Факултет за земјоделски науки и храна

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Poranesen zemjodelski fakultet sega go prekstija moze li nekoj da mi kaze kolku godini e i sto predmeti se polagaat na ovoj fakultet probav da najdam web stranica ama nemaat barem taka mene mi se cini

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Мислам дека е нормално 4 години како кај повеќето факултети. Имаш многу струки на факултетов па за предмети е тешко да знам. Страницата не им работи а и на Википедиа нема нешто повеќе. Ако се интересираш за упис на факултетот а имаш можност да го посетиш подобро дојди и сам види што како.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Slusnav deka e 3 godini studiranjeto na zemjodelski pa zatoa i prasuvam

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Јас кога го упишував беше 10 семестри од кој последните два пракса. Па во текот на студиите ги скратија последните два и ги направија 8 семестри.

За факултетот да се заврши, треба огромна ажурност бидејќи мора со континуиран тек на учење да ги зимаш испитите додека ти е свежа меморијата затоа што во принцип, скоро сите предмети се поврзани меѓусебно во материјалот.

Да го следев јас досега ова што го напишав...ќе бев доктор на науки :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Znaci me izlazale 2 semestra = 1 godina spored mene znaci cetiri godini do diplomska a mene mi rekoa tri godini i zavrsuvas fakultet a uste dve godini ako sakas da prodolzis za magistratura

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Znaci me izlazale 2 semestra = 1 godina spored mene znaci cetiri godini do diplomska a mene mi rekoa tri godini i zavrsuvas fakultet a uste dve godini ako sakas da prodolzis za magistratura
Јави се и прашај. Можда точно ти кажале. Скоро сите факултети се по 3 години сега за прв степен.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Уште на времето ја кога се запишував на ФЗНХ ни викаа дека ке биде со три години и дека ке има и КТС еве поминаа 5 години ни се воведе 100% КТС ни пак тие 4 години станаа три години, а за тие што сакаат да се запишат таму ке им дадам совет дека факултетот не е ни најмалку лесен и ако не ви иде хемија многу добро или сега ке ја научите или ке си барате друг факултет :) бидејќи ако положиш хемија на ФЗНХ си завршил пола факултет.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Мислам дека сега го направија 5 години.

IkI_KobE

Psychopath
Член од
23 април 2007
Мислења
90
Поени од реакции
3
Ја сум на земјоделски факултет ама на штипскиот универзитет...и се учи 4години...со 3 си само инжинер агроном...и не е баш лесно..можеби така звучи дека е лесно ама не е баш ич...:)

Член од
17 август 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
a daLi znae nekoj za ekoloski fakultet dali ovoj fakulltet e vo zemjodelskiot ili ....
ako Znae nekoj neka kazua poise :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom