Јас се осеќам староротка шо родив на 34 а камоли покасно, дете си бара енергија и тоа многу, здравствена кондиција во топ.форма , иначе ќе страда детето, да се надаме да поживеат до максимум, за да може бар да порасне, инаку загреови би било сираче да остане ако умрат на време.
Очајна душо
Морам да ти кажам ме разочара многу.
Сакам да упатам безброј честитки на новата мамичка и татичко, па дали биле тие 20, 30 или над 60 годишна возраст, воопшто не е битно.
Нека им е живо и здраво нивното првороденче, цел живот да биде среќно и весело. Можам да ја замислам нивната неизмерна среќа што после толку мачни години се оствариле како родители.
Јас се радувам и мило ми е на душата, а кој знае колку само и они се радосни...Да се до мене би ги изгушкала сите тројца
а посебно малото душле Петар
Се надевам дека злите јазици нема да делуваат врз нивната среќа и радост.
Сите што се осмелија да кажат дека за да бидеш родител има временско ограничување и дека они се стари, немоќни, ке го оставеле детето сираче и други злобности, ДА ОДАТ ВО ДОМОТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ и да прашаат на која возраст биле нивните биолошки родители кои ги оставиле без трунка жал во дом и без родителска љубов....претежно биле млади жени, тинејџерки.
Сообраќајни удеси во која гинат млади родители и оставаат дома сами дечиња има мноогу.
Така да, не бидете лоши, посакајте им само у бавини на тие луѓе кои не се откажале од пород и после 40год.