Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
па после ќе дискутираме...
Јас немам ништо против и ако не дискутираме напротив мило ќе ми биде ако се воздржиш од понатамошна дискусија со мене. Не се потресувај толку за оваа тема... :)

Тоа што човештвото со илјадници години пробувало да го разбере, научи и пренесе на следни генерации, youtube го среди со неколку клипа.

Исто така:

Прегледај го приврзокот 365968
Еве стар трек ликов ќе ни објасни кој е камерманот на Џејмс Веб во вселената како лебди или лета у место?

Нема врска Земјата е топка, ако копаш доволно длабоко ќе излезеш на онаа другата страна, којзнае може во Нов Зеланд или во Фиџи или... :tapp:

Слика џам, нема тресење на раце и перфектна позиција на камерманот...
Screenshot_2023-02-05-22-06-34-18_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Автоматски споено мислење:

Нема врска Земјата е топка, ако копаш доволно длабоко ќе излезеш на онаа другата страна, којзнае може во Нов Зеланд или во Фиџи или... :tapp:
Ќе излезеш удолу високо, угоре длабоко :pos:

Тоа што човештвото со илјадници години пробувало да го разбере
Дали се постари диносаурусите или човеколикиот мајмун? Или сакаше само слика да ни постираш ? :pos:

Последно уредено:
Ве читам одамна на темава и во принцип сум човек што почитува туѓо мислење и немам ништо против дури и поддржувам скептицизам но во одредени граници и со поткрепени докази. Докази од типов со планетите се трагикомични и затоа не можев да се воздржам. Најпријателски совет да не верувате на секое видео што ќе го видите на интернет колку и да звучи уверливо. Ако сте веќе вистински скептицисти за формата на земјата мора прво со свои очи да погледнете низ телескоп, што може да се купи и за не многу пари па после ќе дискутираме...

Еве, јас сум скептик „до даска„ и се сомневам дека Земјава е „топка„, ама се сомневам и дека Земјава е „плоча„.

И што треба да видам низ телескопот (околу обликот Земјин) и на која позиција треба да биде поставен телескопот во однос на Земјава, небитно каков е нејзиниот облик?...:(

Мене ми е посебно интересно прашањето од еден “рамноземјаш„ кој вели-ако испопаш дупка низ средиштето од Земјата и ако во неа скокнеш со нозете, во која положба ќе излезеш на дното од дупката, односно на другата/спротивната страна од Земјата?...:)

Последно уредено:
Еве, јас сум скептик „до даска„ и се сомневам дека Земјава е „топка„, ама се сомневам и дека Земјава е „плоча„.

И што треба да видам низ телескопот (околу обликот Земјин) и на која позиција треба да биде поставен телескопот во однос на Земјава, небитно каков е нејзиниот облик?...:(
Од кога со телескоп може да се процени обликот на земјата? Да не видел со телескопот по грешка негде физичко закривување на земјата па да мисли дека е топка? :pos:

а ако е плоча и копаш каде? на грбот на некој кит или кај петар пан у недојдија?

ќе ви брка работа за почеток, хм или може и во него има некој софтвер што ќе ви вади фотошоп слики од планетите :tapp: муабетот беше за другите планети дека нели зурла стави видео како изгледаат низ телескоп.. али ајде нема муабет со вас толку сте смешни што не е возможно да не сте тролови

ќе ви брка работа за почеток, хм или може и во него има некој софтвер што ќе ви вади фотошоп слики од планетите :tapp: муабетот беше за другите планети дека нели зурла стави видео како изгледаат низ телескоп.. али ајде нема муабет со вас толку сте смешни што не е возможно да не сте тролови
Знаеш порано коа ни викаа не идете у дискотека, клавет дрога у пијачките, така и спасителов им вика не купујте телескоп, клават слики на кружни планети во нив :D

Знаеш порано коа ни викаа не идете у дискотека, клавет дрога у пијачките, така и спасителов им вика не купујте телескоп, клават слики на кружни планети во нив :D
:facepalm:

Sram da mu e na toj El Salvador što taka vika lugje ne kupujte teleskopi... :vozbud:

Не знаеш која од која изгледа пореално не ти треба ни телескоп ни Nikon P 900 или 1000 :pos:
Screenshot_2023-02-05-22-49-03-35_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

како изгледаат низ Nikon P 1000

Последно уредено:
неандерталецов уствари гугла и тоа шо му личи нереално тврди дека не постои.
негира наука, труд и школо на астронаути и rocket-science инжињери според некоја си негова (не)логика.
уствари да го прашаш за неговата позадина работи ко виљушкарист у некој магацин на лидл у северна италија и у слободно време гугла и глеа јутјуб видеа со српска синхронизација

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom