Ресторани - генерална дискусија

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.364
Поени од реакции
5.493
Вака
Се озвучени за да се слуша кога имаат храна во кујна за да ја земат топла побрзо кога имаат спремно порачка. Исто убаво е да ги слуша шефот шо зборат на маса ,како продават ,дали ги бидува или не. Е сега друг момент да не кажуват срце и душо на масата на клиентите да се обраќат со ,,Господине...
Сакаш да кажеш дека супервизорите ги слушаат цело време што зборат келнерите?
Па јас може имам приватен муабет со некој гостин. Кај е тука приватноста?
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Сакаш да кажеш дека супервизорите ги слушаат цело време што зборат келнерите?
Па јас може имам приватен муабет со некој гостин. Кај е тука приватноста?
Приватен муабет може да имаш вон работа, ако те плаќа некој за тие саати не може приватен муабет, и ова е така во цел свет, не само мкд.
 
Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Сите уреди и помагала се за добро.
За жал кај нас е обратен ефект
 
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.789
Поени од реакции
8.202
Како се дигаше холестеролот овие пола година:

1. Бурек со месо кај Беки Буњаковец
2. Јагнешко,мускул и плескавица кај Перо Јавор и Агапи
3. Тестенина во Тоскана
4. Џигерче во 7ца скара ресторан
5. Кебап Фонтана на Рампа
6. Мезиња во Трпезарија
7. Шарска во Тото и ДМ

А тек почнува сезона на сарма…
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.919
Поени од реакции
21.984
Ресторанте Да Џино.

Сфетска услуга на нивоу,амбиент до јаја.
Паста,пица,сладолет а посебно еспресо Џимока,су меѓу најкфалитетни у Скопје.
Пробајте парче Џино торту,оргазми летиф по гтц.Прибор,чаше и каранфигле најчисти у град,полирано и сфети увек.
Греота е да не се остави бакшиш минимум стотче на било коју суму од сметку.

Пробајте,нема да зажалите.
 
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.789
Поени од реакции
8.202
Ресторанте Да Џино.

Сфетска услуга на нивоу,амбиент до јаја.
Паста,пица,сладолет а посебно еспресо Џимока,су меѓу најкфалитетни у Скопје.
Пробајте парче Џино торту,оргазми летиф по гтц.Прибор,чаше и каранфигле најчисти у град,полирано и сфети увек.
Греота е да не се остави бакшиш минимум стотче на било коју суму од сметку.

Пробајте,нема да зажалите.
Благото на Џино ме праќа директ на Ендокринологија да ми ја сечат едната нога. Немам мерка таму.
 
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.454
Поени од реакции
7.750
Што е работава со Сакаш палачинкарата, толку редови да се чекаат како Седмица продаваат, до толку на луѓево до палачинки им дошло?

Или па многу се добри, ги гледам со 4 различни кремови, истураат бомбони и три чоколада става, тоа да го изедеш и да одиш да се убиеш од што е благо.
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.474
Поени од реакции
4.628
Неоснован ТикТок хајп, исто како и сите сендвичари и пицерии во Италија.
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.611
Поени од реакции
59.416
Неколку пати имам јадено и што знам, се губи смисла на палачинката. Шеќерна бомба.
Јес да сам можеш да кажеш што да има, али во глобала тоа што рекламира и продава е уништено од кремови и додатоци.
Пре би стандардна палачинка со тенок слој крем, банана, шлаг нешто, да го осетиш и самото тесто од палачинката.

Се што виде благо во маркет, се бутна во палачинка :D
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.364
Поени од реакции
5.493
Ако си ја направиш сам е добра, цена како и сегде. Јас еднаш јадев крем од фстак и банана. Ако ставаш од сите тие глупости освен на изглед на ништо нема да добиеш, два залака и ќе ти се слоши.
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.887
Поени од реакции
36.945
Се лупаат глупости од маркет во палачинката зашто не се знае да се направи добро тесто. Таму се гледа мајсторството. Во Македонија бар ја не сум сретнал некој ресторан/палачинкара да прави типичен француски crêpe.

Вака надроби му едно киндер бурно и фрли му плазма, и ауу јаки палачинки правеле. Ок.
 
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.378
Поени од реакции
8.976
Се лупаат глупости од маркет во палачинката зашто не се знае да се направи добро тесто. Таму се гледа мајсторството. Во Македонија бар ја не сум сретнал некој ресторан/палачинкара да прави типичен француски crêpe.

Вака надроби му едно киндер бурно и фрли му плазма, и ауу јаки палачинки правеле. Ок.
Ова како од Хром крофните. Ми текнува кога тргна работата пред 15 години, се палеше народ масовно купуваше. Крофните (тестото) им беа просечни, мислам исти се продаваат празни по маркетиве, сам да си ги полниш со каков сакаш фил. Тоа што продаваше беше цената, 10-12 денари, и ќе ги наџвркаа со 50-60 грама евтин еурокрем од 10кг кофа. И, ете, сега се household name.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.281
Поени од реакции
43.047
многу шеќер има во овие палачинки. Не знам колку е здраво да бапнеш таква доза. Друго е дома 2-3 лажици да ставиш, али овие се удавени во крем.
 

AAbrat

*******
Член од
28 октомври 2015
Мислења
740
Поени од реакции
1.694
Ова како од Хром крофните. Ми текнува кога тргна работата пред 15 години, се палеше народ масовно купуваше. Крофните (тестото) им беа просечни, мислам исти се продаваат празни по маркетиве, сам да си ги полниш со каков сакаш фил. Тоа што продаваше беше цената, 10-12 денари, и ќе ги наџвркаа со 50-60 грама евтин еурокрем од 10кг кофа. И, ете, сега се household name.
Постои ова уште? Буквално 2013 имам последно јадено.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom