- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 4.524
- Поени од реакции
- 8.322
Ееее беден изговор...
(Пијам оти нема што да правам !?!?!) досадно ?
Па земи читај книги, купи убодна пила и прави од иверица елементи за дома, вози точак, учи странски јазик, фати си женска.....
Во мое време (да ти појасни чичо) немаше интернет, немаше ни компјутери ни кабелски телевизии. Имаше 2 програми на ТВ Скопје, кои завршуваа кај 10 - 11 вечер а играни филмови одеа во Вторник во 8 и во Сабота во 8 (недела поручек детски во Неделно попладне) и то често “домашни“ (Југословенски) а некогаш богами и Романски, Полски, Чешки, Советски. Кафиќите затвараа во 10 а улиците беа празни веќе во 11 вечерта. Концерти имаше.... 4-5 годината (локални бендови со позајмени појачала по месни заедници) а репертоарот на кино се знаеше 2 месеци унапред.
Да сумирам, во такво време ти веројатно од досада би купил бочва ракија и со игла и гумено цревце би си ја поврзал во вената (како инфузија) да бидиш пијан 10 години.
Да речеше дека пијеш оти си алкохоличар ... или дека си несфатен поет залуден со Кафка... или разочаран од љубовта ај и некако, али ПИЈАМ ОД ДОСАДА !!!
НЕКОЈ ПИЕ ОД ЖАЛОСТ, НЕКОЈ ПИЕ ОД РАДОСТ, А ТИ ПИЕШ ОД САБАЈЛЕ!
Poleka covek, ti me napravi kako da sm alkoholicar(a ne sm):nesvest::nesvest:,piem 2 puta u mesecot i toj so granici .I tie raboti sto gi nabroja(sto da praim - site sm gi naprail,osven ivericite.)... odi be u palanka da vidis kolku e t'po ebate...eden poseren manastir sto iame i nisto, sto da prai mladinata????Ok, sfakjam da citat knigi i tija raboti, ama pa po cel dn doma pocrka covek...tie raboti sto gi kaza sa bile pred 15-20 godini.... minato ti e toj...toj ja sto rece od dosada, u smisla sto site kafici kaj nas sa tapa, i taka od vreme na vreme se sobereme negde(u park na pr ili nekoe dr. mesto) i pieme, ALI NE PO 10 piva... nego po edno...i sedis, muabet zafrkancija, ovo ono... A NE KAKO ALKOHOLICAR... po 2 kila vino ebate...a i dosta se kurcis za toj "vase" vreme....