Скандал со прислушкување кај источниот сосед

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Според обзнанените снимки на телефонски разговори во неделна “Галерија’’, министрите за финансии и внатрешни работи како и директорот на царина се навлезени во длабок конфликт, и се клеветат еден со друг.

Шефот на царина Вањо Танов му се жали на неговиот претпоставен, Симеон Ѓанков, дека Министерот за внатрешни Цветан Цветанов врши притисок за да замижува при премин на робата на некои поголеми фирми.

Танов имплицира дека Цветанов сака да го забошоти премиерот/владата со тоа што протежира внесување или извезување на забранета роба.

Работата отишла толку далеку, што Американскиот амбасадор мораше јавно да истапи пред неколку дена за да ја смири работата, укажувајќи дека обичните граѓани не ги интересираат сплетки туку плати и пензии, итн.

Инаку “Галерија’’ е мегафон на бугарската служба, поточно на еден нејзин припадник - Алексеј Петров.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=123839

M

Mario Gómez

Гостин
Шо к*р отварате теми за источниот сосед, кој ќе ја трпи сега бугарската флота спамери.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Боби[Мкд];4013235 напиша:
Шо к*р отварате теми за источниот сосед, кој ќе ја трпи сега бугарската флота спамери.
Уште повеке, ние скандали имаме много - се пишува отворено за това, кое е гарантија дека со инструментите на демокрацијата ке ги средиме и тие проблеми!

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Ќе средевте на куково лето ако не излезеше Ворлик да ве смири.

Министри се глодаат меѓу себе до крв, едниот сакал да обезбедува шверц за големите играчи, другиот тврди дека лентите од прислушкувањето биле фалсификат, тој на царина не знае што да прави, а службата ги следи и ги мести како во старите добри времиња на Тодор Живков. :kesa::kesa:

Мене ми е интересно дека тука е замешан и Лукоил бидејќи Министерот за внатрешни работи барал царината да не ги чепка нивните петрохемиски производи. Дали Русите ургирале, или пак ако не успеале да ургираат, се обиделе преку лентиве да ја ослабнат власта бидејќи не им игра по гајдата, останува отворено прашање.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Ептен си компетентен по тие прашанjа - таман за советник каj БГ влада! :kesa:

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Уште повеке, ние скандали имаме много - се пишува отворено за това, кое е гарантија дека со инструментите на демокрацијата ке ги средиме и тие проблеми!
Седи мирен бе... :kesa:

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
A kaи брачедите сичко е по мед и масло. Нема скандали, нема агенти(сичките са измрели после 1991-ва), нема подслушване, има демокрациа и слобода на словото. Им завидувам за това спокоиствие и единение.:)

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
A kaи брачедите сичко е по мед и масло. Нема скандали, нема агенти(сичките са измрели после 1991-ва), нема подслушване, има демокрациа и слобода на словото. Им завидувам за това спокоиствие и единение.:)
Сепак убаво дека ги читаат БГ медии, ако и на Анклиjски! :toe:
Секој ден си се прислушваме ние, па после зборуваме за това:
http://bnt.bg/bg/news/view/44675/prokuraturata_chaka_ekspertiza_za_razgovorite
http://bnt.bg/bg/news/view/44673/rzs_razprostrani_novi_stenogrami_ot_razgovori_na_vanio_tanov
http://bnt.bg/bg/news/view/44671/gerb_otkazva_komentar

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Никакво изненадување, Бугарија е позаостаната, а за жал со години нас се обидуваат да ни продаваат демократија.

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Ќе средевте на куково лето ако не излезеше Ворлик да ве смири.

Министри се глодаат меѓу себе до крв, едниот сакал да обезбедува шверц за големите играчи, другиот тврди дека лентите од прислушкувањето биле фалсификат, тој на царина не знае што да прави, а службата ги следи и ги мести како во старите добри времиња на Тодор Живков. :kesa::kesa:

Мене ми е интересно дека тука е замешан и Лукоил бидејќи Министерот за внатрешни барал баш да не ги чепкаат нивните петрохемиски производи. Дали Русите ургирале, или пак ако не успеале да ургираат. се обиделе преку лентиве да ја ослабнат власта бидејќи не им игра по гајдата, останува отворено прашање.

Суштина од wikileaks излегува дека Лорлик е пратен во Бугарија за да учествува во шверцот, бидејќи преку Бугарија поминуваат 2 / 3 од шверцот во Европа.

--- надополнето ---

Впрочем во овие записи нема сензација. Вели дека има шверц. Е тоа го знаеме.

--- надополнето ---

Katunec - за За Русите - Еми тие не се противници на Американците или на бугарите во оваа шверц. За сите има. Во такви работи нема политички противници. Секој помага со што може.

--- надополнето ---

http://argumenti-bg.com/1269/rumen-petkov-dve-treti-ot-kontrabandata-v-zapadna-evropa-minava-prez-balgariya/

Румен Петков: Две трети от контрабандата в Западна Европа минава през Б'лгарија

--- надополнето ---

ПП:во врска со шверцот

Сега ќе видиш Америка, Русија и некои земји од ЕУ колку силно ќе притисне Бугарија да биде примена во Шенген и како ќе поминеме во задниот влез.

--- надополнето ---

burn84 Нема демократија мило девојка. Демократијата се почитува само од идиоти.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Суштина од wikileaks излегува дека Лорлик е пратен во Бугарија за да учествува во шверцот, бидејќи преку Бугарија поминуваат 2 / 3 од шверцот во Европа.

Ворлик излезе со изјавата за да не ви падне владата бидејќи колку што биле министрите закарани, малку и требало. Танов, министерот ви за внатрешни работи, да ти бил во врска со Искра Фидосова и Менда Стојанова кои што ги водат комисиите за финансии и право во бугарското Собрание. Танов тврди дека снимките со тие две пак биле редактирани. Премиерот рекол дека знаел за прислушкувањето и да не се бунат тие на 3апад бидејќи досега многу го критикувале дека ништо не праел за да ја сузбие корупцијата. И така во круг.
[FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Ворлик излезе со изјавата за да не ви падне владата бидејќи колку што биле министрите закарани, малку и требало. Танов, министерот ви за внатрешни работи, да ти бил во врска со Искра Фидосова и Менда Стојанова кои што ги водат комисиите за финансии и право во бугарското Собрание. Танов тврди дека снимките со тие две пак биле редактирани. Премиерот рекол дека знаел за прислушкувањето и да не се бунат тие на 3апад бидејќи досега многу го критикувале дека ништо не праел за да ја сузбие корупцијата. И така во круг.
[FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

http://disident.eu/?p=99

1,8 милиони Бугари биле прислушувани за година
====
http://www.snews.bg/bg/statiya/100-miliona-za-podslushvane-tova-e-prekaleno:2710

===

Јас лично се согласувам. Нека секој кој одлучи дека е многу голем паметен да знае дека државата ќе му блокира меч во грбот многу пред да преземе што и да е

Бугарите сакаат полициска држава. Ако денес се изборите Герб ќе има мнозинство.

Kajgana Shop

На врв Bottom