Цени на станови во Скопје? Колку се реални?

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Еве да не мрчите како Скопје било скапо
900€/m2 - Нова Градба
10мин вожња до Карпош
13мин вожња до Плоштад
Подобар сооднос локација-цена - ЗДРАВЈЕ! ;)
Screenshot 2023-11-26 224624.png

Еве да не мрчите како Скопје било скапо
900€/m2 - Нова Градба
10мин вожња до Карпош
13мин вожња до Плоштад
Подобар сооднос локација-цена - ЗДРАВЈЕ! ;)
Прегледај го приврзокот 399091
Најбитно, блиску е до затворот, што го прави идеален за изнајмување на кратки периоди ;)

Бидејќи растот на цената на резиденцијални објекти ја следи инфлацијата а таа се проектира на 4-5% очекувам и толку да биде растот на недвижностите за живеење. Или забавување на растот.

Attachments

• Screenshot_20231205_135740_Chrome.jpg
    Screenshot_20231205_135740_Chrome.jpg
    497,3 KB · Прегледи: 63
Некоја препорака за стан во хром ? И дали знаете која цена се движи квадратот ?

Зар можно е толку да е рипнато таму ?
И јас мислам дека е премногу тоа за Хром. Максимум нека иде до 1400€м2.

И тоа преку агенција максимум 1400, а од инвеститор да купиш сигурно е поевтино.

Последно уредено:
Ostavi to oglasite ne se salam, to ti se vecni oglasi prodavam za da ne go dam, 1400e e skapo za Hrom, drugar lani zede za 900e vo relativno nova zgrada. Stavi tuka I malo renovirajne pa mu dojde za prilika 1025e od kvadrat

А да не знаете некој инвеститор што гради згради во тој дел од градот ?

А да не знаете некој инвеститор што гради згради во тој дел од градот ?
Ovie "Modus Vivendi" znam imaja planirano za vo Hrom kaj gradinkata, vidi najubo na google search ako najdes nes podetalno za proektot I niv za da ne ti davam gresni infos..

Чим Кисела Вода стигна до 1,500 евра квадрат... толку е муабетот.
Ма да снемува се повеќе и повеќе куќи низ Скопје. Такада земјата е проблем таа ја дига цената највеќе.

Пазарот ја диктира цената. Ако има народот пари за да инвестира во недвижнини нека си фураат нагоре.
Мене ми е чудно само како пазарот е сеуште одржлив и после сите овие поскапувања?!

Статистиките викаат дека Македонија најмногу е поскапено
IMAGE_17465333_40_0.jpg

Пазарот не е некој што му сожежело со млада трудна невеста кого го манала реалноста наречена живот и мора да оформи нов почеток. Почеток кој ќе го отплаќа наредни 30години. Не, тој е колатерална штета.
Пазарот е цела една проста раја (пошто таа уште е и останата овде) што не знае како порационално да го искористи капиталот па импулсивно ги инвестира во некаков си пазар на недвижнини водејќи се од правилото дека нема губиток и добивката му е загарантирана.

И самиот попис го покажа тоа
Над 307.187 или 36,6% од становите зјаат празни, додека 531.987 или 63,4% се населени
Значи скоро 40% од недвижнините се дупли живеалишта кој стојат како некаков си вид капитал

И ова е глобален проблем. Само што секаде е умерен и во согласност со стандрадот на населението кое живее.
Само овде е некако илузорно и профитерски настроен.
Дали стварно имавме потпросечни цени па сега после пост пандемиската инфлација се оформија реални цени или граѓаните се потајно паралјии... времето ќе покаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom