Хоџа: Полицијата не влегла во Танушевци неколку месеци

Статус
Затворена за нови мислења.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26

Макфакс
04.11.2007
Џезаир Шакири - Хоџа Македонската полиција не влегла во селото Танушевци во изминатите четири до пет месеци, а населението одбило три големи полициски акции во кои учествувале 100 до 200 полицајци.
Ова го тврди поранешниот пратеник во македонскиот Парламент Џезаир Шакири, наречен командант Хоџа за тиранската телевизија „Клан“ која објави емисија за безбедносната состојба во Македонија.
Според Хоџа, селото на моменти го надгледуваат хеликоптери, а на влезните позиции има вооружени лица кои го чуваат селото. Тој демантира дека е вмешан во неодамнешното убиство на еден полицаец.
Телевизијата објави и снимки на маскирани вооружени лица, но без униформи, кои ги контролираат влезовите на селото Танушевци.
Лидерот на ДПА Мендух Тачи, во истата емисија, ги демантира тврдењата на Хоџа дека државата не го контролира селото.
„Владата целосно го контролира теренот, но ДПА не дозволува спектакуларни акции“, изјавил Тачи.
Коментирајќи ја актуелната политичка и безбедносна состојба во Македонија, публицистот Ким Мехмети за ТВ „Клан“ вели дека Албанците имаат меѓусебни проблеми.
„Албанците во Македонија сега немаат проблеми со Македонците, туку имаат проблеми меѓусебе“, оценува Мехмети.
Инаку, според Хоџа, Советот на селото Танушевци донел одлука за одржување референдум за спојување на селото со Косово.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=85740

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Инаку, според Хоџа, Советот на селото Танушевци донел одлука за одржување референдум за спојување на селото со Косово.
Молам?
Дали тоа јас грешно читам?
Колку што знам Танушевци сеуште е дел од Македонија.Кое е тоа право они да си прават референдум за да се припои со Косово?
Земјава да се цепка дел по дел?Градче по градче?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ќе биде поекстремна реприза на 2001, само се прашувам дали и во колкав број ќе бидеме со пушки во раце. Сигурен сум нема да бидеме како тогаш затоа сите знаеме што се деси на бранителите.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Друже овој КОЏА може што сака да изјавува, но ситуацијата на терен е друга специјални полициски единици ја надгледуваат границата и селото но се спречени да превземат акција се додека не налетаат на терористиве,само заради мир во куча што би рекле старите и сега едно реторичко прашање зашто ако е толу силен баткава КОЏА не излезе од атарот на селото

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
Ќе биде поекстремна реприза на 2001, само се прашувам дали и во колкав број ќе бидеме со пушки во раце. Сигурен сум нема да бидеме како тогаш затоа сите знаеме што се деси на бранителите.
..u pravo si bratu neznam stvarno ovoj pat koi ke im ide ali mislam deka se na red onie sto dremea kaj zlate u kafana ili pak onie sto glumea ludilo vo kafe CAO ILI RIM PARIZ I OSTANATITE RUPETINI VO GRADOV.

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
Молам?
Дали тоа јас грешно читам?
Колку што знам Танушевци сеуште е дел од Македонија.Кое е тоа право они да си прават референдум за да се припои со Косово?
Земјава да се цепка дел по дел?Градче по градче?
..TAA E ODAMNA RASCEPKANA,I TOA VIDLIVOE.toa go znaat i maline bebinja .

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0

Макфакс
04.11.2007
Џезаир Шакири - Хоџа Македонската полиција не влегла во селото Танушевци во изминатите четири до пет месеци, а населението одбило три големи полициски акции во кои учествувале 100 до 200 полицајци.
Ова го тврди поранешниот пратеник во македонскиот Парламент Џезаир Шакири, наречен командант Хоџа за тиранската телевизија „Клан“ која објави емисија за безбедносната состојба во Македонија.
Според Хоџа, селото на моменти го надгледуваат хеликоптери, а на влезните позиции има вооружени лица кои го чуваат селото. Тој демантира дека е вмешан во неодамнешното убиство на еден полицаец.
Телевизијата објави и снимки на маскирани вооружени лица, но без униформи, кои ги контролираат влезовите на селото Танушевци.
Лидерот на ДПА Мендух Тачи, во истата емисија, ги демантира тврдењата на Хоџа дека државата не го контролира селото.
„Владата целосно го контролира теренот, но ДПА не дозволува спектакуларни акции“, изјавил Тачи.
Коментирајќи ја актуелната политичка и безбедносна состојба во Македонија, публицистот Ким Мехмети за ТВ „Клан“ вели дека Албанците имаат меѓусебни проблеми.
„Албанците во Македонија сега немаат проблеми со Македонците, туку имаат проблеми меѓусебе“, оценува Мехмети.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=85740
..druze abe nego stavaj ovoj teroristov na forumov,me vadi od takt zatoa posle ke me baniraat i ke mi stavaat kazneni poeni,goni go u majcinu ke mu doe krajot ke go vidime naskoro nekrologot na HODZA.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
..druze abe nego stavaj ovoj teroristov na forumov,me vadi od takt zatoa posle ke me baniraat i ke mi stavaat kazneni poeni,goni go u majcinu ke mu doe krajot ke go vidime naskoro nekrologot na HODZA.
Nema potreba druze sve smireno, ovde sve se raboti za vesti da vidi narodot kako tecat rabotite.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Овој хоџа е многу опасен тип...Дава изјави од типот „Ако се осмели да влезе полиција во Танушевци ќе има крв“ па кога ќе отиде полицијата натака, овој трк да го нема у планина :)

..TAA E ODAMNA RASCEPKANA,I TOA VIDLIVOE.toa go znaat i maline bebinja .
Зошто? Да не ти треба пасош за да одиш некаде низ Македонија? Или сепак страв ти е??? Од што се плашиш?

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Овој хоџа е многу опасен тип...Дава изјави од типот „Ако се осмели да влезе полиција во Танушевци ќе има крв“ па кога ќе отиде полицијата натака, овој трк да го нема у планина :)

Зошто? Да не ти треба пасош за да одиш некаде низ Македонија? Или сепак страв ти е??? Од што се плашиш?
Ne e za strav ama koga odish vo delovi kade nisto ne pishi na kirilica i kade vee dvo glaven orel i nackrtano e uCK na sekade ne se osekash kako da si vo makedonija.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ne e za strav ama koga odish vo delovi kade nisto ne pishi na kirilica i kade vee dvo glaven orel i nackrtano e uCK na sekade ne se osekash kako da si vo makedonija.
Јас ја носам Македонија со мене каде и да одам, а кога сум во Македонија, нема зошто да се осеќам дека не сум во Македонија, било каде, било кога.

П.С. За што се „колнете“ ???

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0

,bas od niv najmalce se plasam,ama mu dokazuvam na nekoj sterotip u forumov deka Makedonija e rascepkana samo u prasanje e denot,ali dali nie ke go dozvolime toa e znak pitanja?samo sto drzavata ni pravi sprepki.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom