Филмови со DTS Surround sound и добри аудио и видео ефекти

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Здраво
Пошто гледам многу филмови и страшно се палам на добра слика и звук и уживам и ја и цело маало во домашното кино да направиме една тема со предлози за филмови исклучиво со DTS звук и HD слика.
Еве од мене предлози со нешто што ми текнува што сум гледал
1. Transformers 2007
2. Transformers Revenge of the Fallen 2009
3.Transformers Dark Of The Moon 2011 Ако ги немате гледано на сараунд со DTS морате незнаете што се дешава
4.Fast Five 2011 и овој урла многу
5. U-571 (2000)
6. Терминатор сите 3 дела
7. Матрикс сите 3
8. Хари потер ако сте љубител на таков жанр има иста одлични ефекти

незнам не ми текиња у моментов ако ми текне ке допишам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
300.
The Hurth locker.
Cloverfiled.
War of the worlds 2005.
I am Legend.
Star Trek 2009.
Perfect Storm.
Saving private Rian.
Black hawk dawn.
Xmen.
LOTR.
Jurassic Park 3.
The Dark Knight.
I Robot.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
I am Legend, само заради делот каде што експлодираат колите една по една доближувајќи се накај куќата/гледачот.

Ооо да, толку е добро! :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Хехе а стартот го заборави, кога го корне Mустангот? :D

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Звукот во Transformers Dark of the Мoon беше врв, иако е AC3. Си го испуштил Avatar во постот, одличен DTS звук. :drk:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Звукот во Transformers Dark of the Мoon беше врв, иако е AC3. Си го испуштил Avatar во постот, одличен DTS звук. :drk:
Како што јас знам беше TrueHD 7.1 од Панасоник и иако беше навистина добар, мене ми направи некои мали проблеми.

Сите филмови ги гледам на исти сетинзи, а овде со блу-рејот (40 гига оригиналката), не се слушаа LFE тоновите (ниските од вуферот), па мора специјално за него да го сетирам вуферот.

Сепак, има филмови кои користат DTS звук и ефекти, но не верувам дека во наредниве години ќе се појави толку перфектно "делче" за уживање во скапите системи и телевизори како последните 40тина минути од Transformers 2. Едноставно, тоа беше како трејлер кој траеше и траеше...

Dark Side of the Moon проба да го долови ова и навистина, акцијата која ја нуди на крај е добра....ама не е ни блиску до онаа од двојката. :)
--- надополнето: Oct 27, 2011 6:32 AM ---
Хехе а стартот го заборави, кога го корне Mустангот? :D
Не знам, не ми текнува баш на тоа вака јако знаеш, ипак тие години го купив целиот сараунд и уште не беше сетиран асално (не го гледав првиот пат на DTS, него преку HDMi и AC3 конверзија), па можеби затоа... :)

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
да да дефинитивно се извинувам за пропустот и АВАТАР корене од ефекти.
Инаку Transformers dark of the moon го имаш и со DTS ја симнав јас верзијата од замунда од 10GB таму беше со AC3 накај 640kbps, али ја баталив таа ја симнав од 19,5GB (Transformers.Dark.Of.The.Moon.2011.1080p.Bluray.x264.DTS-HDChina) таа ти е со DTS на 1510 kbps (from TrueHD) и јако е ептен. Али ке се сложам со муабетот а и се надевам многу љубители на Опасен звучен ефект Transformers: Revenge of the Fallen цел филм поготово последните 30 мин урла ама ептен УРЛА уфффф :drk:

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Мислам дека тој што си го извадил од HDChina е конвертиран DTS, официјалниот blu ray release нема DTS, како што кажа Mac има Dolby True HD 7.1.
http://www.blu-ray.com/movies/Transformers-Dark-of-the-Moon-Blu-ray/23573/
@Mac да не ти бил изместен нешто Woofer-от (јас) :pos:
Кај мене перфектно се слушаше, вуферот не престана да лупа од експлозиите. :LOL:
Од новиве Super 8 има добар звук, поготово кога поминува возот, се бунеа комшиите многу тресело...

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Од новиве Super 8 има добар звук, поготово кога поминува возот, се бунеа комшиите многу тресело...
да да сцената со возот дрмасе едно 3-4 минути мн јако

Kajgana Shop

На врв Bottom