Цензура во Aмерика - владата одзема интернетски домени

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
US Government seizure of the internet has begun; DHS takes over 76 websites

Over 75 websites were seized and shut down last week, and there is no indication that the government will stop such efforts. Right now, their focus is websites that they claim "violate copyrights," yet the torrent-finder.com website that was seized by DHS contained no copyrighted content whatsoever. It was merely a search engine website that linked to destinations where people could access copyrighted content. Google also links to copyrighted content -- does that mean the feds will soon seize Google, too?
Where is all this going? Today the U.S. government is targeting websites focused on copyright violations, but if the public tolerates this government-sponsored censorship of the web, it's only a matter of time before these government powers are expanded to control the content of the internet.

Over the last few years, several U.S. Senators have already attempted to outlaw vitamins and nutritional supplements. One lawmaker even suggested that "alternative health" information should be outlawed on the internet in order to "protect" people from information that isn't aligned with the drugs-and-surgery approach to sick care. It's only a matter of time, it seems, before the U.S. government uses its new power of seizing internet websites as an information warfare weapon to silence anyone who opposes FDA and the Big Pharma agenda.

http://www.naturalnews.com/030542_censorship_internet.html

На кратко : власта во америка донесла некој закон за заштита на авториските права и затвора сајтови за глупости како торент линк или исечок од книга постиран на сајт .
Во основа се користи како изговор да се затворат сајтовите кои не им се допаѓаат.
Добредојдовте во подемот на наци Америка . George Carlin беше во право.
Кликнете на линков да видите како изгледа тоа

http://rapgodfathers.com/

One music website seized by DHS -- RapGodFather.com -- was seized merely because its users posted comments linking to file-sharing websites (http://www.rawstory.com/rs/2010/11/...). The site had 150,000 members, but as of today, it is the property of "Homeland Security Investigations." (http://rapgodfathers.com/)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Колку и да не ми се бендисуваат изливите на полициската држава во САД, мислам дека грешиш.

Интернет е Американска воена технологија, можат кога сакаат да го сопрат и што сакаат да прават со него.

Впрочем, нивна е идејата за втор (паралелен) интернет.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Интернет е Американска воена технологија, можат кога сакаат да го сопрат и што сакаат да прават со него.
Неточно.
Американската влада губи милијарди долари годишно заради пиратерија, но досега не успеале а и нема да успеат да ги победат пиратите.
Најмногу што можат е да го превземат домејнот на таквите пиратски сајтови, но во рок од неколку часа истите тие сајтови ќе никнат повторно на интернет со друг, малку изменет домејн.
Во Британија се уште подрастични мерките, дури владата си зададе право да шпиунира што корисниците симнуваат преку интернет со помош на нивните ISP провајдери.
Но, ни тоа не е доволно да ги победат пиратите.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Не коби да не видиш Error 404 на мониторот па да се чудиш после. :wink:

Јасно ми е што прават, но само укажувам кое е чие и кој што може да направи.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Македонија е рај на земјата и најслободната држава во светот

P

Princ

Гостин
Не коби да не видиш Error 404 на мониторот па да се чудиш после. :wink:

Јасно ми е што прават, но само укажувам кое е чие и кој што може да направи.
Не знам дали знаеш како работи интернетот, ама не може никој да го исклучи поради начинот на кој што работи. Интернетот, бидејќи не се "вози" на централен систем, не може ни да биде уништен. Тоа е мрежа, буквално пајакова мрежа. Крив стап не ми значи мене лично тоа што америка (ќе) е целосно исклучена од интернетот.

Што се однесува до темава, нема да навлегувам дали е правилна или не постапкава бидејќи скоро исто ги поддржувам и двете засегнати страни, само повеќе ме плаши правото да ти одзема домен од споделувањето пиратерија. Второто е факт и дека не можеш да го сопреш.

Kajgana Shop

На врв Bottom