Цигариљо

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Цигариљо (шпански: cigarillo) е кратка, тесна пура. За разлика од цигарите, цигариљосите не се обвиткани со хартија, туку со тутун од цел лист. Тие обично содржат помалку адитиви (иако повеќе од вистински пури). Цигариљосите се продаваат поединечно или во пакувања, и се прават без филтери, но понекогаш и со.
Дали имате пробано ? Дали ви се допаѓало ? Од каде го имате купено ?

M

Muranyi

Гостин
Цигариљо (шпански: cigarillo) е кратка, тесна пура. За разлика од цигарите, цигариљосите не се обвиткани со хартија, туку со тутун од цел лист. Тие обично содржат помалку адитиви (иако повеќе од вистински пури). Цигариљосите се продаваат поединечно или во пакувања, и се прават без филтери, но понекогаш и со.
Дали имате пробано ? Дали ви се допаѓало ? Од каде го имате купено ?
Имав неколку пати купено кога ги откажував цигарите.И многу ми се допаднаа,имаат нешто појак вкус од цигарите.Инаку,би требало да ги најдеш во секое подобро снабдено тобако.Имаш на фришоп кутија со 100 цигариљоси за 11 евра,што е многу исплатливо.

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Имав неколку пати купено кога ги откажував цигарите.И многу ми се допаднаа,имаат нешто појак вкус од цигарите.Инаку,би требало да ги најдеш во секое подобро снабдено тобако.Имаш на фришоп кутија со 100 цигариљоси за 11 евра,што е многу исплатливо.
А вистина се поздрави од обичната цигара ?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.636
Cigarillo = СигариЈо . Имам пробано, добар вкус...благопријатен.

M

Muranyi

Гостин
А вистина се поздрави од обичната цигара ?
Здрави сигурно не се,а дали се помалку штетни не би знаел да ти кажам со сигурност.Јас лично мислам дека се помалу штетни,имаат помалку адитиви и не се обвиткани со хартија туку со лист од тутун,башка се јаки и не би можел да испушиш 20 во денот.Сепак тоа е само мое мислење.

S

Sagan

Гостин
3 пакувања Cafe Creme Arome добив на поклон пред некој месец од Авганистан и мислам дека ми ги масакрираа дробовите... Талибанска специјална војна :LOL:

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Мене брат ми ми донесе вакви од Италија,со вкус на цреша...Паааа,човече!!Ми здробија дробови.
Неможев ни пола цигариљос да го спуфкам..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380

Одлични цигариљчиња од Dannemann ги има во Германија, Австрија и Швајцарија. Не знам дали ги има и во Македонија.

S

Sagan

Гостин
Мене брат ми ми донесе вакви од Италија,со вкус на цреша...Паааа,човече!!Ми здробија дробови.
Неможев ни пола цигариљос да го спуфкам..
Овие беа со арома (вкус, lol) на ванила :D Ако не друго, кутивчињата се убави и квалитетни (Al) и по должина се таман за обично цигаре. Табакера :LOL:

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
одлични, јаки, дробојте ми ги разредија, ова, она, дрш не дај, дрн, дрн, тралала.... мореееееееј кажите во скопје има ли некои добри по можност ванила флаворизирани

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Овие беа со арома (вкус, lol) на ванила :D Ако не друго, кутивчињата се убави и квалитетни и по должина се таман за обично цигаре. Табакера :LOL:
Баш табакера..Дробовите јабана,али табакера важно си добиваш.. :D

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Тобако специјализирано за продажба на пури има во веро тафталиџе

Kajgana Shop

На врв Bottom