Слабо населени и ненаселени места во светот

• Креатор на темата Креатор на темата StayVoice
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 март 2014
Мислења
82
Поени од реакции
46
Дали некој има информација како и каде може да се живее живот надвор од цивилизираниот тек?
Ова го давам како пример. Дали треба да се откупи остров или сл., дали треба државјанство или било што друго или постои "нелегален" начин?

Дали некој има информација како и каде може да се живее живот надвор од цивилизираниот тек?
Ова го давам како пример. Дали треба да се откупи остров или сл., дали треба државјанство или било што друго или постои "нелегален" начин?
2к евра куќа во напуштено село :D

Не мора да го откупиш, а и блиску ти е ;)
800px-%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2_%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC_%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B4_-_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%B0%2C_%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%BE%D0%B4_%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85_1.jpg

Не мора да го откупиш, а и блиску ти е ;)
800px-%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2_%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC_%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B4_-_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%B0%2C_%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%BE%D0%B4_%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85_1.jpg
Не мора да го откупиш, меѓутоа спаѓа во рамките на Националниот парк и незнам дали би било дозволено своеволно населување. Друго, фауната, а особено флората не се доволни за некој да се прехрани, а тоа да не прејде во самоубиствен подвиг. Отровни змии, повеќе или помалку има на места од ваков тип. Ако имаш нешто да додадеш на ова, тука сум, чекам.
Автоматски споено мислење:

Железнец, Бабино, Мало Илино има колку сакаш села што се во преубава природа ама не се населени. Не треба да одиш на острови
Тоа е една опција, секако.

Не мора да го откупиш, меѓутоа спаѓа во рамките на Националниот парк и незнам дали би било дозволено своеволно населување. Друго, фауната, а особено флората не се доволни за некој да се прехрани, а тоа да не прејде во самоубиствен подвиг. Отровни змии, повеќе или помалку има на места од ваков тип. Ако имаш нешто да додадеш на ова, тука сум, чекам.

Тоа е една опција, секако.
Ваљда примети дека се зезам, интересна ми е темава и сакам да ја раздрмам малку. :)
Инаку најреален план би бил укотвување на напуштени места(каде веќе има некаква инфраструктура) како на пример(инкогнито секако со туристичка виза, оти таму нема никој да те најде )
Herschel Island

Последно уредено:
Ваљда примети дека се зезам, интересна ми е темава и сакам да ја раздрмам малку. :)
Инаку најреален план би бил укотвување на напуштени места(каде веќе има некаква инфраструктура) како на пример(инкогнито секако со туристичка виза, оти таму нема никој да те најде )
Herschel Island

Е право да ти кажам ниту читам мисли, ниту анализирам. Може face to face да приметам дека некој се зеза, тоа е друго. Инаку за најреалнно, спаѓа во најреално ама збориме за некаде каде ќе се стационираш и тоа ќе биде тоа. Може ко за бељата да те најдат(не дека бегам), а тоа со визи, државјандтва и други чуда зафркната работа е..

Мариово е најубаво, прекрасни пејсажи, села напуштени. Само ти и природата. А и ако си по тие работи секаде ќе ти тргне. Димче Ацков изгради куќа од кал во Велес каде што жиевее сам со соларен панел.

Пред две-три години шетав низ Мариово, па да споделам некоја фотка од личната архива:

RH1ed3q.jpg

V8HCIh4.jpg

5QsxZ7p.jpg

32r2wP4.jpg

rqYyN3D.jpg

3AZLWmx.jpg

qg0CF37.jpg

LVHcEWi.jpg

TxxmlcT.jpg

HJRpNfr.jpg

4ixx5iE.jpg

82dC9ES.jpg

YLrNtko.jpg

oc6xjJ1.jpg

nWgvsSb.jpg

wzf45T4.jpg

08U9sQs.jpg

zTzQUTL.jpg

1kwYyf5.jpg

Робинзон крусо искуство, интересно
DESERT ISLAND HOLIDAYS
We are the first travel company specializing in Robinson experiences on desert islands all around the world. We help you to escape from civilization and spend a few days alone on your own deserted island.
Docastaway offers you a unique experience which had been unknown until now; the chance to feel like a castaway, in the world’s last hidden paradises.
https://www.docastaway.com/

Мариово е најубаво, прекрасни пејсажи, села напуштени. Само ти и природата. А и ако си по тие работи секаде ќе ти тргне. Димче Ацков изгради куќа од кал во Велес каде што жиевее сам со соларен панел.

Браво, браво, баш изненадувачки. Убаби е да се биде гостин на човеков.

Пред две-три години шетав низ Мариово, па да споделам некоја фотка од личната архива:

RH1ed3q.jpg

V8HCIh4.jpg

5QsxZ7p.jpg

32r2wP4.jpg

rqYyN3D.jpg

3AZLWmx.jpg

qg0CF37.jpg

LVHcEWi.jpg

TxxmlcT.jpg

HJRpNfr.jpg

4ixx5iE.jpg

82dC9ES.jpg

YLrNtko.jpg

oc6xjJ1.jpg

nWgvsSb.jpg

wzf45T4.jpg

08U9sQs.jpg

zTzQUTL.jpg

1kwYyf5.jpg
Прекрасно место и фотографии ☺️

Робинзон крусо искуство, интересно
DESERT ISLAND HOLIDAYS
We are the first travel company specializing in Robinson experiences on desert islands all around the world. We help you to escape from civilization and spend a few days alone on your own deserted island.
Docastaway offers you a unique experience which had been unknown until now; the chance to feel like a castaway, in the world’s last hidden paradises.
https://www.docastaway.com/
Супер ама доста и скапичко хахаха

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom