- Член од
- 26 октомври 2016
- Мислења
- 2.026
- Поени од реакции
- 1.519
Ti ako imas diagmostika od 3000 evra jas sum sampion na mister olimpia.Abe odi be mocko eden,mene najde da mi raspraves za dijagnostika sto imam 30000€ oprema.
I da so 2€ obd2 ce si svrsi coekot rabota ama od takvi somunari sto sakaat da iscedat denar povejce strada narodov. I sto e najloso koj od koj po majstor a na krajot ni za svinska ne gi biva.
I procitaj sto napisav jas i sto ti vo posledniot post !!!!!
Ili imas sajka v oci pa ne citas deka i dvajcata isto pisuvame!
I zamisli ejj koja glupost " smeni plocki, ili glicerin proveri"
Tesko na musteriite tvoi .....
More tele edno netuku skokaj ne se praj majstoriate nekoe kuro mi razbiras ti.
Esp senzor smenat problemot resen. Ni abs pumpa ni nisto. Esp mozi da sveti i od istroseni plocki. Poso imas diagnostika od 3000 evra P557 i ESP_ERR_NVS_KEYS_NOT_INITIALIZED ti e istata greska za istrosena plocka.
P557 ne e greska sekogas za abs.
golf do 2007 ima kontrol modul napred pod pedalo so seriski broj i na toj modul se vrzani abs i esp.
Kafeava i crnonsina zica ESP plavata i crnozelenata abs... Izvadigo konektorot od tubeto za glicerin i bas so dijagnostikata procitaja greskata i postiraja tuka da vidime so ke ti pokazi.
Imas uste mnogu leb da jadis dur se naucis.
Автоматски споено мислење:
prestegnat senzor skrsen vlezot kaj so ja drzi poziciata na esp senzor. Smeneta nova abs pumpa i eve so izlese na kraj.
Skrsen lezaj kaj so lezi klipceto.
Na diagnostika vadi greska za slab pritisok popravo nedovolno bari od abs pumpa i gi isklucva esp i abs i na kraj ispadna skrsen lezaj.
Ne e sekogas do abs pumpa. Kaj deckoto mora da se otvori nazad,da se izvadi senzorot i da se stavi nov. Pumpata ostanuva posledna.
Последно уредено: