Циркумцизија (сунет) - да или не?

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Imam slusnato deka sunetot e vsusnost adet kaj muslimanite,i deka taa tradicija e kaj niv mn poznata,i deka koga se sece parceto od penisot treba da se cuva pod pernica 3 noki i deka posle toa majkata treba da go izede??? :nesum:
ne znam kakvi drugi gluposti ke slusnam, koj siri vakvi gluposti. a ne znam koi se tie posmotani koi veruvaat deka ova e vistina. gospod da cuva.:tapp:

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Да, чисто заради хигиенски причини, медицински докажано дека се намалува бројот на бактерии, такви работи, а НЕ затоа што ќе имам една болна недела, и за време на спиење, и за време на вршење на физиолошки потреби...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Moze li klipovite vo motort da rabotat bez karika?Taka i nashite penisi ako se kabriolet nema da gi zadovoluvaat zenite,taka barem tvrdat zenite shto imale seks so karika i bez karika :vozbud:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Абе хигиенски е подобро. Јас не сум сунетисам, ама голем сум веке за вакво нешто. Ако може и на постара возраст може да ме сецнат и мене. Не одам кај бабици, ами кај некој доктор, зошто бабицата ке ме упропасти.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Dali e medicinski ili ne toa ne znam ama prashanje e dali kaj sechenite se sobira urda na onakvoto? :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
ne znam zosto imate potreba da se protivate za nesto sto e medicinski fakt.:toe:
Затоа што не е медицински факт. Така исто можеш да кажеш ако се исечат рацете до рамо нема да се собираат бактерии под мишки, медицински ќе биде точно ама...

Не е случајно што сунетот е настанат во пустина (Палестина и Арабија) каде услови за лична хигиена биле равни на нула во споредба со денес а луѓето биле среќни ако се избањаат еднаш месечно. Во такви услови имало смисол ама денес нема никаква.

Сепак кој сака, нека повели, само сум против мало дете без прашање да му сечат дел од тело зошто родителите или религијата така бараат.

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Затоа што не е медицински факт. Така исто можеш да кажеш ако се исечат рацете до рамо нема да се собираат бактерии под мишки, медицински ќе биде точно ама...

Не е случајно што сунетот е настанат во пустина (Палестина и Арабија) каде услови за лична хигиена биле равни на нула во споредба со денес а луѓето биле среќни ако се избањаат еднаш месечно. Во такви услови имало смисол ама денес нема никаква.

Сепак кој сака, нека повели, само сум против мало дете без прашање да му сечат дел од тело зошто родителите или религијата така бараат.

ako za tebe ne e medicinski fakt toa ne znaci deka taka e. malku nasurfaj po internet i vidi koj e vo pravo. no vo nasata makedonija 99% naselenieto e i filozof i doktor i politicar i sve...:toe:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
ako za tebe ne e medicinski fakt toa ne znaci deka taka e. malku nasurfaj po internet i vidi koj e vo pravo. no vo nasata makedonija 99% naselenieto e i filozof i doktor i politicar i sve...:toe:
Ти објаснив што мислам за медицинскиот факт :wink:.

На интернет имаш сајтови за и сајтови против. Не сум прочитал ниеден факт што би ме натерал да помислам зашто такво нешто би било корисно.

Така може на ист начин да го објаснуваш и женското сакатење, секогаш ќе се најде некое оправдување.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Moze li klipovite vo motort da rabotat bez karika?Taka i nashite penisi ako se kabriolet nema da gi zadovoluvaat zenite,taka barem tvrdat zenite shto imale seks so karika i bez karika :vozbud:
Дали си свесен што зборуваш? Имаш претстава што е тоа ’’сунет’’ ? Ама озбилно сакам да слушнам од тебе, пробај да ми кажеш без википедии и гуглања. Гугле едно.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Дали си свесен што зборуваш? Имаш претстава што е тоа ’’сунет’’ ? Ама озбилно сакам да слушнам од тебе, пробај да ми кажеш без википедии и гуглања. Гугле едно.
Ај за да не бидам офтопик тебе сунет ќе те праам што не дојде на собиранка...

Kajgana Shop

На врв Bottom