Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
А кога сме веке кај скутерите има ли некој што продава нас старо Априлиа или Џилера до кај 800 евра нека пише на приватно.!!!

sr_50_orange.jpg

No coment! Видете го лепотанов!

Може да се најде една Aprilia SR 50 до 1000евра?

vozam skuteri veke 9 godini.Veruvajte nema bolje od malaguti.

deXterche напиша:

Nema sansi! Nov model e,i cenata mu e 2400 evra. Moes da pobaras,ama tesko deka ke najdes... Ako nekoj ima kupeno,i saka da go prodava(so tesko deka nekoj moze da se odlepi od vakov motor:)najmalku 2000 evra.

ee kaj me najdovte na ovaa tema me fatifte na sentimentalnost i emocii.Jas mnogu sakam skuteri mislam deka apriliine se epten jaki sr50 ama i novono pezo so izleze na mestono na spid fajt 2 (kako se vikaa ne znam epten licni se)

peugeot_jet-force_50_c-tech_blau_schwarz.gif

Се интересирам за веспа ама од кинеските.
Да не знаете некоја македонска веб-страна освен на хелена башка на таа страна нема цении многу ме нрвира!!!!!
Ај ако знаете кажете.

deXterche напиша:
No coment! Видете го лепотанов!

Нема шанси да најдеш до 1000 евра.:lud: Нова 2500 евра.Најевтина што ја видов на www.mobile.bg беше 1400 евра....

Се околу скутерчињата фризирање, ремонт, тјунинг и др...

Јас имам Peugeot SpeedFight2 и на него имам ставено ауспух LeoVince ZX.
Моментално сум без пари ама ако соберам може да му ставам некој добар КИТ(спортски клип,цилиндар,карбуратор,и др)
Слушнав дека некој ставил нитро на скутер од 50 кубици и му ишло многу побрзо. Ме интересира дали е возможно????
Ако има некој поискусен нека одговори.

Инаку најдобар скутер од 50 кубици е Aprilia SR50R
Мада не се лоши и Gilera,Piagio,Malaguti i dr....

Оваа тема ја преименував малку, бидејки насловот и не соодветствуваше баш на содржината.

Инаку, ако ме прашаш мене, остави го таков каков што е, единствено ако ставиш некој спортски кит, друго не ти препорачувам.

nitro na skuter i samo koa ke go dopris kopceto tolku i od motorot a i tolku od tebe

Еден мој другар од куманово имаше Aprilia SR50 2001 год. и без кит му идеше 130 kmh.Имаше ставено спортски ауспух,вариатор каиш ламела и незнам што друго.А за нитрото и јас не верував па за да се уверам прашав:zid:

Нитро на 2-тактен мотор...? Што знам, немам до сега чуено за такво нешто.

pcjodamaster напиша:
nitro na skuter i samo koa ke go dopris kopceto tolku i od motorot a i tolku od tebe
Најверојатно во право си ;)
Замисли што би се случило доколку со скутер (тежок 90-100 кг) спичиш со 150 на саат. Камиказа ;)

Игор, колку дига спидфајтот?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom