Родителско право на шамар?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.725
ccc pa najdobro e da go utepas tvoeto dete...ke mu mavnes boks na sopstvenoto dete? Hm se prasuvam kakov roditel bi bil ti...:nenene:
Па поблаг бокс.

Јас би бил добар родител. Нема да се дрогира, да биде шупљо, ќе си учи (ако е бубалица со чекан по глава)... за разлика од галените мамини и татини деца кои незнаат ништо да направат во животот и кои и одат секогаш инает на своите родители (милсјќи дека можат и сами и дека се помоќни) јас ќе бидам родител со авторитет.
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Нема потреба од шамар ако имаш ораторски способности.
 

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.494
Памтим еден шамар дека сум попил, а шо е најтрагично не памтим за што беше наменет тоа така да нема фајде од шамари xD
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
мислам дека родителот има право некогаш да го удри детето секако да е тоа во граница и доколку не разбира и му се објасни и пак не разбира дека е тоа лошо што го прави подобро е да се удри одколку на детето да му се случи нешто што подоцна би плачеле сите ....
 

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
и јас мислам дека родителот има право да му удри шамар на своето дете ама да има граници. и ако му удира шамар да има добра причина за тоа, а не само шамари го детево :uvo:
 
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Родителот има право да го удри своето дете,нели ако е потребно тоа...Па видете ги само генерацииве,како идат се побетер и побетер...Ќотекот е испаднат од рајот,а децата што биле удрени со причина порано или подоцна ќе увидат дека тоа било за нивно добро...Испиздени деца водат кон пропаст,затоа превоспитување додека се мали(ако веќе скршнале од замислената оска):smir:
 

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.914
Поени од реакции
12.402
Верувајте, шамарот е најдобра воспитна метода. :)
Знаев ко помала, дека ако направам некоја грешка, имам една опомена од татко ми. Али си терав и натака. Втора опомена. Јас упорно си терам по мое. Трета опомена, немаше. Шамар или ќе ме исќофташе по газ. :)
Еднаш или два пати не го слушав, сеа три пати ќе размислам пред да му реплицирам или пред да направам нешто.
 

Срничка

just a simple girl
Член од
12 јуни 2007
Мислења
63
Поени од реакции
2
Обично какви родители ке бидеме и кака ке се однесуваме со нашите деца зависи од тоа како нашите родители се однесувале со нас и какви биле нивните воспитни мерки.Ние сме две деца јас и брат ми,кој е помал од мене.у цело мое детство јас првпат и единствен пат кога добив шамар од мајка ми бесе у средно кога се вратив од излегување во 3 наутро,за разлика од брат ми кој речиси секојдневно си добиваше по едно шамарче или убаво плескање по газ.е сега разликата е во тоа што јас по природа сум мирна и по повлечена,за разлика од брат ми кој е бунтовник,галамџија,кавгаџија и секогаш го добива она кое го сака .значи нема точна дефиниција по која би знаеле како правилно да ги воспитуваме децата дали со шамар или не важно е да га сакаме и секогас да имаме доволно време и за нивните наивни проблеми а не да лечиме наши фрустртрации врз нив
 

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Па мислам дека повеќето родители имаат право бидеќи кој ке му спрече? нема некој закон со кој се спречува тоа мислам дека имаше една слична на оваа тема али беше поразличен насловот.
дали го оправдуваме родителските казни
ова е еден вид на неоправдувачки вид на родителски казни бидеќи со кјотек не се постигнува ништо...освен ако еднаш го разгалиле па после сакаат одма да го направат како што било пред да се разгале:wink:
барем јас не оправдувам ваков начин на казни...
 
Z

Zoza

Гостин
denesnite roditeli namesto da znaat da dadat na znaenje deka oni se roditeli oni dozvoluvat decata na glava da im se kacat i posle nemirni bile bla bla..eve primer kaj mene komsija dodeka bese malo i da zgresi on : "na tato ubaviot " sega e 6 god denes mu vika: idi do prodavnica da zemas sok i cigari a detevo mu vika: aj ne me zamari odi si ti u pic*u majcinu se mene da me maltretirat................................i sega treba da go tepe? kade bil da pisne i da dade na znaenje deka e roditel....23 god sum ne smeam da guknam na tatko mi od jadenje da me skorne da mu dadam voda ripam od stol be ovie sega nemat nikakva pocit sprema roditel :toe:
 

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
789
Зошто да му мавам шамар кога можам да му скратам финансии.
 
S

smart ass

Гостин
Зошто да му мавам шамар кога можам да му скратам финансии.

почекај па да видиш колку е тешко да си родител...не само по моите родители туку има илјада примери..

инаку не сметам дека силата мора да биде во преден план,родителот има право на шамар но тоа останува последна опција и секако не за пубертетлии:)

ако они се повеќе за шамарење ама ај:toe:
 

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
789
pa ke pozajmi od drugar toa e problem?
Јас погрешно формулирав и тоа дојде до погрешно сфаќање. Мислев еве ако на син ми му давам по просек 3000 месечно, ќе скратам на 1000. Па нека се подзамисли малце и после нека ми дојде и да ми се извини за неговото однесување, па нека вети дека во иднина ќе се смени на подобро.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom