Студирање во САД?

Член од
21 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Me interesira vaseto razmisluvanje za stidiranje vo USA dokolku nekoja agencija vi obezbedi stipendija, nezavisno od toa dali e od sportski ili akademski karakter i vi pobara nekakov nadomestok za toa!!!Kolku bi bile raspolozeni da platite za edna vakva opcija i da si obezbedite 4 godisno skoluvanje?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
И што има врска со кошарка?

Ја префрлам во образование.

Член од
22 август 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
idejata zvuci super... da go igram sportot koj sum go treniral so godini i da ucam skolo... daj brat ajde naogaj mi nekoj aganzman i da ti gi preferlam parite...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Да имав доволно средства, без размислување ќе студирав во странство. Поверојатно ќе беше Франција од САД, ама и двете опции се добри.
Не дека тука ми е лошо, ама студии во странство ми беа сон. Некаде каде што функционира образовниот систем, каде што ќе научев да живеам и да се снаоѓам сама и ќе се вратев со повеќе знаење и животно искуство.
Ама не се жалам, ни овде не е кој знае колку лошо.

Член од
21 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
И што има врска со кошарка?

Ја префрлам во образование.
Ja otvoriv temata vo site tie delovi od forumot zosto sekade ima da se najdat zainteresirani luge da razgovaraat na taa tema! znaci temata se odnesuva na nova agencija sto se ovtvara za posreduvanje na obrazovanie vo amerika so podrska na nasi sportisti i akademski uspesni studenti na koi sto ke im se ovozmozi stipendija, pa sega ti vidi zosto ja staviv na tolku mesta!!!

Член од
21 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
idejata zvuci super... da go igram sportot koj sum go treniral so godini i da ucam skolo... daj brat ajde naogaj mi nekoj aganzman i da ti gi preferlam parite...
Naskoro ke se otvori takva agencija koja sto ke gi podrzi nasite sportisti i akademski uspesni studenti se so cel da im obezbedi skoluvanje vo amerika so posreduvanje na stipendija za 4 godini a za taa cel ke zeme nekakva mala provizija vo odnos na toa sto go obezbeduva!!! Ke ja imas moznosta da go igras sportot sto si go treniral cel zivot i da si dobies odlicna diploma priznaena niz cel svet a pritoa da zivees i da zapoznaes edna druga kultura!!!

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
мислиш на need-based aid врз основа на спорт....

мене конкретно ме интересира дали е возможно запишување во САД на универзитет или колеџ(со можност за трансфер на 4 годишен(bachelor)) без полагање на SAT а посебно не на SAT2(subjects tests).

Дали при евентуален упис на колеџ во странство би се зеле во предвид постигнати (добри) резултати на овдешниот факултете? Мислам дали при процесот на упис би се зеле во предвид како предонст, а не дали би биле признати испитите...

Врз основа на кои академски резултати се дава merit-based aid, односно дали врз основа на оценки од средно, оценки на овдешниов факултет, SAT резултати или оценки на тамошниот факултет(после 1рва год)?

Дали агенцијата има можност да обезбеди вон-спортски стипендии?

Можам да си дозволам 4000$ годишно плус околу 20 работни сати на местото каде што би студирал....

заинтересирам сум ако има некој информации, нека ми пиши пп или овде на форумов :D

Kajgana Shop

На врв Bottom