Снаа Vs Свекрва

Член од
30 август 2021
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.621
Здраво.Нова сам во форумо .Имам проблем во брако неколку години и нз како да го решам. Мажми мн е поврзан со неговата мајка и брат и кога они не се во право секогаш сам јас виновна дека сакам да ги оделам еден од друг.Мојот маж за се исповедува на мајка му и ја прашува што да прави ако она дозволе ке направе како она што сака. За се траже совет од неа. Кога се венчавме таа потражи укосницата да стои каде она сака и тоа му го кажува на мажми а потоа тој со мене се расправа и ми кажува мама сака да ја оставеш. Нз од каде да почнам мислам најдобро развод оти мојот си ги запоставува неговите работи не сака да оди по испитувања зошто немаме деца туку му ги исполнува желбите на брат му.
Ами ти Кате шо гледа кога го зема за маж? Нели виде оти е оште на цицката на мама? Оти бе Кате толко се избрза? Нема ли кој да ти каже? Ами пред да се земете нели ги виде заедно он, брат му и мама?
 
Член од
14 август 2006
Мислења
41.344
Поени од реакции
72.423
Толку тролови, ништо покреативно или поинтересно.
Да. Овде тролови сме све.
Али на Фемина имаш еден тон креативни и интересни ствари.
Еве ти линк, тоа е форум и страница, за креативни и интересни ствари.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.643
Поени од реакции
9.680
Од овакви совети страда младината и македонецот е заостанат 170 години уназад со времето.

Секако дека млада девојка треба да се понизува на некоја забегана средовечна старица што сеуште нема ментален капацитет да сфати дека треба да го ослободи своето дете да оди по свој пат и да одлучува сам за себе.
Исти кур важи и за глупаците од мажи што и како возрасни не можат да се оделат од мамичка.
Исто важи и за жените кои никако не можат да се одделат од мамичка.Секогаш кога жената се враќа од викенд од кај мамичка очекувај хаос.Има да се чудиш шо те снашло.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.474
Поени од реакции
41.732
Имам пишано за било какви проблеми дома виновни се мажите.

Тоа мамино синче треба веќе да знае самото дека е време да биде самостоен, а мајка како мајка ќе пробува да се меша и да дели совети.
Тој ако пресече не верувам таа да проба повторно.

Џабе си губиш време со такви телиња.
Тоа е кога се правите дека не гледате и мислите дека ќе се смени откако ќе ве земе.
Не нема, тој е научен на мајка му, на брат му и сака и ти да се однесуваш како нив.

Ај ако не и нека ти каже сите да спиете заедно.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.643
Поени од реакции
9.680
Имам пишано за било какви проблеми дома виновни се мажите.

Тоа мамино синче треба веќе да знае самото дека е време да биде самостоен, а мајка како мајка ќе пробува да се меша и да дели совети.
Тој ако пресече не верувам таа да проба повторно.

Џабе си губиш време со такви телиња.
Тоа е кога се правите дека не гледате и мислите дека ќе се смени откако ќе ве земе.
Не нема, тој е научен на мајка му, на брат му и сака и ти да се однесуваш како нив.

Ај ако не и нека ти каже сите да спиете заедно.
Да ,најдобро решение е мажот да се испокара со својата фамилија.Оди зуцни и на жена за нешто за нејзината фамилија па ќе видиш шо ќе те снајде.Или можда нејзините се совршени?Во ској случај најдобро е секој брачен пар да има можност на свој дом.Во спротивно животот на мажот ќе се претвори во шпанска серија.
 
Член од
30 август 2021
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.621
Да ,најдобро решение е мажот да се испокара со својата фамилија.Оди зуцни и на жена за нешто за нејзината фамилија па ќе видиш шо ќе те снајде.Или можда нејзините се совршени?Во ској случај најдобро е секој брачен пар да има можност на свој дом.Во спротивно животот на мажот ќе се претвори во шпанска серија.
Замисли Катето успева, го убедува и раѓа машко дете. Која опасна свекрва ќе биде еден ден, ќе се жали како снаата му шепка у увото на сино секакви работи против неа. Уште сега ја гледам чисто ко ден. Судбини.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
6.870
Поени од реакции
23.292
Замисли Катето успева, го убедува и раѓа машко дете. Која опасна свекрва ќе биде еден ден, ќе се жали како снаата му шепка у увото на сино секакви работи против неа. Уште сега ја гледам чисто ко ден. Судбини.
Слатко си се изнасмеав и после се сетив дека и јас ќе бидам нечија свекрва еден ден.


Господ нека ѝ е на помош!
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.474
Поени од реакции
41.732
Да ,најдобро решение е мажот да се испокара со својата фамилија.Оди зуцни и на жена за нешто за нејзината фамилија па ќе видиш шо ќе те снајде.Или можда нејзините се совршени?Во ској случај најдобро е секој брачен пар да има можност на свој дом.Во спротивно животот на мажот ќе се претвори во шпанска серија.
А кој кажа дека со кавга се решаваат само проблемите? Тоа е најлесно за некои на кои устата повеќе им работи од мозокот.
Уствари таквите и да нема проблем ќе го најдат во ситница.

Некои работи се прават ептен комплицирани, а се едноставни. Изгледа немаат друга работа па се замараат со глупости.

Нели ќе беше полесно да и каже на мајка му дека тоа не е нејзино и дека таа што го поседува и ќе си го чува, а не е мама така сака, мама вака сака.

Еден муабет уште од старт и крај, ама тој како и повеќето немаат карактер и не се способни за тоа. Тој самиот има дозволено неговите да управуваат со него, па тогаш нека си седи со нив и не му треба никој друг во животот.

Да, женските си ја бранат фамилијата, ама се посамостојни и со цел да изградат своја фамилија без никој да им се меша во тоа. Мажот ако го оставиш цел живот ќе живее со неговите, ретки се тие кои инсистираат да живеат сами и покрај тоа што имаат услови.

Нека продолжи да си ги брани и тој, ама нека биде независен од нив и да знае да процени кој е во право.

И да има свој дом и 1000км далечина тој што не е одделен од неговите по сто пати ќе и се јавува.

Од тоа ај да не им се спротистави, да не се испокара, па што ќе кажат снаата ги одделила браќата, па излегле под кирија а има каде да живеат ќе има такви кои мислат дека и после брак треба да се се уште со мама, тато и бато, а не со своја фамилија и со свои мислења и одлуки.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
4.722
Поени од реакции
15.677
Кривицата во тоа што мажите се потешки за да се одделат од нивните, не е само во нив. Не можеш некој на 30 години да го одтренираш од тоа што цел живот си го третирал. Самите родители, повеќе мајките, се исто, ако не и повеќе виновни што синовите си ги третираат ко мали деца цел живот, па нормално е тој за се да бара согласност и одобрување од неговите.
Самиот менталитет и воспитувањето игра тука најголема улога, па после тоа карактерот на човекот. Со новиве генерации може ќе се смени тоа, а можеби и нема.
 
Член од
30 август 2021
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.621
А кој кажа дека со кавга се решаваат само проблемите? Тоа е најлесно за некои на кои устата повеќе им работи од мозокот.
Уствари таквите и да нема проблем ќе го најдат во ситница.

Некои работи се прават ептен комплицирани, а се едноставни. Изгледа немаат друга работа па се замараат со глупости.

Нели ќе беше полесно да и каже на мајка му дека тоа не е нејзино и дека таа што го поседува и ќе си го чува, а не е мама така сака, мама вака сака.

Еден муабет уште од старт и крај, ама тој како и повеќето немаат карактер и не се способни за тоа. Тој самиот има дозволено неговите да управуваат со него, па тогаш нека си седи со нив и не му треба никој друг во животот.

Да, женските си ја бранат фамилијата, ама се посамостојни и со цел да изградат своја фамилија без никој да им се меша во тоа. Мажот ако го оставиш цел живот ќе живее со неговите, ретки се тие кои инсистираат да живеат сами и покрај тоа што имаат услови.

Нека продолжи да си ги брани и тој, ама нека биде независен од нив и да знае да процени кој е во право.

И да има свој дом и 1000км далечина тој што не е одделен од неговите по сто пати ќе и се јавува.

Од тоа ај да не им се спротистави, да не се испокара, па што ќе кажат снаата ги одделила браќата, па излегле под кирија а има каде да живеат ќе има такви кои мислат дека и после брак треба да се се уште со мама, тато и бато, а не со своја фамилија и со свои мислења и одлуки.
Иако се што напиша е точна анализа за животот и судбината на мажот на Кате мора да се напомене дека он не е крив за неговата состојба туку е производ на основната дисфункција - отсутен татко. Не знам дали примети но Кате нигде не го спомна свекорот. Христијанството ни остави убави поуки како на пример - гревовите на таткото се пренесуваат на синот. Татко му не и помогнал на мајката да ја раскине папочната врвца со синот што е уствари неговата најбитна улога оти ако он не ја сака и не се грижи за неа, ако кафаната и пивото со другарите му се побитни, кладилницата и шо направи министеро или уште понезрелото - му се дига на секоја плавичка-слабичка она ќе го замени со синот и ќе има проблем да биде оставена за друга. Емоција е која мајката не дозволува да созрее но она не е крива за тоа туку таткото. Затоа уствари Македонецот не е прав Христијанин, може да се филмаме со палење свеќи колку сакаш, вапцање јајца и праење слави кога суштината е промашена, неспособни да го направиме тоа што може кучето - да ги одбие малите од себе кога веќе можат сами.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom