Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
1 јануари 2025
Мислења
28
Поени од реакции
66
Среќно :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

"Опремава" што си ја пишал е два денара муабет. Повеќето се стандард работи наложени од ЕУ, а другите се без врска рабоќе.
Знам дека е, правиме компарација со опрема што ја има он што имам јас, пошто рече дека Пежото немало опрема за разлика од Вектрата само мене ме мрзеше уредно и читко да напишам у компарација.
Автоматски споено мислење:

So menjacot realno nikoas nemav maka,si saltase najnormalno. Za vo grad trgni zastani nemalo poubo od avtomatik. Ama oj parkiraja izmejgu dve koli. Isto ko avtobuso od jk trans da go parkiras.
Hybridnite novi pezoa nikoj ne ni znaj kakvi se,ke pokazat posle 10 godini. Dali se isplajka da se kupi full elektricna za ovde vo mk neznam kolku bi ti se isplatilo. Ako ti e samo za vo grad poarno nekoj benzinec na plin da zemis nego full elektricna bez razlika dali e pezo,reno audi i taka natamu. Ako zemas potpolno nova kola,vidigi cenite na kineskite hybrid,davaat 7 godini garancia.
Видиш, секоја кола посебна приказна затоа ти викам дека неможеш да тврдиш дека секое авто е ист крш. Јас не глумам адвокат на Пежо, исти кур ми е, сум менувал и други авта ама стварно имам тотално различно искуство до тоа што пиша, можда сум имал и среќа и сум имал сочувани коли ама тоа е вистината.

Последно уредено:
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.364
Поени од реакции
5.493
Муабетов, едниот зел Вектра со опрема другиот Пежо со најмала опрема.
Јас имав пред 10год Вектра, од опрема имаше радио. Дали тоа значи дека сите се такви? Не
Колку ќе платиш толку ќе добиеш.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.397
Поени од реакции
1.258
AFL svetla so sledenje vo krivina
Parking senzori napred nazad
Prskalki na farovi
Elektronska stabilizacia vo krivina
Trozonski digitalen klimatronik
Greenje i ladenje na predni sedista
Greaci na zadni sedista
Greenje na volan
Webasto
Navigacia
Elektrika na 4 stakla
Leaving room lights
Alarm
Adaptiven tempomat so memoria i prepoznavanje na znaci.
Mahagon,senzor za dozd i uste drugi raboti koj so nitu se koristat. 2006 godina. Komfort daleku podobra od 607 2.7 biturbo dizelot so go vozev 4 godini.
Nalet so skapaja pragojte i ja farbav vo 2018 a
2022 skapa cel zaden trap se napraj ko zaba,go zakrpiv i ja dadov vo zamena za pezo 206 1.9d obicen dizel. Go vozev 2 godini ja dadov i zedov pezo 5008 2020. 2023 smenav zamaec staviv od citroen poso za kralot nema zamaec vo mk originalen zanego. Videoto e objaveno vo pezo klub makedonija kade so posle 20,000km izvozeni go skrsi ito so se strafoj.
Od toj den pezo pojke nikad. Da nezboram za servo problemite i piezo diznite.
A za da izvadis menjac treba cela elektronika da ja izvadis od leva strana poso ecu mu e piknat do menjaco.
Pokasno ke go prikacam na youtube videoto kaj so go vadime zamaecot poso e dolgo.
Kaj opelot nitu eden vakov problem sum nemal. Imav i astra h,vectra b,zafira b,corsa c, seat leon mk2,bmw e46 i taka natamu....
Nitu edna nemala problem kako so gi vadi hdi.
Edino hdi so ima podobar start i nema problem so vakumi kurci palci kako ostanatite koli.
Опелот го измислиле за Фордот да не биде последна кола по квалитет итн.
Мала шала :ROFLMAO:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.285
Поени од реакции
43.053
опремата зависи индивидуално до колата. Некој имал повеќе кеш и ставил повеќе опции, некој немал па зел основна верзија. Дури и на најскапите модели, ентри левел тримс се ептен слаби.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.768
Поени од реакции
5.518
So menjacot realno nikoas nemav maka,si saltase najnormalno. Za vo grad trgni zastani nemalo poubo od avtomatik. Ama oj parkiraja izmejgu dve koli. Isto ko avtobuso od jk trans da go parkiras.
Hybridnite novi pezoa nikoj ne ni znaj kakvi se,ke pokazat posle 10 godini. Dali se isplajka da se kupi full elektricna za ovde vo mk neznam kolku bi ti se isplatilo. Ako ti e samo za vo grad poarno nekoj benzinec na plin da zemis nego full elektricna bez razlika dali e pezo,reno audi i taka natamu. Ako zemas potpolno nova kola,vidigi cenite na kineskite hybrid,davaat 7 godini garancia.
Постов како да почна за @HoT iCe а да продолжи за мене :)
Искрено помеѓу внатрешно согорување или електрика (ако само за низ град) е no brainer. Електричните се супериорни низ град, е ама надвор од град се мизерија
Za nova kola od salon nemozime da ti kazime kakvi ke bidat poso seuste se novi. E sea ovie malku da recam polovnite od 2015 imaat i dobri i losi strani.
Ako si za novo vozilo od salon hybrid verzia ti e mozda ok ali full elektricna neznam kolku bi ti se isplatila. Problemot najgolem kaj nas vo mk e koj ke gi servisira.
1. Не сум во МКД
2. Не зборам за нова половни 2023та со 10-15к поминати се продаваат по околу 15-16к евра тука што за електрична е ОК цена би рекол
Со оглед на тоа што ми треба само за низ град спорото полнење кај нисанот не ми е проблем, ама ако треба да идам до аеродром да земам некого со него на пример зимно време страв би ми било ако вика дека батеријата е за 270км а јас имам 200км вкупно во двата правци
Зашто?

Член од
28 ноември 2022
Мислења
485
Поени од реакции
933
Sekoj ima ,,svoi preferencii i razmisluvanja,, koga se vo prasanje koli, i toa e sosema normalno.
Megutoa, vazno e ,,da se ima pocit,, kon izborot na drugite.
Navreduvanjeto ili favoriziranjeto na drugite marki na koli ,,ne ja vodi diskusijata vo konstruktiven pravec,,.
Naprotiv ,,premnogu e nisko,, potcenuvanjeto, koe vsusnost go prikazuva karakterot na covekot i negovata ,,dostignata evolucija,, kako licnost.
Sekoja, bukvalno ,,sekoja kola,, ima svoi prednosti i nedostatoci, i sekoj treba da go izbere ona ,,sto mu odgovara najdobro,, spored negovite potrebi i budzet.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.228
Поени од реакции
8.979
Постов како да почна за @HoT iCe а да продолжи за мене :)
Искрено помеѓу внатрешно согорување или електрика (ако само за низ град) е no brainer. Електричните се супериорни низ град, е ама надвор од град се мизерија

1. Не сум во МКД
2. Не зборам за нова половни 2023та со 10-15к поминати се продаваат по околу 15-16к евра тука што за електрична е ОК цена би рекол
Со оглед на тоа што ми треба само за низ град спорото полнење кај нисанот не ми е проблем, ама ако треба да идам до аеродром да земам некого со него на пример зимно време страв би ми било ако вика дека батеријата е за 270км а јас имам 200км вкупно во двата правци

Зашто?
Не сум баш сигурен дека во ладната Шведска со ветувани 270 километри ќе добиеш толку. Стави 30% загуба од студеното време, плус парно.

Според мене колата е средство за превоз и на некој начин значи слобода. Заеби ти јас да мењам животен стил само заради еден миксер, кој ниту има пазар за втора рака, а ниту е ефтин.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.768
Поени од реакции
5.518
Не сум баш сигурен дека во ладната Шведска со ветувани 270 километри ќе добиеш толку. Стави 30% загуба од студеното време, плус парно.

Според мене колата е средство за превоз и на некој начин значи слобода. Заеби ти јас да мењам животен стил само заради еден миксер, кој ниту има пазар за втора рака, а ниту е ефтин.
Затоа и реков како второ возило за низ град. 270 има нисанот, пежото е на 320.

и едното и другото со 70% загуба на батеријата ми се повеќе од доволни за дневни потреби низ градот.
Може пазарот за е208 или еКорса не се добро познати ама за поголемите има и те како. А и батериите држат капацитет повеќе од предвиденото така што не е баш страшно
Пак ќе речам се додека ја гледаш како градско возило, не сум луд да тргнам па со електрична :)

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.228
Поени од реакции
8.979
Затоа и реков како второ возило за низ град. 270 има нисанот, пежото е на 320.

и едното и другото со 70% загуба на батеријата ми се повеќе од доволни за дневни потреби низ градот.
Може пазарот за е208 или еКорса не се добро познати ама за поголемите има и те како. А и батериите држат капацитет повеќе од предвиденото така што не е баш страшно
Пак ќе речам се додека ја гледаш како градско возило, не сум луд да тргнам па со електрична :)
А како се на краш тестови? :icon_mrgr:

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
882
Поени од реакции
1.344
Mislejne za slednive?

BMW 320d 2020
Audi A5 2.0d 190hp 2018-19
Mercedes E220d 2017-18

Член од
1 јануари 2025
Мислења
28
Поени од реакции
66
За мене од тие три, од Аудито нема поубаво авто ама плаќаш премиум биди спремен и за премиум одржување, сервиси, дефекти. Иначе најдоброто од Германија мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom