Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ALT ti e povekke za jazz i seriozna muzika.Tenorot ti e onaka "ciganski" za po svadbiMala greska vo kucanje
Epa imam 25 godini, muzicki sum nepismenne znam da citam noti, nikogas ne sum duval, sum drnkal mozebi gitara ama od zafrkavanje, nisto seriozno.
Imam golema zelba da naucam, e sega, najbitna e voljata i vezbanjeto, barem jas taka mislam!
Na staro poveke mi se isplati za pocetok da naucam...Ama kako i da e, dosta zainteresiran sum.
Gledam alto i tenor se razlicni vo goleminata a ona sto slusam na youtube i vo zvukot, koj bi bil za mene podobar, ili prasanje na vkus e?
Батка, ко прво има речиси 16 вида на саксофон , ко второ тенорот никогаш не бил наменет за свадби , во тој случај алтот се свири на свадби , а за џез се употребуваат сопран , алт , тенор, а понекогаш и баритон саксофон, а и во некој авангарден џез може да се употреби и некој друг тип на саксофон .ALT ti e povekke za jazz i seriozna muzika.Tenorot ti e onaka "ciganski" za po svadbi)))A inache ako imash volja......samo napred
![]()