Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека според меѓусебниот дуел со милан , бар така мислам беше во Сериа А .

И јас така мислам, ама ми треба и офоцијален податок, да знам да не се нервирам за џабе до крај на сезона ако кикснеме не дај боже ;)

И јас така мислам, ама ми треба и офоцијален податок, да знам да не се нервирам за џабе до крај на сезона ако кикснеме не дај боже ;)

Before the 2005–06 season if two or more teams were tied in points for first place, for only one spot in a European tournament, or in the relegation zone, teams would play tie-breaking games after the season was over to determine which team would be champion, or be awarded a European tournament spot, or be saved or relegated. Since 2005–06, if two or more teams end the season with the same number of points, the ordering is determined by their head-to-head records. In case two or more teams have same total points and same head-to-head records, goal difference becomes the secondary deciding factor.

Before the 2005–06 season if two or more teams were tied in points for first place, for only one spot in a European tournament, or in the relegation zone, teams would play tie-breaking games after the season was over to determine which team would be champion, or be awarded a European tournament spot, or be saved or relegated. Since 2005–06, if two or more teams end the season with the same number of points, the ordering is determined by their head-to-head records. In case two or more teams have same total points and same head-to-head records, goal difference becomes the secondary deciding factor.

Ова инфо ми се свиѓа ;) .... тнх ......

Баш таа сезона кога се вративме од Б, завршивме втори позади Интер али имавме исто бодови со Милан и ние се водевме како втори бидејќи боље бевме во меѓусебниот дуел и сеуште се сеќавам милан имаше за 3-4 гола подобра гол разлика...
--- надополнето: 25 април 2012 во 14:01 ---

Што се сеќираш бе и во дуели сме подобри и подобра гол разлика имаме (+3 бода +3 гола) ;)

http://www.goal.com/en-us/news/86/italy/2012/04/24/3057686/conte-juventus-can-go-down-in-history
http://www.goal.com/en-india/news/2...need-to-do-to-compete-with-real-madrid-bayern
http://www.football-italia.net/18062/juventus-remember-fortunato
--- надополнето: 25 април 2012 во 14:35 ---
521882_300052040077034_118273131588260_728678_1420646103_n.jpg

Е ова стварно не го очекував, мислев дека ќе кикснеме со некој (+ гол разликата :D ).. Следни на ред доаѓаат веќе отпишаните Чезена и Новара, така да одиме на 8/8 :)

:cuc::cuc::cuc: Али нема време сеа за гледање на резултатите,мора уште 4 утакмици да се добијат!
--- надополнето: 25 април 2012 во 14:40 ---
Од каде ова? Завчера Фергусон рече на MUTV, телевизискиот канал на Манчестер дека се договориле со неговиот агент. Стара е веројатно информацијава.

Играчот уште не одлучил кај ќе игра,искрено не знам зашто не сака да го продолжи договорот,игра во еден од најдобрите клубови под водство на САФ.

Шо комбиниран пренос ќе давет после ?
Јуве цела и голојте од милан или обратно ?

18:00 Серија А: Чезена - Јувентус - директен пренос, 1. полувреме

Најавена е Јуве на Телма али ако дават малце вамо малце онамо тоа фудбал ле е гледање.Треба да го дават Јуве а кога има шанси Милан.Сеќавам се на зборовето на коментаторите на Телма „Оној тим кој е прв на табелата има предност во преносот“.Начекавме го и ние тоа на здравје нека ни е и вечер да растуреме како онекна со Рома .Поззз Јувентини ;) ;) FORZA JUVE

starting 11: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Caceres, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie, Matri, Vucinic

Бидејќи наидов на различни информации за тоа кој би бил шампион во случал на исто бодови со милан, да прашам дали некој знае што се случува во таков случај?
Дали ќе се одлучува според гол разликата или според меѓусебниот дуел со милан ?
Ако имате официјална информација постирајте и линк ...
И секако со среќа денес , да ги згазиме Чезена .....
Сигурно е МЕЃУСЕБНИОТ.

До пред 6-7 години се играше мајсторка ама сега е сигурно меѓусебниот. Така да рачунај си како да имаме +4 ;)

имам прочитано на форумов цитат од Фергусон ,каде им кажува на своите играчи да гледаат и учат од играта на јувентус ,ако може некој линк да даде од таа изјава

Коа ќе размислам боље е што промаши Пирло пенал.Затоа што колку што успеав да видам незазлужено беше пошто надвор од 16 играше со рака играчот на Чезена.
Иначе се надевам ова му е последен пенал на Пирло во дресот на Јуве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom