Posto ne sakav da pisuvam povejce zaradi izbrisaniot post od CAFEDElMar(Zatoa sto ne razira sto pisuvam ,a sepak brise)
Sepak ce vi poobjasnam,vo Italia se koristi Tip 00 za Pizza,Lazanje,Spageti.....
Tip 00 Se odnesuva na grubosta (Kolku e sito meleno) od Brasnoto (toa od KAM sto vi pisuvav ja imaa tocnata grubost) a ne na kvalitetot kako sto nekoi ovde mislat!
Razlikata pomedju TIP 00 za lazanje,Spageti i toa TIP 00 za Pizza e vo procentot na Glutein (Leplivosta na brasnoto) sto e vo brasnoto!
Znaci ne e vazno samo toa TIP 00 Na pakovkata tuku povazno e kolku procenti na glutein ima! Za pizza se potrebni ~12,5% do 14%
Dodeka za Lazanje i Spageti se dvizi do 9%
Znaci ako sakate dobro brasno za Pizza zemete Pogrubo meleno brasno AMA so povejce Glutein!Makedonskoto Podnebje e odlicna alternativa za italijanskoto brasno zatoa sto ima Odlicno sonce potrebno za sozdavanje na Glutein vo Pcenicata.
Aj caos,
Sepak ce vi poobjasnam,vo Italia se koristi Tip 00 za Pizza,Lazanje,Spageti.....
Tip 00 Se odnesuva na grubosta (Kolku e sito meleno) od Brasnoto (toa od KAM sto vi pisuvav ja imaa tocnata grubost) a ne na kvalitetot kako sto nekoi ovde mislat!
Razlikata pomedju TIP 00 za lazanje,Spageti i toa TIP 00 za Pizza e vo procentot na Glutein (Leplivosta na brasnoto) sto e vo brasnoto!
Znaci ne e vazno samo toa TIP 00 Na pakovkata tuku povazno e kolku procenti na glutein ima! Za pizza se potrebni ~12,5% do 14%
Dodeka za Lazanje i Spageti se dvizi do 9%
Znaci ako sakate dobro brasno za Pizza zemete Pogrubo meleno brasno AMA so povejce Glutein!Makedonskoto Podnebje e odlicna alternativa za italijanskoto brasno zatoa sto ima Odlicno sonce potrebno za sozdavanje na Glutein vo Pcenicata.
Aj caos,
Последно уредено: