Руфи Османи нов лидер на ДУИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Symbolic Art
  • Време на започнување Време на започнување

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Гледавте ли вчера вести на А1? Во еден прилог објавија дека на странците им е преку таквото од крвници и војводи, па на местото актуелните лидери на албанските партии т.е Ахмети и Тачи да се постават поумерени интелектуалци односно Имер Селмани и Руфи Османи. Кога го спомнаа вториот ( професор ми е) ме удри шок. Во дискусии секогаш ни кажувал дека има понуди од двете партии, ама дека го местат за лидер на ду ду ду ДУИ , некогаш не ни спомнал.​

Сметате дека ова е вистина или шпекулација?​

Јас искрено не ја подржувам неговата национална политика (пошо сум МАКЕДОНЕЦ нали!), но економската му држи вода и кажува разумни работи. Башка и подобро е да имаш универзитетски професор за лидер на албанска партија место радикален шизо што сонува да биде албански Шешељ (ама со третина Шешељов мозок тешко).​

Апсолутно, Љубчо војводата го тргнавме, Бранко и тој е пред заминување, време е и Тачи и Ахмети да си одат.

Па не знам дали е вистина, но добра идеја е. Особено Имер Селмани се покажа како министер, добро работеше. Овие двајца можат да ја смират радикализацијата помеѓу албанците.

Во случај да Руфи Османи стане лидер на ДУИ многу работи ќе се сменат, ама како што кажа симболичниот, неговата национална политика нема да ви се допаѓа, дека сте Македонци, нали? не ви иде во приход :)

toa bi bilo dobar poteg ako e vistina i kaj DPA i kaj DUI

"Се додека имаме криминализиран политички амбиент, не гледам простор да се вклучам во политиката. Зашто пред да направиш политичка партија, ќе треба да направиш „војска“ или „мафија“, кои ќе те штитат од криминализираните структури, било на власта било на опозицијата" вели Руфи Османи.

па изгледа си најде војска што ќе го штити:pos2:

Go znaes ti Rufi Osmani ?

Како не го знам. На 9 јули 1997 бев кај роднините во Гостивар кога специјалците му ги фрлија телохранителите од први спрат преку прозорот на канцеларијата, а него го згазија под нозе. :):):)

Rufi osmani ne bi vlegol nikogas vo dui,ne legase xabe zatvor za patriotizam,toj gi nejke srbite a vo dui vrie od niv hahaha.

Руфи Османи не само во ДУИ, он не би влегол ни во ниедна политичка партија, го наместија и го потапшаа по раме на времето и беше жртвено јагне, додека криминалците се сокрија и после му викаа "А бе не требаше баш така да правиш". Он е свесен за тоа и не сака политика ни да чуе, барем така велеше до пред некоја година.

Rufi e dobar decko.
Ali nikad ne bi se upikal.
Za da imash silen politicki subjekt, morash da imash silna militarna poddrshka:)

Како не го знам. На 9 јули 1997 бев кај роднините во Гостивар кога специјалците му ги фрлија телохранителите од први спрат преку прозорот на канцеларијата, а него го згазија под нозе. :):):)

Da toa mu go napravivte , no koj pobedi na kraj ? Sekako deka Rufi Osmani , posto toa sto sonuval deneska e ostvareno , slobodno veenje na albanskoto zname tamu kaj sto vo 1997 ginea lugje za toa zname.
Vo 1997 izgubi Rufi Osmani , ja zagubi slobodata , megjutoa deneska ste izgubile site vie kako narod.
:):):) : )

Da toa mu go napravivte , no koj pobedi na kraj ? Sekako deka Rufi Osmani , posto toa sto sonuval deneska e ostvareno , slobodno veenje na albanskoto zname tamu kaj sto vo 1997 ginea lugje za toa zname.
Vo 1997 izgubi Rufi Osmani , ja zagubi slobodata , megjutoa deneska ste izgubile site vie kako narod.

:pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Што изгубивме? Дека вие добивте универзитет, тоа загуба е? И претходно си го имавте, само полицијата млатеше Албанци, за разонода. :pos2: Знамиња, како да не сте вееле од памтивек. Албански знамињ има секоја албанска куќа многу години пред да се донесе законот, и го стававте кај стигнете уште пред да се донесе законот, а полицијата изгледа млатеше Албанци, чисто заради тренинг. :pos2: :pos2: Сефедин Харуни, збореше албански во парламент и во 1996, само тогаш доби неколку шамари од Флоровски и другите:pos2: :pos2:

Не знам кој изгубил:pos2: :pos2:

Се си имавте и си правевте и порано:pos2: .

Ахам!!!!А дали мислиш дека сите што умреа за време на војната , не е битно дали се македонци или Албанци , умреа за една многу глупава кауза. веењето на албанското знаме ти е побитно од човечки живот?????Уште повеќе кога си имате ваша држава кадешто можете да го веете.Дефинитивно имаме изобличување и прераспоред на основните вредности на светов.
Он топик мислам дека секој би бил подобар од Али ахмети и Мендух Тачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom