CecaXYZ
rookie
- Член од
- 26 ноември 2022
- Мислења
- 196
- Поени од реакции
- 87
Голема благодарница, најискрено.Јас сум многу задоволен од GOGL(Норвешка компанија со седиште во Бермуда) и од SBLK(Грчка компанија). И двете компании имаат добри дивиденди и данок се плаќа само кај нас 10%. Двете компании се од сектор dry bulk marine shipping. Овој сектор заслабна малку додека Кина беше затворена и поради војната во Украина, но тарифите се стабилизираа. Рачунај дека кај компании што се чуваат за дивиденда треба да ги чуваш долго време за да го имаш ќарот, пошто тие немаат многу движење на цени, а често се мета на шорт селерс.
Автоматски споено мислење:
GOGL најдов на ИБКР како:Јас сум многу задоволен од GOGL(Норвешка компанија со седиште во Бермуда) и од SBLK(Грчка компанија). И двете компании имаат добри дивиденди и данок се плаќа само кај нас 10%. Двете компании се од сектор dry bulk marine shipping. Овој сектор заслабна малку додека Кина беше затворена и поради војната во Украина, но тарифите се стабилизираа. Рачунај дека кај компании што се чуваат за дивиденда треба да ги чуваш долго време за да го имаш ќарот, пошто тие немаат многу движење на цени, а често се мета на шорт селерс.
- GOGL-OSE
- GOGL-NASDAQ
SBLK ја најдов како SBLK-NASDAQ
Ти благодарам
Последно уредено: