрации.

Ај одјебете.:kuracc:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Како успевате секоја ебена тема да ја завртите на глупави бош муабети?

Темата е за дупење и прскање ручно, да ве ебе у гз и феминизам и еднаквост и се. 5-6 ликови сте и секоја тема ја серете со глупави муабети поттикнати од ваши лични неуспеси и фрустрации.

Ај одјебете.:kuracc:
Ај за прскањето ручно нема проблем у склоп на темава е, ама ти знаеш ли кон што води дупењето.... води кон самохрани мајки и феминизам, значи у склоп на темава сме:kuracc::cujte:

Член од
22 август 2024
Мислења
60
Поени од реакции
80
Ај за прскањето ручно нема проблем у склоп на темава е, ама ти знаеш ли кон што води дупењето.... води кон самохрани мајки и феминизам, значи у склоп на темава сме:kuracc::cujte:
Ти затоа феминистка а?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.345
Поени од реакции
38.511
У една тема плачеш оти не те ебе маж ти бараш барем по 2 пати неделно, овде сакаш целибат оти самохрани мајки се создавале. :tapp:

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
За маж, во поново време, ниту едната, ниту другата опција. Двете опции те прават мизерен (ако зборуваме за кажуел секс или секс за една ноќ).

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
У една тема плачеш оти не те ебе маж ти бараш барем по 2 пати неделно, овде сакаш целибат оти самохрани мајки се создавале. :tapp:
Друго е во брак, а друго е без обврски, така се создаваат кога е без обврски. Паметни се жените, па се чуваат, а се знае што повеќе вреди(наслов на темава);)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.156
Поени од реакции
16.294
... Највише ме плаши старост у пичку матер.
šoldi= pari

И да знаеш дека е за плашење....грозна е староста :(
па се ОТКРИ дека си лажен женски профил..
Жените проблем немаат од староста, само од дебелина

Kajgana Shop

На врв Bottom