Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
По се изгледа немаш деца ... Образованието ни е дотерано да ствара зомбија... Најголема девалвација во државава имаме кај образованието....Баш од нивните реформи.. Кембриџ за third world countries....
Кембриџ не е во ЕУ.:-P

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Јас шо имам сертификати од USAID протеран од државава ќе сум ако се вратат нацистиве на власт.:LOL::нинџ:
Хаха не , Соросоид си и сакаш да рушиш државна власт. :P

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Како успеа Ван Хојте да ја спореди нашава ситуација со Белгија и Аустрија алал да му е.
Ај тој Хојте блесав. Белгија, Австрија ќе споредувал.
Нека земе со Бурунди, Конго, Малави, Гвинеа, Мозамбик..... да не споредува. Таму ни е местото.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Јас шо имам сертификати од USAID протеран од државава ќе сум ако се вратат нацистиве на власт.:LOL::нинџ:
И јас имам некои договори за спортски настани, ама осеќам дека форумскиве чавки низ нос ќе ми го извадат ова. Кој ги е** уствари...

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Кои ли будали го финансирале "Македонскиот знак за квалитет"
Русите????

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.808
Мислам дека USAID е нацистичка група за геноцид, може и да изградат некоја чешма, ради реда колку да се каже колку се добри, но главна цел им е ропство, геноцид и создавање на колонијална елита, имаат кутивирано цела генерација млади отворени дечки, ги праќаат на семинари, школување, им даваат пофалници, дипломи, за да на крајот најдобрите вазали од нив бидат новата елита во Македонија.
Имаше една поговорка која гласи: Најдобар шпион е тој што не знае дека е шпион.
Но тоа и не е некоја поговорка од некој филм а реална процедура за регрутирање на шпиони разработена во Ленгли.
Едниот метод е за постарите калемење на сливите, којшто е многу потежок, за младите генерации е доста лесно да ги индоктринираш преку култивирање.
Земаш едно бебе од Аанглија иго даваш на обука на некој остров со канибали и кога ќе порасне е готов кадар канибал, во нашиов случај го земаш Makaron во некој Сорос универзитет, ти му ги пишуваш книгите кој треба да ги научи, отворено општество, демократија... и на крајот добиваш прекрасен шпион, дури и самиот тој не знае.
За наша радост доброто победува, Трамп го затвара USAID, твоите дипломи и пофалници повеќе не важат, евентуално може да ги искористиш за во клозет. Како што порано по времето на социјализмот, цели генерации филолози, филозофи се укажаа со промашени професии, така и сега е со сите тие Сорос-USAID кадри, дури и полошо, ако си се реализирал и реално си учествувал во изградба на НСР тоа е злосторство против човештвото и е кривично дело кое не застарува, ако утре светот се ослободи од НСР, нема да има кај да се сокриете .

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Интересно е што на анкетава тие што претходно имаа гласано за втората опција од 52,9% сега се застапени со 16,4%. владе најверојатно го загубил ливчето со акаунтите и пасвордите од форумов.

upload_2017-3-14_13-4-34.png

Untitled.jpg

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Се јави легендата :icon_mrgr:

За тие што не се запознати, Бачето уште одамна и моментално живее и работи кај истиот тој клет, сатанистички и нацистички Запад.

Чисто да знаете кој ви продава празна слама.

V

viktora

Гостин
Овие шест сенатори се некои амерички амди, солза и слични опајдари.
Мене поинтересна ми е оваа истрага.

Кому и како се делеле европските пари, Македонија под истрага

http://24vesti.mk/komu-i-kako-se-delele-evropskite-pari-makedonija-pod-istraga

Во врска со Смилковско. Пошо само глеаш шител, да ти пренесам дека неколку пати Заев кажа дека материјалите за тој случај ги има предадено во СЈО и намерно не ги објавува јавно за да не биде поттикнат меѓуетнички судир, затоа што материјалот е од таква природа.
По тој основ, точно е - е***и сте биле, ама не е лошо да размислите малку кој ви е е еб**от.[DOUBLEPOST=1489568345][/DOUBLEPOST]
Кој те прашува ти што сметаш?
Тоа е математичка работа, нема сметање-несметање - мнозинство е мнозинство. И мене може не ми било по кеиф што паторот освојувал по 63 пратеници па не сум се трескал од земја. Дури и не е иста споредбата затоа што тој ги местеше изборите.
Како бе да не дошло до меѓуетнички судир па говедото толку ги измеша срањата што дури вети дека и македонците ќе учеле албански јазик.Поголем етнички судир амин!Уште ли ве лаже ко мали деца демек на СЈО им ги предал,која СЈО?Онаа истата која го ослободи од обвинение?[DOUBLEPOST=1489576324][/DOUBLEPOST]
Eh ropachishta be... eh moi seljaci glupi, da ne bea parite na USAID ni edno skolo vo makedonija nemase da ima kompjuter. Da ne bea parite na USAID sudovite vo makedonija uste ke pisuvaa na mashini za pishuvanje. Na sekoj od ovie kompjuteri ima zalepeno deka se donacija od usaid
Mnogu drugi korisni raboti donela USAID za ova PLEME tuka a za vozvrat vmrovcite so nasi pari plakjaat americki senatori da ni gi seknat I ovie raboti sto gi dobivame kako milostinja, od sto sme otepani I ne mozeme eden racunar da kupime od budzet.
PU JAZK opinchari sebicni
Треба бе да бидеш тежок абдал да поверуваш дека некој тукутака дели пари.Само морони би поверувале дека некој од ќејф дава толкави пари без да побара нешто за возврат.Што сме им ние толку убави или они вишак пари имаат па не знаат што да им прават па нас ни ги поклониле?А бе користете тоа црпките не ви се само за на рамења малце користете ја и за размислување.Зошто толку пари и што побарале за возврат?

Последно уредено од модератор:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да не почнуваме за тоа каков "соживот" имаат Фламанците и Валонците во федерацијата Белгија...

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.808

За тие што не се запознати, Бачето уште одамна и моментално живее и работи кај истиот тој клет, сатанистички и нацистички Запад.

Значи штом може македонски граѓани да се "македонофоби" и работат за рушење на Македонија, во исто време се најголемите еврофили, зашто да не може европеец да е еврофоб, во Австрија 30% се за растурање на ЕУ кочината, во Англија веќе успеаја.
Зашто јас да немам право на свое мислење и убедување, или за вас СДСМ сорос талибаните демократијата претставува само книгата на Сорос, другото е ерес.
Иако многу оддамна верував дека ЕУ е нешто убаво, сега сум на друго мислење, или БЦ и СДСМ пред 27 години веруваа во КПЈ и КПМ, комунизам, сега веруваат во голема Албанија, тоа е нивно право, но јас имам право да го кажам моето мислење.

V

viktora

Гостин

Има многу што серат против државата но се уште се тука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom