Moze ne znaete ali Mandarot vo Slavija pocnal da igra od dete,na poveke pati bil i trener a poslednive tri ili cetiri godini ja zbrkaa rabotata da ne propadne klubot vo sekoja smisla.Brkaa igraci , sponzori i svasta samo za ne zgasne klubot.
Stadionot se vika JOVAN MANDAROVSKI,toj e covekot sto go osnoval klubot i stadionot uste vo toa vreme e nogov brat.
Nesto ako drugo ve interesira prasajte
Pozdrav...
I ako moze da se smeni imeto na fan klubot zosto klubot se vika SLAVIJA.
Sekoja cest za brat mu sto srce daval za Slavija ali ova sto si go pisal e cista glupost. Ajde da receme deka e taka. Klubot e osnovan 1919 i kako moze brat mu na mandar da go osnoval
Za stadionot jas znam deka e na opstinata, iako sega mandar nekako go prisvoil i eve ne se mesam posto ubavo go sredi i se dodeka pravi dobro za klubot mene mi odgovara
No, toa sto bara pravo na cementiranoto igraliste e cista glupost, posto toa e gradeno so pari na zitelite na Przino. Toa deka on go spasil klubot od raspagjanje neznam kolku e tocno
Koga na pretprijatieto JSP im se smeni pretsedatelot oni resija da ne go finansiraat klubot, pa pretsedatelot Nikolce Popovski (pricinata poradi koja jsp nikogas ne vleze vo vtora liga) mu go predade timot na Mandar, no sepak sponzor trebase da bidat grobista BUTEL ili Gecko i Skret. I se bese dobro se dodeka mandar ne zaeba rabota na pocetok na sezona pa oni otidoa u alumina (alumina vleze u vtora liga), a nie se spasivme vo posledno kolo. ZNACI PRVA GRESKA NA MANDAR!!!
Sledna sezona dojdoa Vardar Osiguruvanje odnosno familijata Klopcevski koi najiskreno imaa drugi nameri odnosno sakaa da gradat hotel u przino (kako sto bea spekulacuute), no pod nivna palka sigurno ke vlezevme vo vtora liga, no Mandar i tuka zaeba uste vo treto kolo pa do krajot na sezonata bevme ponizuvani od koj stigneme pa duri i od Treska koja prethodno ja gazevme (duri bese JSP) i so 0:4 na nivni teren. ZNACI VTORA GRESKA NA MANDAR!!!
I po sto ti zakluci deka on go spasil timot od raspad koga pod negovo vodstvo bevme sekogas na rabot na raspagjanje
Sega sto ti valjda si mu nekoj rodnina toa e veke druga rabota normalno e da go branis. I konecne da se nadevame na treta sreka ovaa godina koga se vo prasanje sponzorite. Aj pozdrav do tebe milo mi e sto ima uste eden fan na slavija na forumov!!!:helou: