СО ПОДДРШКА ОД СОФИЈА Се формира партија

Член од
17 септември 2005
Мислења
305
Поени од реакции
0
СО ПОДДРШКА ОД СОФИЈА Се формира партија

Меѓу Македонците што имаат бугарски пасош, тие што чекаат да го добијат и меѓу студентите што се школуваат на бугарските универзитети, засилено се агитира да потпишат пристапница за да може да се формира Демократска партија на Бугарите во Македонија, дознава „Дневникк“.
Иницијативниот одбор за формирање на партијата бил формиран во јануари годинава, а досега биле обезбедени над 300 пристапници. Според основачите на партијата, планот за формирање партија на Бугарите во земјава бил поттикнат и е помаган од бугарските државни структури.
Еден од агитаторите, кој е посредник за добивање бугарски пасош, и кој побара да остане анонимен, вели дека луѓето што бараат бугарски пасош ги убедуваат оти полесно и побргу ќе дојдат до бугарско државјанство и патна исправа ако потпишат пристапница за партијата.
На младите што сакаат да студираат во Бугарија им се гарантирале упис во државната квота и стипендија.
- Ако с$ оди според планот, на парламентарните избори в година ќе имаме и свои пратеници - вели соговорникот, кој со себе постојано носи пристапници. Тој на парламентарните избори во 2002 година учествувал како обезбедување во кампањата на СДСМ. По победата му понудиле работа и плата од 200 евра во комуналното претпријатие во градот во кој живее. Ја одбил понудата и се решил да посредува за добивање бугарски пасош. Вели дека е презадоволен од провизијата што ја добива.
За да се регистрира партијата, потребно е зад иницијативата да пристапат најмалку 500 члена. Нивните податоци прво треба да се достават до МВР заради проверка на веродостојноста на идентитетот на луѓето, а потоа со решението од МВР за точноста на податоците и со другата документација се поднесува барање до судот за регистрација на партијата.
(М.Ј.) n

http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2862&stID=63088

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Pa da! Za SDSM rabotel i seuste raboti!!! I ke ima 500 clena pa i pratenici ke ima....
NAZDRAVJE

Член од
17 септември 2005
Мислења
305
Поени од реакции
0
Това е Митко Георгиев от Струмица, бизнесмен..като се намножат тија с паспорите, ште има и партија. интересот клати фесот.

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
shopski напиша:
Това е Митко Георгиев от Струмица, бизнесмен..като се намножат тија с паспорите, ште има и партија. интересот клати фесот.
Ne znam za koj Mitko stanuva zbor!?!
Od Strumica ima edno cudo lugje sto posreduvaat za bugarski pasosi. Ako mislis na Micho Burleskata, togas DA, toj ima najmnogu posreduvano za bugarski pasos, ama toa ne e od 2002 godina po porazot na DPMNE, tuku od poodamna.
E heeeeeeeee, Micho so shto se se nema baveno vo zivotot.
Tesko toj da formira partija, i taa partija da bide nekoj znacaen faktor vo RM.

Pak ke kazam, ako stanuva zbor za toj Mitko.
Mozebi stanuva zbor za nekoja druga licnost od Strumica.

Член од
17 септември 2005
Мислења
305
Поени од реакции
0
SeaGull напиша:
shopski напиша:
Ne znam za koj Mitko stanuva zbor!?!
Od Strumica ima edno cudo lugje sto posreduvaat za bugarski pasosi. Ako mislis na Micho Burleskata, togas DA, toj ima najmnogu posreduvano za bugarski pasos, ama toa ne e od 2002 godina po porazot na DPMNE, tuku od poodamna.
E heeeeeeeee, Micho so shto se se nema baveno vo zivotot.
Tesko toj da formira partija, i taa partija da bide nekoj znacaen faktor vo RM.

Pak ke kazam, ako stanuva zbor za toj Mitko.
Mozebi stanuva zbor za nekoja druga licnost od Strumica.
Нема кој друг да е, он това го кажа преди неколко месеца по телевизија СКАТ

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Da ne ja finansiraat samo od shverc na nuklearen materijal? :roll: Im fatile denes 3.5 kila hafnijum (99.99% cist). So ova Bugarija i oficijlano stana centar na raznite kriumcarski lanci na Balkanot. Vo EU se oduseveni! :pos:

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
shopski напиша:
Нема кој друг да е, он това го кажа преди неколко месеца по телевизија СКАТ
Ne znam jas kade i sto kazal Micho.
Ama znam edno sigurno, kako sto kazav i pogore:

Tesko toj da formira partija, a uste poveke taa partija da bide nekoj znacaen faktor vo RM.

Edino sto moze e da mu bide konkurencija na Mirko Hristov, isto od Strumica. Mislam deka site znaete za koj stanuva zbor.

Kajgana Shop

На врв Bottom