Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.067
Поени од реакции
5.052
Токму така засилувањата од лани полн погодок Пулишич и Рајндерс,РЛЧ лани под Пиоли многу битен а сезонава имаше многу проблеми со повреди,Јович и лани беше одличен џокер од клупата.
Засилувањата сезонава Фофана и Павлович многу корисни за Милан,Алекс Хименез исто така битен како што добива поголема минутажа.За Сантиаго Хименез сеуште е рано да се каже но тој ќе остане во плановите за иднината на Милан.Од Мората брзо се ослободија а Вокер е донесен да биде лидер и глас во соблекувалната а не на теренот.
Но и покрај погодените засилувањата во ростерот перформансот на тимот и резултатите отидоа во надолна линија благодарение на тие од кои најмногу се очекуваше и требаше да бидат лидери на овој Милан.
Леао,Тео и Томори се главните виновници за лошите резултати на Милан во последниве години.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.202
Поени од реакции
52.507
Не знам колку е издржано да се оценуваат засилувања и фудбалери во вакви промашени сезони, а поготово па во делови од сезоната во која се е готово и се игра колку да се праи нешто.
И мене Пулишиќ и Рајндерс на моменти ми изгледаат како чудо од фудбалери, ама исто така ми изгледаа и Сусо и Бонавентура, па после дојдоа поспремни фудбалери од нив, и овие летнаа во клубови што се послаби од Милан.

Најмеродавни за оценка би требало да се битни/дерби натпревари и преломни делови во сезоната кои подразбираат висок притисок, во кои квалитетот доаѓа до израз, а во тие, бар сезонава, сите до еден потфрлија.
Тоа што Интер го распукаале на ура и мотивација, не го рачунам.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.043
Поени од реакции
36.921
Не знам колку е издржано да се оценуваат засилувања и фудбалери во вакви промашени сезони, а поготово па во делови од сезоната во која се е готово и се игра колку да се праи нешто.
И мене Пулишиќ и Рајндерс на моменти ми изгледаат како чудо од фудбалери, ама исто така ми изгледаа и Сусо и Бонавентура, па после дојдоа поспремни фудбалери од нив, и овие летнаа во клубови што се послаби од Милан.

Најмеродавни за оценка би требало да се битни/дерби натпревари и преломни делови во сезоната кои подразбираат висок притисок, во кои квалитетот доаѓа до израз, а во тие, бар сезонава, сите до еден потфрлија.
Тоа што Интер го распукаале на ура и мотивација, не го рачунам.
So seriozen trener naredna sezona, neshto shto deluva deka sakaat da go napraat, ke se vidi do kade sme so niv a i so onie od skudeto sezonata koi sega treba da se lideri na timov, ne li se vo tesna bitka za skudeto, se znae koj e potegot so niv letoto shto ke sleduva.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.589
Поени од реакции
5.592
Анчелоти таман да ја заврши кариерата во Милан.
Анчелоти ги критикуеше гомнана наши коа го избркаа Малдини, таке да појќе има шанси у Рома да иде него кј нас...

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.067
Поени од реакции
5.052
So seriozen trener naredna sezona, neshto shto deluva deka sakaat da go napraat, ke se vidi do kade sme so niv a i so onie od skudeto sezonata koi sega treba da se lideri na timov, ne li se vo tesna bitka za skudeto, se znae koj e potegot so niv letoto shto ke sleduva.
Три тренери се сменија "лидерите" со секој натпревар се помалку и помалку се залагаат и придонесуваат.
Ова не се мали деца туку професионални фудбалери кои веќе се шест сезони во клубот но возот веќе им отиде да бидат нешто во Милан без разлика кој тренер и да дојде.
Треба веднаш да се ослободат од нив бидејќи со секој натпревар вредноста драстично им паѓа надолу.
Нема логика Милан веќе да троши време,пари и тренер кој ќе им угодува на "лидерите".
Мора веднаш еднаш и засекогаш да се ослободат од канцерите во ростерот и Милан само така ќе има напредок.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.400
Најголемиот проблем во Милан е клупата, еве на Интер што им се деси за една недела после неколку повреди.

Џабе им се качувате на кур на Тео и Леао, да имаа квалитетни замени на клупа друго ќе беше.

Тео 3 сезони по ред ги играше сите утакмици по 90 минути ама он е крив што више у нозете нема ништо останато....

Леао слично, 3та сезона нема кој да го замени, Саше у оној го заборавив како се викаше од што остави впечаток, па што отиде у Наполи зимово на заем, се крстеше ќе го мењал Леао :icon_lol:

Да не почнувам за другиве што се сите повреденковци, од Мањан, Пулишич, Томори, Габија, Лофтус Чик па и Вокер...

А Рејндерс и Фофана изиграа 100 утакмици особено Рејндерс следна сезона ќе си има и он последици.

Последно уредено:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.067
Поени од реакции
5.052
Прво Кардинале и Фурлани биле проблемот,па Пиоли бил проблемот во Милан а сега клупата е виновна :facepalm:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.400
Прво Кардинале и Фурлани биле проблемот,па Пиоли бил проблемот во Милан а сега клупата е виновна :facepalm:
Па клупата кој ја донесе бе шутрак? Фурлани и Кардинале.

Пиоли беше проблемот последната сезона, види му изјави, и сам знаел дека циклусот со Милан е завршен.

Саше зимај терапија док не ти испарила и последната мозочна клетка.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.067
Поени од реакции
5.052
Леао денес без шут кон голот против Венеција и сезонава само 4 гол/асистенции против топ 8 тимовите во Италија е проблемот во Милан.

Kajgana Shop

На врв Bottom