S
silmarillion
Гостин
Мозоци викаш овие што испоотворија донери низ цела Европа и што главен бизнис им е препродажба на коли?Одливот на мозоци си го направило своето...
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Мозоци викаш овие што испоотворија донери низ цела Европа и што главен бизнис им е препродажба на коли?Одливот на мозоци си го направило своето...
Паралела ?Мозоци викаш овие што испоотворија донери низ цела Европа и што главен бизнис им е препродажба на коли?Мислам дека сакаш да направиш паралела со нашата ситуација али малце поразлични се околностите.
„Паметен човек “ е субјективна категорија .... Јас лично не го подржувам ниту пак многу многу го сакам Ердоан. Ама очигледно е дека Турција го сака, демократски го покажа тоа.Зарем паметен човек би поддржал режим кој историјата не научила дека неславно завршува секогаш без исклучок?
Мислам зошто, би одел да живееш во планина, аман бе луѓе понекогаш ни е тешко да ве разберам, и што ќе правиш таму, ќе си насадиш нива, ќе ископаш бунар. Само да живееш како предците што живееле пред 1000 години, само да ти кажам таму нема 4Г и Оптика, Кабловска (како ќе живееш без тоа). Добро ајде можеби тебе некако ќе те разберам, но зошто би сакал таков живот за твоите деца, да ги мачеш да слегуваат од планина за да одат на школо секој ден, да ги немаат истите услови како другите деца, да немаат другарчиња да одат во кино, на се шетаат заедно, да си играат, и едноставно да бидат антисоцијализирани од опшеството, да неможат да одат во градинка од мали нозе, да не знаат странски јазик, да не бидат на фејсбук, инстаграм и слично, како ќе се чуствуваат кога ќе отидат средно училиште или факултет, добро ти можеш се да ги научеш и се да знаат, но сепак да не знаат ништо (Мр. Фантастик, anyone). Токму затоа имам проблем со такви десничари поради своите луди идеи сакаат да им го загорчат животот на сите блиски, па и на цело опшество зависно од нивната позиција и власт.Супер, седете си во метрополите, повеќе место за нас
Која демократија бре ? Ердоган власта ја залоупотреби преку медиуми преку закани преку уцени итн. Едноставно човекот така победува. Јас сум убеден дека ако условите бидат фер и демократски Ердо нема шанси да победи во Турција. Исто лајно е и Грујо овдека.„Паметен човек “ е субјективна категорија .... Јас лично не го подржувам ниту пак многу многу го сакам Ердоан. Ама очигледно е дека Турција го сака, демократски го покажа тоа.
Од друга страна не ја сакам ни Меркел....
Си прошетал низ Европските села ?![DOUBLEPOST=1492420131][/DOUBLEPOST]Мислам зошто, би одел да живееш во планина, аман бе луѓе понекогаш ни е тешко да ве разберам, и што ќе правиш таму, ќе си насадиш нива, ќе ископаш бунар. Само да живееш како предците што живееле пред 1000 години, само да ти кажам таму нема 4Г и Оптика, Кабловска (како ќе живееш без тоа). Добро ајде можеби тебе некако ќе те разберам, но зошто би сакал таков живот за твоите деца, да ги мачеш да слегуваат од планина за да одат на школо секој ден, да ги немаат истите услови како другите деца, да немаат другарчиња да одат во кино, на се шетаат заедно, да си играат, и едноставно да бидат антисоцијализирани од опшеството, да неможат да одат во градинка од мали нозе, да не знаат странски јазик, да не бидат на фејсбук, инстаграм и слично, како ќе се чуствуваат кога ќе отидат средно училиште или факултет, добро ти можеш се да ги научеш и се да знаат, но сепак да не знаат ништо (Мр. Фантастик, anyone). Токму затоа имам проблем со такви десничари поради своите луди идеи сакаат да им го загорчат животот на сите блиски, па и на цело опшество зависно од нивната позиција и власт.
Да да, секогаш е така, судијата е крив, не судеше пенал.....Која демократија бре ? Ердоган власта ја залоупотреби преку медиуми преку закани преку уцени итн. Едноставно човекот така победува. Јас сум убеден дека ако условите бидат фер и демократски Ердо нема шанси да победи во Турција. Исто лајно е и Грујо овдека.
Се правиш наудрен ?Си прошетал низ Европските села ?![DOUBLEPOST=1492420131][/DOUBLEPOST]
Да да, секогаш е така, судијата е крив, не судеше пенал.....
Тоа е политиката.... Исто и Германците зборат за придобивките на демократијата, а го критикуваат продуктот на демократијата во Турција.Се повикуваат на моќта на мнозинството за Ердоган, го негираат мнозинството во сопствената земја. Зборете ми за поента да се дискутира со вас.
Претседателскиот систем наспроти парламентарниот е режим?Зарем паметен човек би поддржал режим кој историјата не научила дека неславно завршува секогаш без исклучок?
А бре стварно. Да се чудиш колку брзо луѓето забораваат на што се повикувале пред само неколку години. Ова колку да ти ја доловам поентата.Се повикуваат на моќта на мнозинството за Ердоган, го негираат мнозинството во сопствената земја. Зборете ми за поента да се дискутира со вас.