- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.793
- Поени од реакции
- 5.577
zatoa ne vlozuvam vo navedenite raboti, strogo vo sarkazam.Utre moze i da ne se razbudis po taa logika
Ti igleda se kontra vlozuvanja imas
zatoa ne vlozuvam vo navedenite raboti, strogo vo sarkazam.Utre moze i da ne se razbudis po taa logika
Треба да работиш 2 саати секој ден на одржување и да потрошиш тон нерви и пари поради куќа. И чинат огромни суми тоа башка. Кола е како мини лоша куќа плус губи на вредност нон стопnestabilni se isto kako i kriptoto
zemjotres, pozar, soobrakajka, krazba i ostana bez niv.
Храната што ја јадеш најмногу губи вредност. Само што ќе ја изедеш вредноста станува нула. Од економски аспект најнеисплљтлива инвестиција.Треба да работиш 2 саати секој ден на одржување и да потрошиш тон нерви и пари поради куќа. И чинат огромни суми тоа башка. Кола е како мини лоша куќа плус губи на вредност нон стоп
затоа постои за:nestabilni se isto kako i kriptoto
zemjotres, pozar, soobrakajka, krazba i ostana bez niv.
а за ова животно осигурувањеUtre moze i da ne se razbudis po taa logika
Овие се еден од најпромашените проекти во тој град. Премали кирии и прескапо одржување за да бидат инвестиција, премногу скапи за живеење гледано од аспект на локација.Централно греење и топла вода на струја во комбинација со новото тарифирање ги еба јако овие во кулите во Џевахир. Заедничките сметки за струја на зградата им се во тој најскапиот тарифен блок.
Од тоа што слушнав им исклучиле струјата за централните работи и сега греалки и тенџере на шпорет да згрееш вода да се избањаш. Некој ми објаснуваше и лифтот го изгасиле. Се надевам дека се само гласини, мали деца да имаш без топла вода и да живееш на високите спратови е доста лошо.
За 500 евра ќирија ќе одам Словенија, а не да седам во Џевахир зградите на 300 евра минималец... Неисплатливо е секако со цениве на становиве во Скопје општо.Овие се еден од најпромашените проекти во тој град. Премали кирии и прескапо одржување за да бидат инвестиција, премногу скапи за живеење гледано од аспект на локација.
Лудост е да мислиш дека просечни Пеце ќе плаќа по 10 000ки месечно, а до вчера се тепал со комшиите/управителот за 200 денари „одржување на влез“, згора на тоа не ни заработува за да ти ги плати тие пари. Или дека некој ќе плати 500 евра кирија за стан кој може да го исплати на 20 години со по 400 евра рата во банка, и може да најде за купување во секој момент![]()
Не е секој на минималец и таму, само што се сеуште релативно ефтини за купување, и ги има да ги купиш, па тие што заработуваат ќе си купат самите.За 500 евра ќирија ќе одам Словенија, а не да седам во Џевахир зградите на 300 евра минималец... Неисплатливо е секако со цениве на становиве во Скопје општо.
Па не се промашени, мене ми се допаѓа како се изградени и самиот концепт. Ги имам гледано кога купував стан и ми се допаѓаа. Проблемот им настана што од неколку ситно илјади за заеднички трошоци за зграда(меѓу кои е и централно греење, топла вода) веќе им отишле над 10 000 па и некој суми по 300 евра слушав од стан само за заедничките сметки. А кога имаш огромен број станови што така стојат и газдите се по странство или не се во Скопје веќе најверојатно и сакаат да продадат.Овие се еден од најпромашените проекти во тој град. Премали кирии и прескапо одржување за да бидат инвестиција, премногу скапи за живеење гледано од аспект на локација.
Лудост е да мислиш дека просечни Пеце ќе плаќа по 10 000ки месечно, а до вчера се тепал со комшиите/управителот за 200 денари „одржување на влез“, згора на тоа не ни заработува за да ти ги плати тие пари. Или дека некој ќе плати 500 евра кирија за стан кој може да го исплати на 20 години со по 400 евра рата во банка, и може да најде за купување во секој момент![]()
Не ме разбра, не наоѓам маана во квалитетот, туку во: како е замислено да се одржува влезот, кој е одбран да го одржува, на кого му е дозволено да купи.Па не се промашени, мене ми се допаѓа како се изградени и самиот концепт. Ги имам гледано кога купував стан и ми се допаѓаа. Проблемот им настана што од неколку ситно илјади за заеднички трошоци за зграда(меѓу кои е и централно греење, топла вода) веќе им отишле над 10 000 па и некој суми по 300 евра слушав од стан само за заедничките сметки. А кога имаш огромен број станови што така стојат и газдите се по странство или не се во Скопје веќе најверојатно и сакаат да продадат.