- Член од
- 11 јули 2009
- Мислења
- 210
- Поени од реакции
- 146
Дали некој ги има постетено мества stavros, nea vrasna, asprovalta мислам дека се доста блиску едно до друго па ме интересира ваши мислења и искуства поздрав.
Неа Врасна ти е место за семеен мирен одмор. Воглавно има лабави кафичи и ресторанчиња. Плажата не е целосно песочна, се наоѓа и по некое камче а водата секоја година е различна. Некоја е кристал чиста а друга е матна со алги и слично. Битно морето е секогаш топло ала бара а цените низ градот се пристојни.Дали некој ги има постетено мества stavros, nea vrasna, asprovalta мислам дека се доста блиску едно до друго па ме интересира ваши мислења и искуства поздрав.
FALA za iscrpniot odgovor. Nego ceni periodov da ne znaes smestaj,lokalni marketi, alkohol, i slicno.pozzЈас од мал сум одел Ставрос секоја година и сум ги посетувал и Неа Врасна и Аспровалта и можам да ти кажам дека сите три места се различни едно од друго и треба да си одбереш во зависност од тоа што сакаш.
Ставрос е градче, не е туристичко место што е полно само во лето, туку има и многу жители на самото место. Поделен е на два дела: туристичкиот дел што е долу под ридчето и Ано Ставрос, што е на ридчето каде што во најголем број живеат самите жители. Има многу продавници, ресторани, има одлични песочни плажи, посебна таа од пристаништето спрема Олимпијада е одлична, морето е доста плитко и ќе треба многу да се изнаодиш за да стигнеш до длабока вода, подлогата во морето освен во првите неколку метри е ситна и мека песок. Температурата на водата е обично доста висока, ретко можеш да начекаш ладно море, но често е заматена поради песочната подлога, но не е валкана или загадена - нешто слично на Паралија. За ноќен живот не знам како е, ама има кафичи покрај море после пристаништето.
Неа Врасна е класично туристичко место, 90% се вили и тек-тук некоја продавничка и тоа е тоа. Водата како што ти кажаа претходно е длабока уште по првите неколку метри, често има големи бранови и ич не е погодна за пливање. Немам престојувано таму, ама ако си за вистински одмор и исклучување од се, најпогодно би ти било во Врасна.
Аспровалта ти е средина меѓу другите две опции, помало градче од Ставрос, но поголемо од Врасна. Не сум се капел таму не можам да ти кажам ништо друго, освен дека е онака generic грчко туристичко градче, без никакви wow моменти.
http://www.afroditerooms.gr/FALA za iscrpniot odgovor. Nego ceni periodov da ne znaes smestaj,lokalni marketi, alkohol, i slicno.pozz
За цените врска немам, а за маркетите да.FALA za iscrpniot odgovor. Nego ceni periodov da ne znaes smestaj,lokalni marketi, alkohol, i slicno.pozz
Дај контакт од смештајЕве скоро 4 пат сум во неа врасна,супер место за одмор за шетање моментално сум во врасна бич 20 мин за ставрос,15 мин за неа врасна 30 мин за аспровалта ако одите периодов јули,август земетеси аутан за комарци пред да шетате на вечер!
Воглавно за дечко и девојка супер места се!
Неа Врасна ти е место за семеен мирен одмор. Воглавно има лабави кафичи и ресторанчиња. Плажата не е целосно песочна, се наоѓа и по некое камче а водата секоја година е различна. Некоја е кристал чиста а друга е матна со алги и слично. Битно морето е секогаш топло ала бара а цените низ градот се пристојни.
Аспровалта ти е на 15мин одење од Неа Врасна и може да се каже дека е поживо и погласно градче. Многу повеќе кафичи, дискотеки и општо народ. За плажата не знам, никогаш не сум ја посетила. Обично кога сум идела во Неа Врасна, преку ден сум одмарала таму а ноќта сум шетала во Аспровалта.
Ставрос ти е убав град, но според мене само за шетање. Град поткачен на рид, со пристаниште, мал ама убаво скоцкан, на пола саат со кола од Неа Врасна. Цените се посоленки од претходниве две места.[/QU
Опис по мерка... Алал да ти е...
Многу нема да се сложат со мене ... Ама.....
7 острови просетав а и кај се не сум бил во Грција.. Амаа... Како Неа Врасна фамилијарно место нема, ем на рамно ем не е скапо да се сместиш на 50 метри од плажа, за шетање колку сакаш... Евтини лежалки, тоест си земаш кафе а лежалките гратис, имаш Лидл близу, за деца лулашки ,флипери...што уште не...за секого по нешто...
Е сега можам да кажам дека само кај кикладес барот на плажа е најубаво,, на пример јас во Ставрос, Аспровалта или Врасна никогаш не би се сместил...Првата година бевме преку Весна Турс ,, земавме куќа во Врасна...ама потоп,,,местото крш,,, додуша куќата тоест апартманот беше екста, исто така и газдите,, ама местоположбата баш и небеше...
По мене најслаба точка е зошто е на отворено море,,па знае бранови да има,,, ама и тоа како ке ти се погоди,, а водата секогаш е многу топла.... Поздрав