Србија и Косово ќе разменат територии ?

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Naći ćeš i knjigu gde piše da su i Irci Srbi, isto tako i za Nemce, Ruse i mnoge druge narode. To su nepoznati pojedinci koji nemaju ni uticaj, ni podršku javnog mnjenja, a samim tim ni popularnost i medijski prostor.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Па не би рекол дека бил непозната личност. Ликот бил воен министер на бившата република Српска Крајина. Исто така му биле доделени и неколку награди како "Великом повељом" а бил и почесен доктор на науки на друштвото за истражување на старо словенска литература "Сербона" во Ниш. Работел како автор во многу дневни весници и друштва како Дневник, Реч младих, НИН, Погледи, Дуга, Новости, Српско наслеђе, Политика, Глас јавности, Борба, Књижевност, Експрес политика, Књижевне новине, Кикиндске новине, Енигма, Збиља и Сербона.

А ова е само едно дело и еден човек. Доколку мислиш дека ние тука трева пасиме ќе ти извадам и ред други извори, дела и автори почнувајќи од Гопчевич и Цвијич па наваму.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321

Па не би рекол дека бил непозната личност. Ликот бил воен министер на бившата република Српска Крајина. Исто така му биле доделени и неколку награди како "Великом повељом" а бил и почесен доктор на науки на друштвото за истражување на старо словенска литература "Сербона" во Ниш. Работел како автор во многу дневни весници и друштва како Дневник, Реч младих, НИН, Погледи, Дуга, Новости, Српско наслеђе, Политика, Глас јавности, Борба, Књижевност, Експрес политика, Књижевне новине, Кикиндске новине, Енигма, Збиља и Сербона.

А ова е само едно дело и еден човек. Доколку мислиш дека ние тука трева пасиме ќе ти извадам и ред други извори, дела и автори почнувајќи од Гопчевич и Цвијич па наваму.
Eto, možda si ti u pravu. Ja prvi put čujem za njega, a baš ću pitati i ljude iz okruženja pa ti javljam.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
To je stvar do moderatora pa se obrati njemu/njima. Možda su moderatori jugosrboćetnici pa me tolerišu.
Понекоаш има моменти кога ми е мило што постојат Албанците. Ова е еден од нив. Се надевам никој нема да се навреди.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Понекоаш има моменти кога ми е мило што постојат Албанците. Ова е еден од нив. Се надевам никој нема да се навреди.
Zašto samo ponekad? Pobogu, zar si često nezadovoljan time što postoje Albanci? A vidiš, ja uopšte ne patim za teritorijom koja se odvojila 2008. Šta više, ne želim državu u kojoj imam 15% nelojalnih građana. I da, rekao si malopre da su Srbi svašta radili Albancima kroz istoriju. Nisu ni Albanci bili cvećke prema nama i svakakve su zločine radili ali se slažem da smo više zla počinili mi, Srbi, njima nego oni, Albanci, nama. Naročito u periodu oslobađanja od Turaka. O tome su Dimitrije Tucović i mnogi pisali. O kompletno spaljenim selima i pokoljima albanskog stanovništva. Nemam problem da to priznam.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Не воопшто, генерално ги сакам, ама во вакви моменти ги обожавам. Свршувам на Скендербег.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Не воопшто, генерално ги сакам, ама во вакви моменти ги обожавам. Свршувам на Скендербег.
Skenderbeg je ličnost koja spaja Srbe i Albance. Ima osnovna škola nedaleko od mene koja se zove Đurađ Skenderbeg. U Gorskom Vijencu su u istom stihu Skenderbeg i Obilić.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
На некој начин и ние Македонците сме поврзани со Албанците. Ана Комнина во Алексијадата спомнува дека алијанса од Македонци и Албанци (вторите таа ги нарекува Илири) влегле во отворен конфликт со татко и Алексиос Комненос во средниот век.
Имаме и споменик од Скендербег во Скопје. А и Мајка Тереза е родена во Скопје.

Оваа Македонско - Албанска алијанса би можела лесно да се ре-актуализира, колку и да звучи чудно тоа.
Доволно се неколку испади од типот на: Македонците се Бугари, и јас ти ветувам дека дури да тепниш ќе не видиш на другата страна. Продолжи.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
На некој начин и ние Македонците сме поврзани со Албанците. Ана Комнина во Алексијадата спомнува дека алијанса од Македонци и Албанци (вторите таа ги нарекува Илири) влегле во отворен конфликт со татко и Алексиос Комненос во средниот век.
Имаме и споменик од Скендербег во Скопје. А и Мајка Тереза е родена во Скопје.

Оваа Македонско - Албанска алијанса би можела лесно да се ре-актуализира, колку и да звучи чудно тоа.
Доволно се неколку испади од типот на: Македонците се Бугари, и јас ти ветувам дека дури да тепниш ќе не видиш на другата страна. Продолжи.
Ne razumem što se ne slažeš sa mnom ali tvoja stvar. Očigledno imaš neki problem. Zašto bi mi ili bilo kome zvučao čudno makedonsko-albanski savez? Pa to i jeste već uveliko u Makedoniji ali na grbači Makedonaca.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Нема никаков проблем, ниту недоразбирање. Веќе ти кажав еднаш, биди ми поздравен.
Автоматски споено мислење:

Zašto mi bi zvučao čudno makedonsko-albanski savez? Pa to i jeste već uveliko u Makedoniji ali na grbači Makedonaca.
Тоа си е наша македонско-албанска афера. Не ни се мешај во внатрешните работи.
Ти кажа дека не си тагувал по изгубената територија од 2008ма (те верувам), затоа што си сакал да живееш во чисто Српска држава, а не во таква со 15% нелојални граѓани?
Тука е разликата меѓу нас и вас, ние не сакаме да отпишуваме територии, ниту пак имаме намера да го правиме тоа. Ни Вашингтон не го поддржува тоа.

Последно уредено:
Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Нема никаков проблем, ниту недоразбирање. Веќе ти кажав еднаш, биди ми поздравен.

Ти кажа дека не си тагувал по изгубената територија од 2008ма (те верувам), затоа што си сакал да живееш во чисто Српска држава, а не во таква со 15% нелојални граѓани?
Тука е разликата меѓу нас и вас, ние не сакаме да отпишуваме територии, ниту пак имаме намера да го правиме тоа. Ни Вашингтон не го поддржува тоа.
Vaš izbor, kao što je i naš izbor naš. Ja ne verujem u održivost i stabilnost multi-kulti zajednica i čak ih smatram dugoročno nehumanim . Naročito ne verujem u multi-kulti društva u Evropi i njenim nacionalnim državama.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Супер. Швјцарија е сплет од Германци, Французи, Италијани и Албанци.
Јас сепак повеќе сакам да живеам во Швајцарија а помалку во Србија.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Супер. Швјцарија е сплет од Германци, Французи, Италијани и Албанци.
Јас сепак повеќе сакам да живеам во Швајцарија а помалку во Србија.
Tu upoređuješ jednu Švajcarsku sa našim državama... Švajcarska koja je tvorevina velikih sila da bi imali bezbedan sef u slučaju većih sranja... Po toj logici, a i još većoj logici ja ti mogu navesti i primer relativno etnički čistih država Kraljevine Norveške i Kraljevine Danske.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321

Sve si rekao ovom objavom ali ja neću generalizovati kao ti tipa mi (Srbi) ili vi (Makedonci) jer nismo baš svi tipski na traci pravljeni. Sve si rekao jer je tebi očigledno stalo samo do teritorije kao teritorije. Meni teritorija nije najbitnija. Kvalitet>kvantitet.

Još nešto, ne znam da li si bio ozbiljan kad si rekao da se ne mešam u albansko-makedonske poslove, a ti blejiš i pišeš li pišeš na temi koja, gle čuda, u nazivu nema nijednu reč vezanu za Makedoniju već se spominju Srbija i Kosovo ali ja to ne smatram tvojim mešanjem. Previše smo mi, ti i ja i svi mi ovde, mali da bismo mogli da se "mešamo" u bilo kakve suštinske odnose između naroda.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.503
Љупчо магла. Поголема шега од вас како турско-татарски-вулгарен народ во Европа нема и нема ни да има.
Се смееме еве цела недела на тоа како завршува политичката кариера на Каракачанов, Борисов и Захариева.
Поќе шега од тоа амин.
Нека побрзаат да се спакуваат за кај Грујо во другата Турција (Унгарија), оти затвор не им бега. А не рушење на македонски и еврејски споменици од втора светска.
Не озбиљно, објасни како тоа сме ја изгубиле Егејска заради Бугарите!

Zašto samo ponekad? Pobogu, zar si često nezadovoljan time što postoje Albanci? A vidiš, ja uopšte ne patim za teritorijom koja se odvojila 2008. Šta više, ne želim državu u kojoj imam 15% nelojalnih građana. I da, rekao si malopre da su Srbi svašta radili Albancima kroz istoriju. Nisu ni Albanci bili cvećke prema nama i svakakve su zločine radili ali se slažem da smo više zla počinili mi, Srbi, njima nego oni, Albanci, nama. Naročito u periodu oslobađanja od Turaka. O tome su Dimitrije Tucović i mnogi pisali. O kompletno spaljenim selima i pokoljima albanskog stanovništva. Nemam problem da to priznam.

Епа отприлика тоа е главната разлика помеѓу Србите и Албанците.
кај Албанците, секој еден, без разлика дали е интелектуалец или овчар, стои зад злосторствата направени во име на нивната религијата или нацијата, негирајќи ги злосторствата и славејќи ги починителите како национални херои или маченици на верата.

Затоа верувам дека со промена на меѓународната рамнотежа, тука пак ќе избие војна.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Tu upoređuješ jednu Švajcarsku sa našim državama... Švajcarska koja je tvorevina velikih sila da bi imali bezbedan sef u slučaju većih sranja... Po toj logici, a i još većoj logici ja ti mogu navesti i primer relativno etnički čistih država Kraljevine Norveške i Kraljevine Danske.

Не бе срцка многу ти е ортодоксен пристапот. Под ортодоксен не мислам чисто православен (иако линијата е тенка како таа меѓу Македонец и Бугар што би рекол ти), туку дека според тебе се е или црно или белo, нема измеѓу. Или е чисто општество или е ништо и е осудено на пропаст. Не е се така екстремно како што си сватил ти, или како што ве учат во Србија, затоа ја спомнав Швајцарија. Еден познат научник и другар на вашиот Тесла рекол дека се е релативно. Верувај му на Алберт - се е релативно.

^^^ Ако ова е начинот преку кој се доаѓа до и се живее во чистото општество кое ти го спмнуваш, тогаш не фала ќе живеам во мешано.

Не сакам фашисти.

Kajgana Shop

На врв Bottom