Фан Клуб: Шкупи

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.976
Поени од реакции
73.997
Gledam deka mnogu se zamaras so nasi raboti, daj glej go svojot dvor podobro :)

Da bevte podobri, ke se obidev da ti davam podobar odgovor ali vaka ..
Стварно неможам да сватам, без причински си го уништивте теренот...
Колку што знам треба и вие да играте четвртолигашки меч викендов?

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Стварно неможам да сватам, без причински си го уништивте теренот...
Колку што знам треба и вие да играте четвртолигашки меч викендов?
Pricinata bese izjavata na trenerot na rabotnicki, ali cel bese ne-igranjeto na rabotnicki, i ne-funksioniranje na planovite na rafet, bez da igra od nasiot stadion da zeme pari :) toa nema da mu uspee !
Epa ne znaesh dobro togas, da igravme nie nemase voopsto rabotnicki da igra tuka, ali Harimafija ni dade 24 casoven rok za plakanje kazna od okolu 11000 evra (ne sum siguren za cenata) i fakticki ni ne'ovozmozi da go vratime klubot.. toa e toa FFM MAFIJA ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.976
Поени од реакции
73.997
Pricinata bese izjavata na trenerot na rabotnicki, ali cel bese ne-igranjeto na rabotnicki, i ne-funksioniranje na planovite na rafet, bez da igra od nasiot stadion da zeme pari :) toa nema da mu uspee !
Epa ne znaesh dobro togas, da igravme nie nemase voopsto rabotnicki da igra tuka, ali Harimafija ni dade 24 casoven rok za plakanje kazna od okolu 11000 evra (ne sum siguren za cenata) i fakticki ni ne'ovozmozi da go vratime klubot.. toa e toa FFM MAFIJA ..
Хммм нели почна општинска лига Скопје?
Гледам го има распоредот на страната на Макфудбал...
И уште еден тим ви игра на стадионот, Албарса :D
Иначе што функција има Штрб(л)евски во Слога? (незнам како му е правилно презимето...:D)

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Хммм нели почна општинска лига Скопје?
Гледам го има распоредот на страната на Макфудбал...
И уште еден тим ви игра на стадионот, Албарса :D
Иначе што функција има Штрб(л)евски во Слога? (незнам како му е правилно презимето...:D)
Shkupi pocna od opstinska liga, ali nemozese da prodolzi poradi kaznata od okolu 11000 evra koj trebase da se plati vo rok od neverojatni 24 casa :D
I ? shto ako igra ?
Ni ja ne znam za kogo zboruvash :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.976
Поени од реакции
73.997
Shkupi pocna od opstinska liga, ali nemozese da prodolzi poradi kaznata od okolu 11000 evra koj trebase da se plati vo rok od neverojatni 24 casa :D
I ? shto ako igra ?
Ni ja ne znam za kogo zboruvash :D
И сега ќе паузирате и годинава?:eek:
Па ништо, сакав да кажам дека, нема да биде работнички единствениот тим што ќе игра таму, туку дека веќе има еден тим кој што игра во чаир :D
За Васко незнам како да ти го објаснам...
Огреомен е, со бркови, околу 60 години...
Мислам дека порано имаше некоја функција во тимот, а и сега ги носи младинците во други екипи...

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
И сега ќе паузирате и годинава?:eek:
Па ништо, сакав да кажам дека, нема да биде работнички единствениот тим што ќе игра таму, туку дека веќе има еден тим кој што игра во чаир :D
За Васко незнам како да ти го објаснам...
Огреомен е, со бркови, околу 60 години...
Мислам дека порано имаше некоја функција во тимот, а и сега ги носи младинците во други екипи...
Секретар мислам дека беше порано ..

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Супер идеја. Јако првенство ќе има следната сезона ако се реализираат најавите.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.354
Поени од реакции
8.444
http://www.mkd.mk/26368/sport/i-rafet-muminovic-potvrdi-deka-sloga-jugomagnat-ke-se-fuzira-so-drita/
И Рафет Муминовиќ потврди дека Слога Југомагнат ќе се фузира со Дрита

17
АПР 2012​
11:47​

Рафет Муминовиќ, претседателот на трикратниот македонски фудбалски шампион Слога Југомагнат потврди дека неговата екипа вгодина ќе игра во Првата лига, навестувајќи дека тоа ќе се случи откако чаирчани ќе се фузираат со некој нов прволигаш, најверојатно екипата на Дрита од Боговиње.

Рафет Муминовиќ
МКД.МК минатата недела го откри планот за „формирање“ силен албански фудбалски колектив од Скопје, кој ќе може да му парира на Вардар. Според најавите, зад новиот клуб би застанала владејачката ДУИ и општина Чаир.
Разгледуваме 500 опции како да се вратиме во Првата македонска лига. Засега, за евентуална фузија имаме разговори само со Дрита, но ќе разговараме и со други екипи што се пред влез во елитата. За планот да успее треба да има интерес и од двете страни. Ќе видиме што ќе се случи“, изјави Муминовиќ за весникот на албански јазик „Журнал плус“.
Слога Југомагнат во моментов настапува во градската лига на Скопје, а таму се најде административно – откако поради бојкот на режимот на претседателот Харалампие Хаџиристески, клубот беше префрлен во најнизок ранг на натпреварување.
Дрита е водечки тим на табелата во Втората лига, екипата е цврста и константна и само ептен некој неочекуван епилог до крајот може да го оддалечи клубот од тетовско село Боговиње од пласман во елитата. Исто така, причина за Дрита да биде „жртвувана за повисоки цели“ е и тоа што теренот во Боговиње нема лиценца за Првата лига, па натпреварите би се играле на стадионот во Тетово што секако би било невозможна мисија, зашто таму веќе настапуваат три тетовски екипи – Тетекс, Шкендија и Ренова.
За проектот силен „албански“ клуб од Скопје биле заинтересирани поединци од ДУИ, кои веќе подготвиле план за финансирање на клубот – тој би бил под капата на општина Чаир, а екипата сигурно би имала голема поддршка од населението, особено од навивачката група „Шверцери“, која практично и не постои откако Слога Ј. реши да го бојкотира режимот на Хаџиристески. Јавна тајна е дека челните луѓе на оваа група високо котираат во ДУИ, па оттаму и поддршката за оваа најнова идеја на македонските Албанци од Скопје.
Единствената дилема која идеолозите на оваа идеја ја имаат е името на новиот клуб – дали тоа да биде Слога Ј., Слога Дрита или пак клубот да се вика Шкупи, име кое најмногу им се допаѓа на навивачите од Чаир.

Dali ova zanci deka sverceri ke ja bodrat drita do krajot na sezonata ili prvo ke cekate da vlezat prva liga a potoa od slednata seozna ke navivate za ovie ?

Kajgana Shop

На врв Bottom