Светот под маски

Член од
12 мај 2009
Мислења
46
Поени од реакции
3
Светот под маски


Секој човек се крие зад некоја маска плашејќи се да не биде отфрлен од тие околу него или да не открие колку е несовршен, слаб или ранлив!
Радосната Вест за Исус е дека Бог не познава и без нашите маски и Тој сепак одлучил да не љуби, за светот, поточно јас и ти, да ја познаеме Неговата љубов преку Неговиот Син Исус со тоа што Тој се предаде да умре за нас на крстот пред скоро 2000 години.
Бог денес ти вели: Јас те познавам. Со секоја твоја маана, со секој твој недостаток. Со секој твој грев. Со секој твој проблем. Те познавам без разлика на сите маски кои си ги ставил на тебе со цел да се скриеш и да ја скриеш празнината во твоето срце. Јас те познавам со сите твои прашања! Јас ги знам твоите чувства! Јас го знам твојот копнеж за љубов, но не за љубов од овој свет туку за љубов надвор од овој свет! Љубов бесплатна, љубов безусловна, љубов совршена, љубов вечна, ти копнееш по Мојата љубов! Јас знам што ти недостасува, знам што те гневи, знам што сакаш, што не сакаш, знам што ти треба, знам што бараш, знам каде одиш, знам по што трчаш! И Јас, Бог, не седам на мојот престол на небото гледајќи на сите твои прашања, маки, проблеми, не превземајќи ништо како што мнозина мислат, Јас направив нешто! Јас дадов решение! Решението за сите твои гревови, проблеми, маки и прашања е во Мојот Син Исус кој дојде на овој свет пред 2000 години да умре на крстот на Голгота да плати откуп за тебе! Да! Да ја плати цената за сега ти да можеш да бидеш ослободен од твојот грев и сите последици од твојот грев!
Можеби ти звучи немудро и немоќно? Но, она што е навидум немудро од Бог помудро е од сите нас луѓето и она ни изгледа слабо од Бог е многу помоќно од сите нас! Во Библијата пишува: Проповедањето за смртта на Исус на крстот им звучи бесмислено на луѓето кои се на патот на пропаста, но за нас што сме на патот на спасението тоа претставува Божја сила. Потоа Бог вели: Ќе ја уништам човечката мудрост, ќе ги отфрлам нивните најостроумни идеи. Зашто, ни филозофите, ни законодавците, ниту научниците од овој свет не не спасија! Бог ни покажа дека мудроста на овој свет е далеку од мудрост! Кога мудриот Бог виде дека луѓето преку сопствената мудрост никогаш нема да дојдат до Него, реши да им обезбеди спасение на оние што ќе и поверуваат на оваа навидум бесмислена порака што ние ја проповедаме! (1 Коринт. 1:18-21)
Нашата порака гласи: Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син,та секој што верува во Него да не загине, туку да има вечен живот. Зашто Бог не Го испрати Својот Син за да му суди на светот , туку светот да се спаси преку Него. Кој верува во Него – нема да биде суден, а кој не верува, тој е веќе осуден, зашто не поверувал во името на Единородниот Син Божји. (Ев. според Јован 3:16-18)
Денес Бог ти нуди одговор, ослободување и нов живот!
Одговор на твојата потрага по нешто надвор од овој свет!
Ослободување од твојот грев и последиците од твојот грев!
Нов живот исполнет со љубов, радост и мир, и сега и во вечноста!
Како???
Со оваа едноставна молитва :
Господе Исусе! Признавам дека сум грешник и ми треба твоето простување. Верувам дека Ти умре за мене на крстот, ја пролеа Својата крв за моите гревови и верувам дека на третиот ден воскресна. Те молам прости ми, очисти ме и подари ми нов живот. Води ме ти понатаму и остани со мене, и сега и во вечноста. Во Твоето име се молам. Амин.
 
A

ateist

Гостин
Неговиот Син Исус со тоа што Тој се предаде да умре за нас на крстот пред скоро 2000 години.

Верувам дека Ти умре за мене на крстот, ја пролеа Својата крв за моите гревови


БЕ ДАЈ ДОСТА ПРЕПИШУВАШ ОД КНИГИ ..ДАЈ НЕШТО СВОЈИМ РЕЧИМА ЧОВЕЧЕ

И

ОВИЕ СЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ЛАГИ ДЕКА НЕКОЈ ДОШОЛ ПРЕД 2000 ГОД И ИМ ГИ СОБРАЛ У КУФЕРИ КАРТОНСКИ КУТИИ ГРЕВОЈТЕ НА ЛУЃЕТО И МУ ЈА СПРАШТИЛ У НЕПОЗНАТ ПРАВЕЦ


ЕВЕ МОЈ ИЗВАДОК ОД ТЕМА ДАЛИ ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ СЕ МОНОТЕИСТИЧКИ РЕЛИГИИ


6 ) ----------------------------------------

КУАНОТ И БИБЛИЈАТА СЕ СОГЛАСНИ ДЕКА ИМА САМО ЕДЕН ПОСРЕДНИК
А ТОА Е АЛЛАХ = ИСУС ХРИСТОС
1 Тимотеј: 2:5 Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус,. --- НОВ ЗАВЕТ

КУРАН
Сура 39 Ел - Зумер Џуз 24

ред 44 -ПОСРЕДНИШТВОТО ЗА СИТЕ ( без исклучок ) е кај Аллах ! Власта и на небесата и на Земјата е Негова . Потоа Нему ќе му се вратите .

И ОВА СПОРЕДИ СО

1 Коринтјани: 15:28 Кога ќе Му биде потчинето сè, тогаш и Самиот Син ќе Му се потчини на Оној, Кој Нему Му потчинил сè, за да биде Бог сè во сè.

Евреите: 2:8 сè си потчинил под неговите нозе.”А кога му покори сè, ништо не му остави непокорено. Но сега уште не гледаме дека му е покорено сè.

Матеј:
28:18 Тогаш Исус им се приближи и им рече: „Дадена Ми е СЕТА ВЛАСТ на небото и на земјата.

Даниел
7:14 Нему Му беше ПРЕДАДЕНА ВЛАСТА , честа на царството, за да Му служат СИТЕ народи, племиња и јазици. Неговата власт е вечна власт и никогаш нема да помине, Неговото Царство нема да пропадне.


7 ) -----------------

СИТЕ - СЕКОЈ ОНОЈ ШТО КАЈ БОГ САКА ДА ИМА СТАТУС ВЕРНИК МОРА ДА ЈА ОФОРМИ ОТЕЛОТВОРИ ЛИЧНОСТА ИСУС ХРИСТОС

А).................

Матеј: 10:38 и кој не го зема својот крст и не оди по Мене, не е достоен за Мене.
16:24 Тогаш Исус им рече на Своите ученици: „Ако некој сака да врви по Мене, нека се одрече од себеси и нека го подигне својот крст и нека Ме следи.

Марко: 8:34 И го повика народот, заедно со Своите ученици и им рече: „Кој сака да дојде по Мене, нека се одрече од себеси и нека го подигне својот крст и нека оди по Мене.
15:21 И натераа еден минувач, Симон Киринеец, кој се враќаше од полето, татко Александров и Руфов, да го носи Неговиот крст.

Лука: 9:23 И на сите им зборуваше: „Ако некој сака да оди по Мене, нека се одрече од себеси и нека го земе својот крст секој ден, и нека Ме следи!
14:27 Кој не го носи својот крст и не оди по Мене, не може да биде Мој ученик.

Б )..............................


1 Коринтјани: 2:16 зашто: „Кој го познава Господовиот ум, за да го поучи?” А ние го имаме Христовиот ум.. ------- ХРИСТОВИОТ БЕЗСУЕТЕН ЛОГИЧЕН УМ
.
.
Римјаните
13:14 туку облечете се во нашиот Господ Исус Христос,

3:13 Христос нè откупи од проклетството на Законот, откако стана проклетство за нас,

Галатјани: 4:19 деца мои, кои пак сум во породилни маки, додека Христос се вообличи - ОТЕЛОТВОРУВА - ОФОРМУВА во вас.

1 Јованово: 3:2 Возљубени, сега сме Божји деца, и уште не се откри што ќе бидеме; но знаеме: кога ќе се открие ќе Му бидеме СЛИЧНИ , зашто ќе Го гледаме Онаков Каков што е.

1 Петрово: 2:21 Зашто за тоа сте повикани, зашто и Христос страдаше за вас и ви остави ПРИМЕР , за да врвите по Неговите СТАПКИ .

АКО НЕКОЈ ОДИ ПО НЕГОВ ПРИМЕР И СТАПКИ ЗНАЧИ СЕ СОЖИВЕАЛ СО УЛОГАТА И ОФОРМИЛ ИСТА ЛИЧНОСТ - ИСУС ХРИСТОС


8 ) ---------

ОНИЕ ШТО ВЕЌЕ ОФОРМИЛЕ - ОТЕЛОТВОРИЛЕ ЛИЧНОСТ ИСУС ХРИСТОС = АЛЛАХ...................Е ТИЕ ВЕЌЕ НЕМААТ ПОТРЕБА ОД ПОСРЕДНИК ОТИ ИМААТ ДИРЕКТНА КОМУНИКАЦИЈА СО БОГ ОТИ САМИТЕ ИМААТ СТАТУС НА богови (мало б ) И ВЕЌЕ ИМААТ ШАНСИ ЗА БЕСМРТНОСТ ПОД УСЛОВ ТАКВИ ДА ОСТАНАТ
А) .....................

Евреите: 3:14 Зашто, ние станавме Христови соучесници, само ако почетната увереност ја запазиме цврсто до крај.


Јован: 10:34 Исус им одговори: „Не е ли напишано во вашиот Закон: ‘Јас реков: богови сте?’ ( мало "б" .....богови со мало "б " )
10:35 Ако ги наречува богови оние, на кои им беше упатено Божјото Слово - а Писмото не може да биде нарушено -.... (УШТЕ МОЈСЕЈ ИМ КАЖАЛ ЗА БЕСМРТНАТА ЛИЧНОСТ)

Лука: 20:36 Тие не ќе можат веќе НИ ДА УМРАТ, зашто се како ангелите; и Божји синови се, зашто се синови на воскресението.

Ефесјани: 2:18 зашто преку Него, и едните и другите, имаме ПРИСТАП при Таткото во еден Дух.
3:12 во Кого имаме смелост и ПРИСТАП кон Бога, полни со доверба - преку верата во Него..
.


Галатјани: 3:26 Зашто, сите сте Божји синови преку верата во Христа Исуса,.
Матеј: 5:9 Блажени се миротворците, зашто тие ќе бидат наречени синови Божји!
Римјаните: 8:14 Сите оние, кои ги води Божјиот Дух ( идеал на мирот) - тие се Божји синови.

Б ) - - - - - - - - -

НЕМА ПОТРЕБА ОД ПОСРЕДНИК ЗА СИТЕ ШТО СТАНАЛЕ ИСУСОВЦИ (ХРИСТОВЦИ = АЛЛАХОВЦИ ) ТИЕ ИМААТ ДИРЕКТЕН ПРИСТАП ДО БОГ

Галатјани:
3:20 Посредник пак НЕМА таму, каде што е само еден; а Бог е еден...
.
.
9 )

ЈАСНО СЕ ГЛЕДА ДЕКА ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ

ПРОТЕСТАНТИЗАМ НЕ СЕ МОНОТЕИСТИЧКИ РЕЛИГИИ

БИДЕЈЌИ НИКОГАШ И НЕЗНАЕЛЕ ВО ШТО ДА ВЕРУВААТ ДЕКА ЕДИНИОТ НЕБЕСЕН БОГ Е БОГ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКТНОСТА И ДЕКА ДО НЕГО СЕ СТАСУВА САМО ПРЕКУ ПОСРЕДНИКОТ ЛИЧНОСТА АЛЛАХ = ИСУС ХРИСТОС

СО ТОА ЈАСНО Е ДЕКА ОТСЕКОГАШ БИЛЕ ПОЛИТЕИСТИ , ПАГАНИ ЗНАЧИ НЕЗНАБОШЦИ , НЕВЕРНИЦИ , БЕЗБОЖНИЦИ , МНОГУБОЖЦИ .
 

Kajgana Shop

На врв Bottom